Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca mama

Drugie dziecko- czy tak?

Polecane posty

Gość pytająca mama

Pytanie kieruję do mam, które zdecydowały sie na drugie dziecko, jak i do tych, które sie nie zdecydowały. Moje pierwsze dziecko ma 5 lat, ja 32. Podzielcie się spostrzeżeniami.

Gość kaczka dziwaczka
Jak chcecie drugie , to jak najszybciej . Mam siostrę 5 lat młodszą i to już była duża różnica - oczywiście teraz już nie , bo obie jesteśmy dorosłe , ale żeby dzieci siędobrze dogadywały , różnica wieku nie powinna byćza duża. I jak możecie - to tak tak tak!!! Jedynak to kaleka

Gość Droga forumowiczko
..moje dzieci maja wlasnie 5 lat roznicy, dogaduja sie swietnie (teraz) kiedy starszy ma juz 7 lat, a mala 2! Sa pozytywne strony...starszy pomaga mi we wszystkim, wiec? Mam 34 lata tak na marginesie...

Gość pytająca mama
dziękuję za wpisy. Ktoś jeszcze?

Ja mam dwoje dzieci a teraz jestem w trzeciej ciaży. Prawde mówiac nie wyobrażam sobie domu z jednym dzieckiem, u mnie jest trzy lata róznicy miedzy córkami i teraz też bedzie trzy.

Gość pytająca mama
właśnie, tak też myślę, że jedno dziecko jest bardzo samotne. Teraz synek sie dopytuje bardzo o rodzeństwo.

Gość stare babsko.
Między mną i siostrą jest rok róznicy,nie dogadywałyśmy sie nigdy,ojciec ma z kolei dwie siostry ,jedna 2 lata starsza ,druga 20 lat młodsza i świetnie dogaduje się z młodszą,więc to raczej kwestia charakteru,a nie różnicy wieku.

Gość pytająca mama
a jak opieka nad drugim dzieckiem, ponoc jest łatwiej.

Gość kret
Według mnie rodzeństwo to najlepsza rzecz, jaką rodzice mogą dać swojemu dziecku. Polecam - mama dwóch córek.

Tak z opieka jest dużo latwiej i tak musisz robic z dzieckiem niektore rzeczy czytac kompac etc ja to wszystko robie razem czasu mam tyle samo a moze nawet wiecej bo sie bawia razem i nie zawracaja mi głowy

Gość pytająca mama
cieszę się, ze tyle pozytywnych opnni, sa dla mnie bardzo cenne, ale powiedzcie jeszcze, jak meza przekonac

Gość jkhgjhfvgv
miedzy mną a moim bratem jest 9 lat róznicy i zawsze sie bardzo dobrze dogadywalismy wiec nie wiem czy wiek ma takie wielkie znaczenie