Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikmik

Kolorowe soczewki - warto wypróbowac???

Polecane posty

Gość mikmik

Jestem ciekawa czy któraś z was nosiła juz może kolorowe soczewki kontaktowe? Czy one faktycznie mogą zmienić kolor oczu czy to jakaś sciema? czytałam o kolorowych soczewkach , że nawet jak ktoś ma brązowe oczy to może mieć dzięki nim niebieskie na przykład hmm jeżeli byłaby to prawda to chętnie bym sobie takie zafundowała.

Dałam się nabrać na niebieskie Focusy. Mam zielone oczy i po nałożeniu tych soczewek są niebieskawe po bokach tęczówki, a po środku w kolorze nieokreślonym, czyli burym. Na reklamówce wyglądaly slicznie na brązowych oczach. Natomiast bardzo fajnie wyglądają na moich oczach podkreslające kolor, z czarną obwódką dookoła tęczówki w kolorze sea green, wszelkie odcienie brązu też wychodzą ładnie, i te delikatnie zmieniające i te wyraźnie, odradzam z Focusów te opalizujące, kompletne nieporozumienie. Miałam jeszcze Johnsony podkreslające kolor, fajne, ale efekt był dość nienaturalny.

Mam chyba dziś spóźniony zapłon ;) Nie popełnij mojego błędu, i poproś u optyka o darmowe próbki soczewek, moga być niechętni do dawania, ale się wykłóć. Warto przymierzyć, żeby uniknąć rozczarowania.

Nie miałam, ale polecam. Widziałam na dwóch dziewczynach - jedna miała zielone na brązowych oczach, efekt był bardzo ładny, chociaż zieleń była złamana brązem. Druga to facetka u optyka, pogawędziłam sobie z nią przy wybieraniu oprawek - miała na szaroniebieskich oczach soczewki fioletowe, wyglądała świetnie :) Nie mam zbędnej kasy, gdybym miała, na pewno kupiłabym sobie kolorowe soczewki :)

No, ja właśnie te o których piszesz, violett, mam. Na moich zielonych oczach te w kolorze saphire są brudnoszare.

Gość kashiuttka
hej - Morgaine - ja miałam dokładnie to samo co Ty - mam teraz kolorowe Freshlook Dimensions Ciba Vision w kolorze Pacific blue - są przepięęęęęękne - właśnie z obwódką naokoło tęczówki, kolor niby zmieniają lekko, ale jakoś przez to kółko oczy się robią takie duże i wyraźne. A ten Sea Green jaki jest? Zielony raczej czy Niebieski?

Gość kashiuttka
ooo to rewelka - musze wypróbować i polecam ten Pacific - mocny szafir z tego na moich oczach wychodzi (przynajmniej tak mi sie wydaje ) :)

Gość indianka
Ja raz wypróbowałam soczewki kolorowe - nie pamiętam dokładnie nazwy, na pewno były to Freshlooki Ciby- Radiance chyba, ale pewna nie jestem. w każdym razie ja mam brązowe oczy , czasami zielono-brązowe . Soczewki nie miały zmienić mojego kolorku, ale nadać blasku :D i faktycznie tak było .Oczy wyglądały ślicznie :) miały bursztynowy kolorek :)

Gość mikmik
O no to widze , że jest w czym wybierać , ale lepiej wcześniej posprawdzać u okulisty, tak tez pewnie zrobię. Tylko jakie wybrać :) napisałyście tyle róznych soczewek , że już sama się pogubiłam :) hihi Chyba z tych Freshlooków trzeba coś wybrać. A ile one w ogole kosztują :) ??

Gość Paralotna
Freshlook za opakowanie 2 sztuk 79 zł za opakowanie 6 sztuk 160 zł

Gość Uńka
to opakowanie to na ile jest? to znaczy te dwie sztukli to są jednorazowe czy na miesiac czy jak????

Gość indianka
Ja miałam opakowanie Freshlooków Radiance, w którym były dwie soczewki miesięczne, ale nie nosiłam ich codziennie więc starczyły mi na ciut dłużej. Ech jak sobie teraz przypomniałam o tych soczewkach , to aż mi się znowu zachciało bursztynowych oczek :)

Gość indianka
Zapomniałam napisać :) - opakowanie kosztuje niecałe 80 zł za dwie sztuki, niby to dosyć dużo, ale jak się pomyśli, że dostajemy jeszcze wartość dodaną do soczewek w postaci koloru :), to wychodzi tanio w sumie.

