Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikmik

Kolorowe soczewki - warto wypróbowac???

Polecane posty

miałam soczewki z allegro i dobrze ,że założyłam je tylko raz bo były jak z ceraty ogólnie takie gówniane i dawały strasznie nie naturalny wygląd... teraz planuje zakupić ,ale u optyka i chce ciemne:) mam zielono brązowe oczy i chce ciemny brąz miała któraś z was???

Gość mekeke
ja mam ciemne brązowe oczy, ale chce je jeszcze troche przyciemnic i podkreslić ich kolor, dlatego zdecyduję się na kolorowe soczewki , ale niektóre kolory są faktycznie niesamowite np zóltę :) mysle, ze moga ciekawie wyglądąc, któras z Was miala takie jak na zdjeciu? http://www.female.pl/artykul/9726/Moda-na-pi%C4%99kne-oczy.html

Gość ninahagen
Ja ci powiem, że kupiłam sobie dwie pary kolorowych soczewek. Tych z rysunkiem, bo takie zmieniające ton nic u mnie nie zdziałają - mam ciemnobrązowe oczy. Kaszana :/ Szczypie, gryzie, ta dziurka czasem sie gdzieś przesunie, ze nic nie widzisz (ale to raczej z tego powodu, ze ja mam rozmiar 8.4, a te kolorowe takich nie mają i musiałam wziać większy, to mi "plywały"), a najbardziej wkurwiajace jest, jak siedzisz w ciemniejszym pomieszczeniu, np. w jakimś klubie, rozszerza ci sie źrenica i widzisz tę cholerna otoczkę, która ci zasłania pole widzenia. Ubrałam je raz czy dwa i potem nic, nie sięgałam po nie, nie czułam potrzeby ani ochoty, a jak już sięgnęłam, to sie okazało, ze tyle czasu upłynęło, że płyn z pojemników zamknietych wyparował i soczewki się wysuszyły prawie na wiór :) Musialam wywalic i juz nie chcę tego znać

Miałam Freshlooki brązowe, miodowe, fioletowe i turkusowe. Wszystkie ma moich jasnozielonych oczach wyglądały tak jak w próbniku, tylko te fioletowe troszkę inaczej. Nadawały taki niepokojąco szaro-ametystowy kolor. Ja polecam.

Gość mundeeek
Witam :D Chcę kupić sobie na wakacje dwumiesięczne soczewki. Noszę minusy. Chciałbym żeby przy okazji zmieniły mi one kolor oczu na turkusowy. Mam ciemno-brązowe oczy, czy da się z tym coś zrobić? Nie chciałbym też kupować soczewek przez internet, wolę udać się do okulisty. Zna ktoś kogoś sprawdzonego w Poznaniu, gdzie mógłbym założyć sobie na oczy jakieś próbki? Ile kosztowały by takie soczewki?

Gość provokejszyn jak nic
nie ma szans na to -ZADNE SOCZEWKI nie zmienia ci koloru oczu jezeli masz je brazowe.... no chyba ze ewentualnie zmiensiz na czarne.....ja mam oczy piwne i kupilam sobie soczewki za 240 zl!!!! zeby tylko zmienic kolor, przeczytalam recenzje na trmat tych oczewke, -recenzje byly badrzo dobrei ludzie twierdzili i ze mianiaja kolor,ale podejzrewam ze ich antrualny kolor jest jasny ...... jak zalozyszlam soczekwi to mialam oczy piwno-niebieski, wygladaly dziwnie,moze i ciekawie,ale na pewno nie bylo to co oczekiwalam..... niesety zmiana koloru jest tylko molziwa gdy ma sie jasny kolorek .....

