Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dream or not to dream

Czy warto marzyć?

Polecane posty

Gość dream or not to dream

czy marzenia się spełniają? bo mi jakoś na razie nic się nie spełniło :( a może ja źle marzę :(

oczywiscie że warto marzyć. bez marzeń życie byłoby puste i szare. trzeba nadać mu kolorytu a nasze marzenia napewno to potrafią. To nasze marzenia dostarczają nam szczęścia, to one sprawiają że inaczej człowiek patrzy na zycie, że ma swój cel że do czegoś dąży. mam taki fajny cytat z ksiażki \"Niebo na Ziemi\" Konrada Milewskiego \"W cenie Twojego biletu na życiowie pielgrzymowanie są już zawarte Twoje Marzenia, również te spełnione Marzenia, są tam już Cuda.\" Czy według Was spełnione marzenia można nazwać Cudami?

oczywiscie że warto marzyć. bez marzeń życie byłoby puste i szare. trzeba nadać mu kolorytu a nasze marzenia napewno to potrafią. To nasze marzenia dostarczają nam szczęścia, to one sprawiają że inaczej człowiek patrzy na zycie, że ma swój cel że do czegoś dąży. mam taki fajny cytat z ksiażki "Niebo na Ziemi" Konrada Milewskiego "W cenie Twojego biletu na życiowie pielgrzymowanie są już zawarte Twoje Marzenia, również te spełnione Marzenia, są tam już Cuda." Czy według Was spełnione marzenia można nazwać Cudami?

Gość terefere kuku
na wiosnę najlepiej marzyc topiannę. w rzece.

no właśnie, wiosna coraz bardziej w pełni, czy nie macie tak że na wiosnę budzą sie w Was nowe marzenia, nowe pokłady sił i chęci do ich spełnienia. Mnie wiosna bardzo inspiruję, zawsze staram sie cos w sobie zmienić i nie chodzi np. tylko o zrzucenie paru kilogramów. Uważam że wiosna to dobry czas na szukanie szczęścia a więc na realizacje swoich marzen, na przypomnienie sobie o nich ale także o przypomnieniu sobie ze mamy w sobie napewno wiele talentów które w istotny sposób moga pomóc nam zrealizowac nasze marzenia :)

hmm wiosna oj tak budzę się do życia mam duuużo energii i nowej nadziei na to , że w tym roku uda spełnić mi się swoje marzenia :) szkoda tylko że brakuje mi hmm jak to nazwać takiego ciągłego bodźca któy pomaga trwać w postanowieniach...jak sobie z tym radzicie?

mysle ze zawsze czeka na kazdego z nas taki moment kiedy odbijamy sie od tego \"dna\" i znow zaczynamy miec sile marzyc a co najwazniejsze te marzenia spelniac...

[url=http://www.niebonaziemi.com/ ]\"Pamiętaj - wtedy rozwiniesz świadomość wielkiej własnej wartości, gdy z sukcesem zrealizujesz wyznaczone zadania na drodze do celu, który sobie wytyczyłeś (...)\" Niebo Na Ziemi, K.M tu ktos zacytowal fajne slowa mysle ze sa dobra odpowiedzia na wasze watpliwosci bardzo madre wyarzone slowa

mozemy utworzyc ale mysle ze warto tu tez cos od czasu do czasu wartosciowego wpisac... ja moglabym przepisac cala ksiazke K.Milewskiego \"Niebo na Ziemi\"...cudowna ksiazka dzieki ktorej zmienilam spojrzenie na swiat na siebie i na swoja przyszlosc polecam

Gość daria18
a co to za ksiazka? dostane ja w jakiejs bibliotece?

Gość Skaiva
warto marzyć, bo marzenia dodaja skrzydeł... a tak poza tym... jeszcze lepiej te marzenia realizować...

Gość kkk.kkkkkkkkk
ja marzyłam. powoli sie zakochuje bo kiedyś byłam zraniona. poznałam takiego chlopaka. po pół roku znajomości odważyłam się przyznac ze mi sie podoba, ze się chyba w nim zakochałam. marzyłam, bo wszyscy wokół mówią nie trac wiary w marzenia,, pamiętaj o nadziei itp. i dzis własnie dowiedziałam się, ze on mnie traktuje jak az TAK niewidoczną kumpele, ze nawet nie pamięta mojego imienia. a przez swoje marzenia głupie wmówiłam sobie niemalze ze jest m,ną zainteresowany.

ksiazki chyba nie znajdziesz jeszcze w bibliotece bo to dosc nowa pozycja....tak mysle ale w ksiegarniach mysle ze spokojnie np Empik albo jakos w necie ja ostatnio czesto kupuje w necie bo jest taniej... albo w ogole na stronce www.niebonaziemi.pl

ja tez nie widzialam tej ksiazki w bibliotece... ale w kazdej ksiegarni mysle ze spokojnie dostaniesz :) dario a jak sie dzis czujesz?

Gość daria18
dzieki za info zamowilam ksiazeczke w necie...mam nadzieje ze niedlugo dostane ja do domu... i mam nadzieje ze mi pomoze

Gość titnette_
Osobiście uważam , ze nie warto- już tyle razy byłam blisko celu , ale i tak dostałam od losu w "dupe" :o

Gość despotyczna szefowa
ja nie marzę nie wiem już jak to się robi---jedynie chcę w tej chwili zatrzymać czas!!!

ale czasem nawet ksiazka...badz slowa kogos moga pomoc i zmotyuwowac do dzialania...czesto bez impulsu i bodzca nie jestesmy sami sklonni zawalczyc

Gość daria18
mnie dlugo brakowalo tego bodzca do dzialania stracilam cel w zyciu ale znalazlam tu kilka dobrych duszyczek ktore pomogly...porozmawialy... na pewnym forum poznalam wielu wspanialych ludzi i zaczelam wierzyc w marzenia na nowo:) powoli jeszcze z pewnym dystansem ale coraz bardziej staram sie wierzyc w siebie i w to ze moje zycie ma sens :) bo w koncu mam prawo marzyc prawda hostess

prawda dario masz prawo marzyc i rob to kochana!!! wez zycie w swoje rece i ciesze sie ze znalazlas swoj wlasny boddziec ktory pomaga cie zmierzyc sie z codziennym zyciem jestes bardzo dzielna

Gość Tenshi
marzenie to cel zyciowy! a bladzic bez celu nie jest fajnie :P Takze marzenia sa wrecz wskazane :D:D

ja tez mysle ze warto i dokladnie tak jak piszesz MARZENIA WYZNACZAJA CEL W ZYCIU pomagaja podejmowac zyciowe decyzje i daja szczescie :)

warto żyć w realnym świecie i w nim się realizować Ludzie często żyją tylko marzeniami, nie wprowadzając ich w życie. Tylko marzą, żyją nadzieją że spotka ich kiedyś coś wspaniałego i przegapiają każdą szanse na urzeczywistnienie swego życia