Gość emy-ly
Noszę już jakiś czas kolorowe soczeweczki na zmianę ze zwykłymi Optixami. Te kolorowe zakładam od czasu do czasu, choc nie są to typowe kolorowe soczewki. Właściwie to one nie zmieniają koloru oka, ale podkreślaja kolor tęczówki i niestety są tylko do jasnych tęczówek :/ Ja mam zielone oczka, te soczewki (Freshlook ColorBlends) robią mi z oczek prawie turkusowe :) W każdym razie zieleń jest baaardzo soczysta i wygląda przecudnie :). Pamietam , że kiedyś w autobusie jakaś babcia zapytała "czy to twoje oczy dziecko??" :D ,bo nie mogła uwierzyć jak patrzyła na mnie :D

Gość Lakszmi
emy-ly po ile kupujesz Optix? bo u mojego optyka sa jakieś drogie - porównywałam ceny ze sklepami w necie i w necie dużo taniej, ale nie wiem, jakoś nie mam zaufania do netowych zakupów

Gość emy-ly
Optixy kupuje za 139 zl (ceny są różne, ale do 145 max) 6 sztuk - nie jest to dużo na takie dobre soczewki - to nie tylko moja opinia :) znajome też noszą i jeszcze żadna na nie nie narzekała. Najlepsza opcja to ta duża przepuszczalność tlenu - dzięki temu moge je nosić nawet po kilkanoaście godzin, a oczy są i tak jak nowe :) Co do kupowania soczewek w necie-szczerze mówiąc ja jestem negatywnie nastawiona do takich pomysłów, zresztą mój lekarz też mi odradzał. Soczewki to nie jest produkt , który można kupić w sklepie internetowym - ale to moje zdanie.

Gość nao
a ja kiedyś mierzyłam soczewki kolorowe i nie widziałam przez nei wyraźnie, mimo ,ze geometrie mam dobraną itd? czy któraś z was miała podobnie? jak ja patrzyłam to miałam troche rozmazany obraz ...

Gość emy-ly
Może miałaś jakieś kiepskie soczewki kolorowe? ja w ogole nie miałam z nimi problemów, widziałam wszystko wyraznie, właściwie jakbym nie miała soczewek :)

info o soczewkach kontaktowych \"byc pięknym\" program TV www.magazynbyc.pl

Gość ślepa kura
A wiecie może kobietki cos o soczewkach kolorowych ale nie korygujacych wzrok? Marzą mi sie zielone oczęta :) No i cena jesli mozna🌼

Gość szare oczka
Ojj coŚ Ci szybko nie odpowiedzą , dawno nikogo nie bylo na tym temacie tez mi sie marzą oczka o innym kolorku, a nie korygowanie wzroku Jak bedziesz coŚ wiedziec na ten temat to napisz prosze:) pozdrawiam;))

Gość karoxana
hejka! mam czarne oczeta i chcialabym zmienic na niebieskie albo zielone. jakie mi byscie proponowaly soczewki, z jakiej firmy?? bo slyszalam o takich soczewkah ktore na ciemne oczy niedzialaja. niechce sie rozczarowac... dziekujem za rade ;]

Gość kivrin
a mnie strasznie dnerwuje fakt, że wszystkie soczewki, na jakie trafię, tzw. bezbarwne, są w istocie niebieskawe i przez to moje zielone oczy robią się takie... wodniste. czy znacie jakąś markę soczewek, któe są idealnie przezroczyste, tzn. białe?

Gość gey45yu4
ja mam oczy takie okropniaste zielone a wlasciwie szro zielone jakie soczewki mam kupic zeby dobrze wygladały?? kazde wygladaja b sztucznie w swietle zrenica sie zmniejsze i okropnie wyglada takie oko

Gość elodi99
Skoro masz oczy szarozielone proponuje FreshLook Radiance kolor Eden jest to soczewka rozświetlająca zielona, napewno zredukuje u ciebie odcień szarości a wydobędzie zieleń. Ja osobiście mam szaroniebieskie i noszę FreshLook Radiance kolor Moonlight dzięki temu mam taki nietypowy szary kolor można powiedzieć koci a jak podkreślę oko czarną kredką to już cudo, wedy nawet nie muszę nakładać cieni bo oczy i tak przyciągają uwagę. Nie polecam J&J jedynie delikatnie zmieniają odcień oka. Generalnie zasada jest taka: każde oko jest inne i to co pasuje jednym nie daje fajnego efektu innym więc należy próbować i jeszcze raz próbować najlepiej u dobrego optyka gdzie można sobie przymierzać,,,, Aha tu możecie sprawdzić jak powinien wyglądać efekt soczewek FreshLook Radiance, w rzeczywistości efekt się trochę różni ale nie jest źle :-) http://www.volens.de/images/Radiance_colors.jpg

Gość sdfghjkl
jesli mam niebieskie oczy z zotymi centkami a chcialabym miec brazowe czy kolorowe soczewki pokryja moj naturalny kolor oczu???

Gość xxxvvccc
warto, ale kupujcie w sprawdzonych sklepach typu optiva.pl

Gość Madziaczek...
Warto, fajna sprawa takie soczewki, ale prócz tego trzeba pamiętać aby dbać o oczy! Ja sobie od czasu do czasu zmieniam kolory -0 zielony, niebieski, czarny i naprawdę fajnie to urozmaica ;-))) jednak do tego dobre kropelki a najlepiej sztuczne łzy które są świetne, ja sobie je kupuję w aptece juventy w manufakturze za dobrą cenę i kapitalnie odprężają oczy!