Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mała Ja

Biopsja sutka!!!!!! Ratunku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Mała Ja

Własnie wrócilam z badania usg, gdzie wykazało " dwie struktury hypoechogeniczne o charakterze gęstych torbieli o średnicy 10 i 12 mm." I do tego wskazana biopsja cienkoigłowa. BŁAGAM!!!!! kto miał taką biopsje - piszcie czy bardzo boli i jak to sie odbywa. Jestem przerażona!!!!!!!!!!!:(:(:(:(:( I co to znaczy " struktury hypoechogeniczne" , bo obawiam sie, ze to po prostu rak. Bo mam jeszcze dwie przestrzenie bez echa o charakterze torbieli, ale o te boję sie mniej. Mój Boże cztery twory w jednej piersi - to jakas klątwa chyba spadła na mnie. POMÓŻCIE I MOZE POCIESZCIE TROCHE, PROSZE!!!! ( jesli jest co jeszcze pocieszac.) Ja nie chce UMIERAC!!!!!!!!!!! Mam dopiero 29 lat!!!!!!!!!!:(:(:(:(:(

Gość nie martw się na zapas
będzie dobrze - najważniejsze to pozytywne myślenie. wiem, że łatwo mówić, ale musisz wierzyć, że wszystko będzie OK. bo tak będzie :) Hypoechogeniczne - Określenie takie oznacza wystepowanie obszaru o innym współczynniku odbicia od otaczających tkanek. Obszary płynowe są hypoechogeniczne a przestrzenie lite hyperechogeniczne. Kwalifikacja takiego opisu badania zależy od powodu dla którego zostało wykonane oraz wyników innych badań.

Gość Mała Ja
Jestescie kochane!!!!!!!!!!!!! Troche lżej na serduszku. Jutro i tak lece do onkologa, ale juz razniej , jezeli biopsja rzeczywiscie nie boli. No i jeszcze te struktury hypoechogeniczne jesli naprawde opisują obszary płynowe , to według mojego mniemania to jest torbiel jak nic :) . Ale dlaczego przy innych torbielach pisze , ze przestrzenie bez echa????? A nacisk położonyjest na tych hypoechogenicznych ( moze , ze wieksze???)

Gość Ania 123
Nie bój się biopsji. Miałam biopsję włókniaka i nie boli to bardziej niż zastrzyk - nawet mniej. Trzymaj się i nie myśl o klątwach.

Gość glupia_ja
niestety nie jestesmy lekarzami i nie mozemy dokladnie Ci odpowiedziec co znaczy to trudne slowo ;D ale biopsje przezylam, tak jak Ty panikowalam... "Matko jakas igle bedzie mi wbijal w cycka" ale.. nie taki wilk straszny ;] czuje sie poprostu nacisk, owszem nie jest to przyjemne ale nie boli :)

Gość gość
mam jutro to badanie:( boje sie