Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AntyWarszawa

Wszyscy Warszawiacy to prowincjonalni przybysze

Polecane posty

Gość AntyWarszawa

z okolicznych wioch. Tam nie ma autochtonów. Wszystko samo nieproszone przylazło - teraz albo we wczesniejszym pokoleniu. Dlatego Warszawa jest najbrzydszym miastem,brak w nim estetyki i klimatu, no i ci prowincjonalni ludzie,ktorzy usiluja wyleczyc kompleksy firmowymi ciuchami...

ale niech Ci będzie - prezentujesz pewność siebie charakterystyczną dla miejskiego nuworysza. I niech tak zostanie.

Gość osiołek...
ja przybyłam z kosmosu..

Gość AntyWarszawa
kompleksy w zwiazku z tym, ze nie sa rodowitymi warszawiakami z dziada pradziada

... no i wszystko się jednak wydało... 😭 To powyższe to o mnie... ale myślałam, że chociaż Warszawiacy z urodzenia i wpisu w dowodzie są inni... a tu taki brutalny prysznic... Tyle lat żyłam w nieświadomości... w zakłamanej rzeczywistości... teraz już nic nie będzie takie samo... :-( 😭 Idę się utopić w Wiśle. Autorowi/autorce topiku też polecam - no bo JAK TERAZ ŻYĆ??? :-P

Gość prowarszawa
ratunku pomocy , mam kompleksy na tym tle, nie jestem rodowitą warszawianką z dziada pradziada a mam takie aspiracje i ciągle z tym nie daję rady HELP

Gość kayka
i co w zwiazku z tym ?

Bardzo glębokie, choć nie pozbawione piętna kompleksów autora, sięgających archetypem do kreowanego w latach 50, 60 i 70 zeszłego stulecia, wizerunku chłopa, jako wroga klasy robotniczej i Warszawiaka - inteligenta, powstanca - także jako wroga klasy robotniczej. Kompleksy autora są tak silne, że aż przesłaniają zasadniczy problem wypowiedzi. Prowincja jest piękna ale prowincja zakompleksiona to tragedia i to ze złego teatru. Zalecam dłuugi spacer wieczorowa pora po Pradze, w celu nabrania szacunku - nie, nie do Warszawiaków a do drugiego człowieka, choćby pochodzil z najbardziej zabitej dechami wiochy.

Gość AntyWarszawa
juz odwiedzilam to miasto, straszny moloch i motloch a wokol wiesniaki

A to ty baba jestes. Kobieto - przejdzie ci. Napiecie przedmiesiaczkowe zawsze przechodzi. A tymczasem DO GARÓW !!!

Gość AntyWarszawa
nie podskakuj cynick, to ze baba krotko cie trzyma, nie jest wystarczajacym powodem,zebys wyzywal sie na mnie. swoje frustracje rozwiazuj w swoim łóżku ze swoja kobieta.

Buahahahahah. Sruuuut Pruuuuut Blllleeeeee. TO I GOTOWAC NIE UMIESZ????? Sryyyyyy tyt tyt tyt tyyyyyyyyyy........

Gość AntyWarszawa
a tobie nawet spiewanie nie wychodzi .. oj cienki jestes w te klocki, cienki ...

To nie spiewanie to pierdzenie na ciebie. A jesli nawet gotowac nie umiesz to nawet nie jestes warta zeby tu z toba dyskutowac. Szkoda mojego czasu na taką flądre.

Gość AntyWarszawa
Mi tez szkoda marnowac na takiego rozwscieczonego pasikonika jak ty.

Piękny poetycki rys mieszczaństwa na przełomie 21 wieku, skreślony ręką o wrażliwej estetycznej duszy. Wypowiedź nawiązuje do \"Nad Niemnem\" Elizy Przeszkowej, gdzie równiesz ukazana jest polska wieś i piekno przyrody. Jakże głeboki rys tęsknoty, za Warszawą przebija z wypowiedzi autorki. Na obczyźnie, sama wśród pól, z dala od stadionu 10 lecia i tanich sódniczek mini. Podzielamy twoją tęsknotę autorko.

Gość wa-wa-wa
warszawiak na wakacjach---- akcja szpital -warszawiak: panie doktorze skaleczylem sie w palec, prosze mi pomoc, jestem z Warszawawy -(doktor): panie tego to my tu nie leczymy

Gość sfdfd
Witam, Sprzedam PILNIE mieszkanie mieszczące sie na ul.Odkrytej na zielonym Tarchominie. Osiedle strzeżone, mieszkanie na pierwszym piętrze, blok z windą. Mieszkanie 43,5 m2, posiada 2 pokoje, łazienka, wc, kuchnia w pelni wyposażona, balkon. Mieszkanie w bardzo dobrym stanie, do wprowadzenia się bez dodatkowych nakładów. Świerzo po remoncie.Zadbane i bezpieczne osiedle strzezone 24h z monitoringiem, domofonami i bramofonem. Prosze o kontakt pod numerem 022 620 19 50 bądź 510 531 550 Cena Zł 320 000 Miejsce Warszawa Warszawa Białołęka Na sprzedaż przez Właściciel Rodzaj nieruchomości Mieszkanie Liczba pokoi 2 pokoje Wielkość (m2) 43

Gość dggd
Witam, Sprzedam PILNIE mieszkanie mieszczące sie na ul.Odkrytej na zielonym Tarchominie. Osiedle strzeżone, mieszkanie na pierwszym piętrze, blok z windą. Mieszkanie 43,5 m2, posiada 2 pokoje, łazienka, wc, kuchnia w pelni wyposażona, balkon. Mieszkanie w bardzo dobrym stanie, do wprowadzenia się bez dodatkowych nakładów. Świerzo po remoncie.Zadbane i bezpieczne osiedle strzezone 24h z monitoringiem, domofonami i bramofonem. Prosze o kontakt pod numerem 022 620 19 50 bądź 510 531 550 Cena Zł 320 000 Miejsce Warszawa Warszawa Białołęka Na sprzedaż przez Właściciel Rodzaj nieruchomości Mieszkanie Liczba pokoi 2 pokoje Wielkość (m2) 43