Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rrryfka

CZy któraś z was była u endokryologa?? co wam przepisał na nadmierne owłosienie?

Polecane posty

Gość a co chcesz to kupić bez
recepty? co komu przepisał, to niestotne, zbadaj sobie poziom hormonów, to lekarz dobierze dla Ciebie odpowiednią dawkę! hormony to nie cukierki.

no właśnie o to mi chodziło żeby się dowiedzieć co przepisuje... więc mówisz że hormony.. nie żadne maści ani inne tam antybiotyki..

Gość lola z opola
nie od tarczycy tylko od hormonow!

Gość markotka
endokrynolog jet od hormonów, a więc od tarczycy również. Mi przepisał Spironol, ale nie pomógł, teraz biorę Diane-35 i Androcur, dopiero od miesiaca więc nie moge powiedzieć czy pomaga. Bardzo chciałabym wyleczyć hirsutyzm, ale niestety spotykam się z wieloma opiniami, ze się nie da :( A ja chcę i tak łatwo się nie poddam!

Gość wlochata
na mnie Diane-35 nie podziałało, po roku nie było żadnych efektów, potem odstawiłam bo planowaliśmy dzidzię

Gość viki24
ja lecze sie u ednokrynologa okolo 3lat i przez ten czas bralam mercilon + androcur + spironol (ale ten z przerwami) i sa efekty, mam ladna skore, owlosienie tez sie zmniejszylo ale mi lekarka wyjasnila, oczywiscie po zrobieniu wszystkich koniecznych badan hormonalnych, ze tego nie wylecze ze tak dziala moj organizm i juz, i ze mozna zlagodzic pewne skutki... a teraz od dwoch miesiecy biore juz sam mercilon i na razie odpukac jest calkiem ok, tak naprawde to obawiam sie troche jak to bedzie dalej bo androcur jednak dziala najlepiej ale przeciez nie bede go brala przez cale zycie. a jak wy sie leczycie i jak dlugo?

Gość niestety ale
po Androkurze wszystko wrocilo w ciągu kilku miesięcy i to chyba nawet bardziej jak było.Pytałam wszystkich lekarzy i usłyszalam że tego nie można wyleczyć tylko zaleczyć.

Gość markotka
Mni też lekarze martwia faktem, że tego nie da się wyleczyć! Ale ja nie wierzę, przecież musi być jakiś silny hormon, który pomógłby nam i ja w to wierzę i mam nadzieję, że kiedyś go dostanę!

Ja bralam najpeirw Diane, potem microgynon+spironol, potem znowu diane, teraz Regulon+spironol.