Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam bo nie wiem

Nadciśnienie a tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość pytam bo nie wiem

słyszałam , że tabletki anty mają wpływ na ciśnienie, czy ktoś może wie coś na ten temat?

Gość dobre pytanie
też mnie to interesuje

Gość jajajajajajjajaj
mysle ze to zalezy od tabletek noi przede wszystkim od organizmu ... ja zauwazylam ze mi podniosla cisnienie diana ale nie od razu tylko po jakims czasie

Gość Kathia
przy nadciśnieniu nie powinno się stosować pigułek. u mnie też ginekolog podejrzewała nadciśnienie i zleciła konsultację kardiologiczną. przebadano mnie szczegółowo (holter ciśnieniowy, echo serca, badanie dna oka, ekg) i nadciśnienia nie stwierdzono. z tego co mi powiedziano pigułki zagęszczają krew, co przy nadciśnieniu jest niebezpieczne dla organizmu.

Gość pytam bo nie wiem
dzięki za wypowiedzi, wybieram się do gina w przyszłym tygodniu to porozmawaim na ten temat

Gość Anabella110
a jak ktoś ma niskie ciśnienie to może brać?? A w ogóle to czemu wysokie ciśnienie sprzyja zakrzepicy nie rozumiem... przecież krew szybciej krąży tak? więc wtedy trudniej chyba o utworzenie się zakrzepu. Ee, nie jestem lekarzem tak sobie myślę tylko....

tez jestem ciekaw bo mam ciznienie 140/80 bole glowy i klucie w klatce piersiowej- mzoe to wina stresu (sesja itp) ale bire 2 op yasminelle i moze to od tego