Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość diodda

czym zając 3tygodniowego bobasa

Polecane posty

Gość diodda

bo ewidentnie sie nudzi a karuzelka jest od 6 tyg. zycia

powieś mu tą karuzelkę i nie trzymaj się tak zaleceń na metce ;) może się zainteresuje, może nie, ale zawsze można spróbować... a patrzy już na swoje rączki?

Przytulaniem, kołysaniem, śpiewaniem, mówieniem do dziecka. Polecam zestaw \"Zabawy fundamentalne 0-2\". Tam są ciekawe \"ćwiczenia\".

Gość diodda
dziekuję bardzo. Zabawy fundamentalne ? a to ciekawe, juz szukam :)

Oto adres: www.zabawyfundamentalne.pl/ Wiele szkół rodzenia to poleca, a nawet sprzedaje. Sama pewnie bym tego nie kupiła, ale dostałam w prezencie, więc wykorzystuję. :)

Gość diodda
no wlasnie znalazlam w necie i czytam o tym, hmmm, jesli to rzeczywiscie fajne to moze warto wydac te 5 dych

Ninka, a ile mies ma Twój dzidziuś? Jak myśłisz, czy dla 4 miesiączego dzicka ta zabawa jest odpowiednia? Opowiedz, jak się Maluszek tym bawi?

Gość diodda
to jest taki cały program z tego co widzę od urodzenia do 2 lat a potem II czesc do 6 lat ale tez jakos nie moge sobie wyobrazic tego, to chyba nie jest jedna rzecz tylko jakis zestaw

Moje dziecko ma 14 miesięcy i dostałam te gry póxno, bo jak miała roczek. Wcześniej tego nie używałam, więc nie będę Wam tu bajek opowiadać. Ale skoro te zabary sa od 0 do 2 lat, to pewnie można trochę z dzieckiem pokombinować jak ma 3-4 miesiące. Efekty będą pewnie za jakiś czas widoczne. :)

Co do zestawu - w tym, który mam są dwie książeczki. Jedna to taki ogólny przewodnik, gdzie przystępnie opisano rozwój dziecka i bodźce jakie ten rozwój wspomagają. A druga, to już taki zeszyt ćwiczeń, podzielony na rozdziały odnoszące się do etapów życia dziecka. Do tego są jeszcze dołączone takie czarno-białe plansze z różnymi figurami i wzorami, które pokazuje się dziecku, albo wiesza nad jego łóżeczkiem. Powiem Wam tak: jak czytam te książeczki, to widzę, że wcześniej sama pewne rzeczy robiłam, nie mając pojęcia, że to zabawy fundamentalne. Najlepiej obejrzeć to w sklepie zanim się ktoś zdecyduje wydać 50 zł.

Gość diodda
no rzeczywiscie, warto, dzieki :)

A myślałaś o zabawkach polisensorycznych? Jest świetna kostka, która na każdej ściance ma różne i bardzo ciekawe zabawki. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco. Twoje dziecko będzie szczęśliwe i zajmie się zabawą.