Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fa cet

Dlaczego kobieta woli milczeć?

Polecane posty

Gość fa cet

Zwracam się z prośbą do Pań o wytłumaczenie, dlaczego kobieta woli milczeć, niż powiedzieć wprost facetowi, że nic do niego nie czuje i ta znajomość nie ma sensu. Mój męski sposób rozumowania kompletnie tego nie rozumie. Dziewczyna na której mi zależy kompletnie nie wykazuje żadnej inicjatywy, nie dzwoni, ani nie odpowiada na moje SMS'y. Gdy pytam czy chce abym zamilknął i czy przypadkiem się jej nie narzucam, otrzymuję odpowiedzi, że wszystko jest w porządku tylko ona nie może odpowiedzieć, bo nie ma kasy na koncie. Tyle tylko, że to już trwa parę ładnych miesięcy i jestem już przekonany, że ona nic do mnie nie czuje i zupełnie jej nie zależy. Przecież gdyby jej zależało inaczej by się zachowywała. Początkowo myślałem, że potrzebuje zapewnień, ale teraz chyba już wiem, że to nie ma sensu. Dlaczego nie może powiedzieć wprost o co chodzi, skoro ją o to prosiłem? Gdybym usłyszał wprost "nie" wiedziałbym na czym stoje i nic przecież by się nie stało. Z resztą pogodziłem się z tym, że ją więcej nie zobaczę. Tylko dlaczego ona woli milczeć i trzymać mnie w niepewności? Kompletnie nie wiem jak się zachować. Niech mi to ktoś wytłumaczy.

Gość co ty taki niepewny siebie
jesteś, jak jakiś dzieciaczek. Tak facet się nie zachowuje chyba, że szuka mamusi zastepczej ale wtedy to jakiś zbok jest raczej ... Daje tyłka to bierz i tylko pilnuj byś bachorka sobie nie zmajstrował. Masz darmowy seks - to komfortowa sytuacja. Jeśli chcesz miłości to masz czas by spokojnie się rozglądnać za inną. A będąć zaspokojony seksualnie nie będziesz w wyborze następczyni kierował się penisem.

woli milczec zeby np. nie urazic faceta. Mezczyzni sa bardzo spostrzegawczy jednak nie mniej niz kobieta tak wiec kobiety dochodza do wnioskow ze skoro nie daja znaku to znaczy ze koles ich nie interesuje... wiec jak sam zauwazyles jej na tobie nie zalezy i wlasnie otot tym sposobem dala ci to do zrozumienia powinienes sobie z pokora odpuscic i cieszyc sie ze miedzy wami do nieczego nie doszlo i sie nie zaangazowales bo to by bylo gorzej dla ciebie ( chociarz swoja droga to mezczyzni wola brac wszystko na rozum a nie na serce tak jak kobieta) dziewnie by bylo gdybys byl nastawiony na tak.. ona w sumie tez.. a na swojej drodze spotkala by kogos ciekawszego pod kazdym wzgledem i kogos kto jej bardziej imponuje.. i wtedy powiedziala by Ci -- sory miedzy nami nic nie bedzie bo juz kogos mam... moze pozostaniemy przyjaciolmi??---> debilny zdeka tekst ktorego nikt nie lubi ...wtedy bys sie wkurzyl i nie daj boze nabral bys przekonania ze ona sie bawi mezczyznami i lubi owijac ich wokol palca a potem porzucac ;) nie chce Cie krzywdzic chociarz prawda ... bolesna bardziej lyb mniej.. to zawsze prawda i ja tak samo chociarz jestem kobieta wolala bym ja uslyszec... ... czasami lepiej jest odejsc bez slowa a skoro zauwazyles jak ona postepuje i ze na ciebie juz nie reaguje , ponienienes odejsc w milczeniu i nie zawracac sobie nia glowy :) to taka moja dobra rada:) pozdrawiam i szczescia zycze:)

Gość Lady_in_Red
Kochany, nic na to nie poradzisz, że nie rozumiesz kobiet, bo nas się nie da zrozumieć ;) A tak powaznie: jest taka książka pt. "Mężczyźni są z Marsa, a kobiety z Wenus" - już sam tytuł jest odpowiedzią na Twoje pytanie. Kobieta i mężczyzna to dwa zupełnie odmienne typy osób. Faceci są skonstruowany w prosty sposób i docierają do nich jedynie jasne i klarowne komunikaty, natomiast w naturze kobiety jest ciągłe komplikowanie najprostszych sytuacji :) Reasumując, chcę powiedzieć, że Ty wolisz, jak piszesz "wiedzieć na czym stoisz" i oczekujesz konkretnej odpowiedzi. Natomiast Ona jest typową, delikatną kobietką, która właśnie woli milczeć niż powiedzieć coś, co mogłoby Cię zranić.

ludzie!!! albo ja jakas zdeczka slepa jestem i nie dostrzegam czegos ale... ... gdzie tam pisze ze oni sie kochali????? ( uprawiali sex)?????????????? bo jakos tego nie widze...

Gość fa cet
Odnosiło się to do dwóch pierwszych odpowiedzi. Za pozostałe dziękuję.