Efekt końcowy zależy zarówno od tego jak ciemne masz oczy i od tego jaka to soczewka. Na pewno dla ciemnych oczy nie powinnaś kupować soczewki podkreslającej kolor oczy, a właśnie zmieniające go. To znaczy soczewki, które całkowicie zakrywają naturalny kolor oka (to są takie z trzech warstw jakby). Ty potrzebowałabyś na przykład takich http://szkla.com/71_freshlook-colorblends-2-szt.html zakrywają tęczówkę a jedynie na źrenicę jest dziurka. Nie zawsze to wygląda naturalnie, ale możesz spróbować.

Gość Karinek
Cześć Mam zielone oczy, a noszę soczewki czarne. :) Oko dzięki temu wydaje się większe i wygląda przesłodko. ;) Polecam

Ale które firmy polecacie? Kiedys kupiłam bardzo fajne - mam zielone oczy zmieniły, mi na niebieski. Następne, które kupilam były chyba dla naćpanych narkomanów, bo miały tak duzy otwór na źrenicę, ze wystawał mi przez nia naturalny kolor i wyglądało to fatalnie. :o Niestety nie pamiętam już firm. Rozumiem, że freshlook są godne polecenia?

Gość Ars Neo
Hej A jaki kolor polecacie na ciemnozielone oczy? Czy fiłkowy byloby w ogole widac? Mam "ciemne" spojrzenie, wiec moze tylko czarne mi pozostaly? Bede wdzieczna za rade:)

Gość Gośka22
Dlaczego nie przez internet? Ja kupuję tylko w internecie http://soczewkomania.pl a do okulisty chodzę jedynie na badania. Jedno nie wyklucza drugiego.

Gość Min Young ^^
no więc tak . :D Dużo słyszałam o soczewkach , jedni mówią, że są do d*py a inni, że są cudne . Miałam zamiar sobie zafundować, ale kompletnie się nie znam, dlatego chciałabym się dowiedzieć czy wolicie kupować u optyka czy w internecie ? jakie są różnice cen ? czy soczewki szkodzą na oczy ? czy zakładanie boli ? :D masz już mieszane uczucia :D

Gość Sklep.Optilus.pl
Myślę że poniekąd jest to kwestia gustu oraz przyzwyczajenia,ale chyba warto. Zależy też na jaki efekt liczysz,wcześniej należy też skonsultować się ze swoim lekarzem. Pozdrawiam www.Sklep.Optilus.pl

Gość beauty-eyes expert
aby brązowe oczy zmienić w zieleń lub błękit (lub inne jasne kolory) należy zakupić soczewki tzw ''3tonowe'' dużo zależy także od firmy ktora je produkuje pozdrawiam

Jesli chcesz fajnie zmienić kolor oczu, albo nieco "uwydatnić" ten który masz - mogę polecić FreshLook do chodzenia na co dzien i CrazyLens - jesli używasz sporadycznie (Crazy Lens dają dużo lepszy efekt - ale jakosciowo FreshLooki sa jednak lepsze) Min Young ^^ - oczywiscie ze w internecie jest taniej, ale nie radze kupowac w ciemno bez konsultacji z okulistą, bo mozesz sobie zepsuć wzrok. Soczewki nie szkodzą, a ich zakładanie nie boli :) Warto się do nich przekonać, nie dlatego że okulary są gorsze - bo obecnie mozna znaleźć genialne oprawki w swietnych cenach! (odkąd odkryłam okulary.szkla.com okulary kupuje mniej wiecej raz w roku...), ale w okularach nie da się uprawiać większości sportów.

Gość Wioletka321
Cześć. Od dłuższego czasu szukam koloru pomiędzy true sapphire a brilliant blue z freshlooka. Pierwsze dają za słaby efekt, a drugie zbyt intensywny, wręcz nienaturalny. Może ktoś coś doradzi (zaznaczam, że nie muszą być to koniecznie soczewki z freshlooka, ale powinny być jednak dobrej jakości, bo boję się byle czego wsadzać do oka).

Gość wiktor4333
A ten brilliant blue rzeczywiście jest taki bardzo sztuczny? Chciałem zamówić, ale boję się czy efekt nie będzie zbyt "przesadzony"...

