Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lornetka

poronienie

Polecane posty

Gość lornetka

podejrzewam że poroniłam wczesną ciążę, byłam u lekarza ale on nic nie stwierdzi. chciałabym to sprawdzic na własną rękę. czytałam żeby zrobić 2 testy z krwi w odstępie kilku dni i zobaczyć czy poziom hormonu maleje. jak myślicie, to dobra metoda?

cześć a czy wiesz który to był tydzień? i jak się wtedy czułaś, jakie miałaś objawy. Bo ja równiez poroniłam w 8 tyg, i miałam bardzo silny ból brzucha no i poleciała ciąża...

z tymi hormonami to niewiem czy Ci to prawidłowo wyjdzie bo mi w szpitalu robili i w tym samym dniu i nic wskazywało na ciążę, a piersi jak miałam powiększone to po poronieniu w ciągu kilku godz mi spadły do normalnego rozmiaru

Gość lornetka
4 tydz od zapłodnienia. test z moczu tydzien temu pozytywny. 10 dzi po spodziewanej miesiączce (miała być 1 pazdziernika)dostałam krwawienia. lżejsze niź przy miesiączce ale trwa 3 dzień.bóle minimalne. byłam na usg dopochwowym i nic nie ma. lekarz mówi że albo już poroniłam albo jestem nadal w ciązy ale dopiero za tydzien czy dwa będzie widać na usg. takie czekanie jest najgorsze

Lornetka Poronienia ciąży w bardzo wczesnym stadium zdarzają sięczęściej niż możnaby sądzić. Kobiety nie zdająsobie nawet z tego sprawy. Wygląda to jak silniejszy bolesny okres, który pojawia się czasami wcześniej, a czasami później niż powinien. Organizm przeprowadza w ten sposób naturalną selekcję (pozbywa się uszkodzonych zarodków). To jak jabłoń, która zrzuca z gałęzi chore, niedojrzałe jabłka. Myślę, że właśnie coś takiego miało u Ciebie miejsce. Głowa do góry! Widocznie tak miało być. Prawidłowej , zdrowej ciąży się jeszcze doczekasz.

przede wszystkim jak byś poroniła to lekarz to by na pewno stwierdził, (chyba że taki lekarz), i wtedy powinnaś trafić do szpitala i powinnaś mieć łyżeczkowanie. Ja poroniłam w domu bardzo bolał mnie brzuch poszłam do ubikacji i wtedy wyleciała, ale to był potworny ból brzucha. Acha spróbuj zrobić sobie jeszcze test ciążowy, a przede wszystkim nie denerwuj sie, bo ja przez nerwy poroniłam najprawdopodobniej

Gość kaaaacha
Wcale nie zawsze jest łyżeczkowanie... Ja poroniłam w 4 tygodniu i lekarz stwierdził, że w tam wczesnym stadium macica sama się oczyści

może się oczyści a może porobią się zrosty i wtedy nie bedzie można mieć dzieci wcale

Gość bejbeP
hmm sama nie wiem...bo w ciazy tez zdarza sie okres ale zawwsze w terminie spodziewanego...mam pytanie czy są w tej krwi takie drobinki zluszczajacej sie sluzuwki? moze masz ciaze pozamaciczna tez....

Gość kaaaacha
Ja wiedziałam trzy dni przed że jestem w ciąży, więc to na pewno poronienie, u mnie oczyszczanie zakończyło się bez żadnych komplikacji, na szczęście...

Gość bejbeP
bo w pozamaciczne sie spoznia @ i do tego sa omdlenia bole itd.... radze ci isc do gina by takowa ciaze usunal o ile jest bo potem moze byc zle....

Potka Nie strasz biednej dziewczyny. Piszę wyrażnie, że to norma i w tak wczesnej ciąży nie ma mowy o powikłaniach. Nawet doświadczony ginekolog może nie zauważyć, że doszło do poronienia.

bejbeP ma rację. Powinnaś zrobić badania na wykluczenie ciąży pozamacicznej, a prawdopodobieństwo, że nadal jesteś w ciąży również istnieje. Poproś swojego lekarz o ponowne badanie USG.

Gość lornetka
badanie usg nie wykazało nic, ciązy pozamacicznej też nie ale może być za wcześnie. po prostu nie wiem czy jestem jeszce w ciąży czy już nie. dlatego chce zrobic te testy z krwi w odstępie tyg i porównać. lekazr zaproponował leżenie w szpitlul na wypadek gdyby to była ciąza.

Gość lornetka
usg robiłam wczoraj, następne za co najmniej tydzień

Gość lornetka
czytałam że po poronieniu testy ciążowe pokazują przez kilka czy kilkanascie dni wynik pozytywny

Gość lornetka
musze po prostu poczekać jescze kilka albo kilkanascie dni i wszystko się wyjasni ale wiadomo że czekanie jest trudne. dziękuje wszystkim za rady i słowa aotuchy