Gość ko bieta
...bo gdy się milczy, milczy, milczy, to apetyt rośnie wilczy na poezję, co być może drzemie w nas:)

ja myslalam w sumie ze tylko laski narzekaja ze chlopak dal im nadzieje.. ale to dziewczyny sa na tyle glupie ze sie angazuja w byle co.. ten blysk w oku ten usmiech i juz wielka milosc.. phi trzeba to brac na rozum... ale zeby facet byl zagubiony?? powinien byc przyzwyczajony w sumie do takich sytuacji... a jednak tez potrafimy ranic druga osobe juz wiesz dlaczego 50% kobiet na swiecie ryczy po nocach w poduszke:D wlasnie dlatego ze koles ich zostawil albo po naszemu bardziej : \"zrobil w konia\" nie warto plakac i sie tym kompletnie przejmowac TEGO KWIATU TO POL SWIATU :)

Gość Do Lady in red
To jest najglupsza, najbardziej bzdetna i najczesciej powtarzajaca stereotypy ksiazka, jaka mialam nieprzyjemnosc przeczytac. Powinna byc zakazana.

milczy wiec zeby cie nie uranic bo odpadles w przedbiegach tak wiec daj sobie z ta dziewczyna spokoj :) bo jesli bedziesz na nia naciskac to w koncu zrobi ni z tąd ni z owąd awanture ze jej zyc nie dajesz i wykrzyczy ci w twarz ze ma cie dosc i wogole wywrzeszczy Ci cala prawde a tego bys nie chcial:) uszanuj wiec to ze odeszla lub tez odchodzi w milczeniu ... zeby nie bylo rozczarowania :)

nie wiem czy moje wypowiedzi cos ci daly ale nastepnym razem [podchodz do wszystkiego bez emocji \"na sucho\" ;) poczytaj to sobie na spokojnie bo sporo rad w tym jest zawartych :)

Gość no nie ...
ja zakładałem, że to normalny facet i jak kręci z dziewczyną kilka miesięcy to na pewno jest seks i jebanie. A to jakiś harcerzyk jest raczej. Facet, pamiętaj harcerzyki nie jebią - takie jest prawo natury i im szybciej to zrozumiesz tym lepiej dla ciebie. A jeśli ona ci nie daje to nie wahaj się zerwać bo po co takie coś ciągnąć. Tylko swoj czas marnujesz. Jakby nie brzmiało to co piszę wulgarnie pamiętaj, że jak nie odkryjesz w sobie prymitywnego zwierza to nici ze związków z kobietami. Nie wiezrzysz to przeczytaj książkę "Żelazny Jan" Roberta Bly.

Gość fa cet
Wszystko potrafię zrozumieć, ale milczenie jest chyba najgorsze. Gdy się po raz pierwszy spotkało osobę, w której w 100% odnajdujesz to czego szukałeś nic więcej na świecie się nie liczy. To tak jakby na chwilę spotkać anioła. Od tego momentu inaczej się patrzy na świat. Nagle wszystko się odmienia. Wiesz o jego istnieniu, ale nic nie możesz zrobić, by wrócił. Odszedł, ale nie powiedział, że na zawsze, więc czekasz i tęsknisz za nim. Szlak mnie trafia, że jestem taki bezradny. Na codzień jestem wojownikiem zdolnym walczyć z potworami, a dla tej kobiety straciłem całkowicie głowę. Wiele bym dał, by usłyszeć "nie", ale nie stać mnie na to by kolejny raz zadzwonić i pytać o to samo. To nie ma sensu, a mimo to czekam jak głupiec na odpowiedź, która chyba już nigdy nie nadejdzie...

Gość prawda prawda
kobiety przyjaźnią sie z grzecznymi chłopcami a oddają się niegrzecznym

Gość no nie ...
na tym to polega, żeby nauczyć się kończyć mimo braku jednoznacznego "nie". To trudne ale jeśli to potrafisz to zrobić będzie to znaczący krok do przodu w uczeniu się właściwego zachowania się w świecie relacji męsko-damskich. Czasem kobieta może cię zaskoczyć - niektóre widząc, że kogoś traca gotowe są coś z siebie dać jednak ...

Gość w kontaktach
z kobietami nie należy być maksymalistą uczuciowym - należy brać co dają w seksie i żądać więcej. Jest tak, że kobieta jak kopuluje z kimś to prędzej czy później się zakocha. Natomiast własne uczucia trzeba trzymać na wodzy bo one nie znoszą generalnie jak facet zakochuje się wcześniej i jak kocha mocniej. Takie są i to trzeba zaakceptować. Dlatego najwaniejsze to dorwać sie kobiecie do tylka a jak się nie da to olać bo z tego to już na pewno nic nie będzie albo nic dobrego nie będzie.

Gość baby takie są i tyla

Gość gnareperowany
Gdyby kobiety były takie proste jak faceci to byłyby okropnie nudne :)

Gość gość
jej sie zapytaj

Gość gość
czy lubicie niegrzecznych facetow?

Gość gość
ja też tak milczę ,ale moim powodem nie jest rozładowany telefon tylko rozczarowanie,nie chcę go skreślać ale to już nie będzie to,musze ochłonąć

Gość gość
Ty w kontaktach jesteś ohydnym małym glutkiem,od waszych teorii tylko chce się rzygać

Gość gość
mój był cudowny jak zaczął odkrywac w sobie prymitywne pokłady to go zdradziłam, pozdrawiam mądrych ciulów od skretyniałych książek

Gość gość
Jesteś jej wyjsciem awaryjnym nie chce cie spławiac bo boi sie ze zostanie sama. Ale jak trafi na swojego wymarzonego wtedy da ci znać na bank. Jesteś taki zapchaj dziura.

Gość gość
Jesli odpowiesz czy anioł ma imię na P czy S to być może się do Ciebie odewę bo czuję to samo,tylko nie wiem czy Tobie chodzi o mnie.Wysyłałeś sprzeczne sygnały.

Gość gość
Ku#wa to kup Jej karte do tel, wyslij kod smsem i zobacz czy nadal nie bedzie pisac a jak bedzie to w jakim tonie. Boze!!! Jakie z Was tepaki!