Gość gfgbbb
freshlooki sa okropne :O mialam true sapphire - KOSZMAR , ostry niebieski kolor widac ze sztuczny z 20 metrow Turquoise - blee, moje oko wyglądalo jak krzywe??? widac bylo tez piksele blue - ten byl ok ,ale nie pokrywal calego oka :O probowalam jeszcze innych soczewek roznych firm i zawsze byl sztuczny efekt :( nie wiem czy istnieją soczewki doskonale

Mnie się podobają takie soczewki z "efektami specjalnymi" np. kocie oko i podobne :D Ale to nie na co dzień oczywiście, bo nie chcę ludzi straszyć ;) Z takich zwykłych, to myślałam o zielonych, ładnie pasują blondynkom. Mam dość intensywny naturalny kolor oczu, tu zdjęcie: http://imageshack.us/photo/my-images/193/sialalac.jpg/ Jakie soczewki byście mi poleciły żeby nie wyszedł mętny kolor??

nie moge czytac niektorych wypowiedzi na temat kolorow soczewek firmy freshlook. obecnie nosze freshlooki brilliant blue, są super. Mam oczy niebiesko- zielone, z soczewka piekny, dosc intensywny niebieski, fakt sa delikatne przeswity przy źrenicy, ale prawie niewidoczne. takze gorąco polecam!

Gość czoky
Naprawdę warto! Przez długi czas nosiłam soczewki korekcyjne bezbarwne. W końcu odważyłam się wypróbować kolorowe i jestem bardzo zadowolona. Szczególnie polecam Freshlook Colorblends - są wygodne i świetnie "wtapiają" się w naturalny kolor oczu. Co do koloru, zależy jaki jest Twój naturalny. Ja osobiście mam oczy zielone i nosiłam soczewki koloru Brilliant Blue a teraz mam Sterling Gray. Obydwa kolory warte polecenia. Doskonale powiększają oczy i wyglądają zmysłowo. :) ciężko oderwać od nich wzrok, mój chłopak był zachwycony.

Gość mam do was pytanie
kupiłam soczewki Freshlook Colorblends niebieskie, mam brązowe oczy. Pomijając to ze nie zakryły mojego koloru oczu - brąz prześwituje to do tego są jakby za duże, czy nikt nie miał takiego odczucia?

Gość mam do was pytanie
noszę korekcyjne soczewki o promieniu krzywizny BC - 8,4 mm a cała reszta kolorowych jest o promieniu 8,6 nie mogę znaleźć BC 8,4

Gość gość
Dziwię się wszystkim. Każdy narzeka, że jak zakłada kolorowe soczewki, to z bliska widać, że kolor jest nienaturalny.... a wystarczy tylko dobrze poszukać. Udało mi się znaleźć firmę, która oferuje dowolny kolor oczu bez otworu wizyjnego. http://soczewkilegro.com/ Kupuję u nich soczewki 2 lata.... są drogie, bo 110zł za parę, ale efekt jest świetny. Moi znajomi patrząc na moją tęczówkę z 40 cm widzą, że mam soczewki, ale nie, że kolorowe. Świetna firma. Bardzo polecam PS: Problem jest, kiedy masz brązowe oczy. Wtedy nie ma żadnego efektu.

Gość Mikasia24
ja z kolei zamawiałam sobie soczewki sferyczne na c-you.pl, bo nie drażnią oczu alergików, a niestety zaliczam się do tego grona.

Gość gość
Mysle,ze warto ja kiedys kupowalam sobie zielone i mi sie podobały. Jakbys planowala to polecam tu kupic http://www.optycorp.waw.pl/ :) Wiem,ze mają i dobrej jakosci.

Gość gość
Ja soczewki kolorowe nosze od 2 lat i nie zauważyłam różnicy między nimi a tymi bezbarwnymi. Ja polecam stronę www.ulicasoczewkowa.pl zawsze tam kupuje swoje soczewki. Noszę model Adria 55 , które fajnie zmieniają kolor oczu.