Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ModerX

SZKOŁA RODZENIA -wszystko na ten temat.

Polecane posty

Ponieważ mnożą się tematy o szkołach rodzenia - postanowiłam założyć jeden - i tu wkleję wypowiedzi z innych.Tamte pokasuję. Pozdrawiam.

Temat: szkoła rodzenia a drugie dziecko 13:45 oliwka29 jeżeli jest się w ciąży z drugim dzieckiem to można iść do szkoły rodzenia cz to zbędne jak już się to przeszło.czy był ktoś w podobnej sytuacji 13:49 Laurka Oliwko jeśli chcesz chodzic na szkołę rodzenia to chyba nikt Cię stamtąd nie przegoni dlatego że już raz na nią chodziłaś. Ani obecność w szkole rodzenia nie jest obowiązkowa ani nikt stamtąd nikogo nie wyrzuca, musisz sama ocenic czy jest Ci to potrzebne czy nie. I już. Pozdrawiam Like a true nature\'s child We were born, born to be wild 13:54 Ninka35 Ze mną chodziła do szkoły rodzenia dziewczyna, która była w drugiej ciąży. 14:30 KarolinaW A ze mną kobieta, ktora miała urodzić swoje trzecie dziecko i mało tego, widziała mniej niż my początkujące kwtygrysek@wp.pl http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10719;11/st/20040810/n/Maks/dt/6/k/8668/age.png\"> 18:03 oliwka29 dzięki za wszystko

Temat: czy w szkole rodzenia....? 18:33 strachliwa przyszła mama trzeba sciągać majtki? I jak wyglada badanie elastyczności pochwy? Mojej kolezance lekarz wcisnał cała łape a ona płakała z bólu, to na nia nawrzeszczał, że co będzie przy porodzie!!! 18:40 polianna majtki??????????????? po co? a badanie elastycznośći niestety boli, ale da sie przeżyć, poprostu musisz sie rozliźnic i mysleć o dzidzi Jesli bedziesz rozluźniona to badanie potrwa chwilę jeśli nie to troche sie pomęczysz ty i lekarz. Dłowa do góry

Temat: KIEDY ZAPISAĆ SIE DO SZKOŁY RODZENIA????? 11:04 mamasitta Witam. Jestem w 23 tygodniu ciąży i zastanawiam sie kiedy powinno sie zacząć chodzić do szkoły rodzenia???? Kiedy wyście zaczęły lekcje??? 11:09 Po co kupowac rozmiar 56 W wybranej szkole Ci powiedzą. Zadzwoń i zapytaj. U mnie było tak, że na zajęcia \"teoretyczne\" - wykłady, pogadanki, filmy itp mozna chodzi w dowolnym momencie. Ale jeśli interesują Cię zajęcia \"praktyczne\" - ćwiczenia oddechu, gimnastyka itp., to chyba dopiero po 30-32 tygodniu i czasami wymagana jest pisemna zgoda ginekologa na udział w takich zajęciach. 12:50 asienka Moja szkola rodzenia zapisuje babki od 26 tc, ale przewaznie preferuje od 28 tc - przewidywane jest 10 spotkan, 1 na tydzien, wiec akurat tuz przed porodem zajecia sie koncza. Wiem, ze sa szkoly, gdzie przyjmuja najwczesniej od polowy ciazy, ale to juz zalezy od liczby i charakteru zajec. Dobrze wiec radzi moja przedmowczyni - najlepiej zadzwonic do wybranej szkoly i sie zapytac. Dopytaj sie tez koniecznie, czy sa zajecia ruchowe, gimnastyka i czy szkola wymaga w zwiazku z nimi zaswiadczenia od lekarza prowadzacego ciaze... ------------------------------------------------------------------------ http://lilypie.com/days/051207/0/0/1/+1/.png -------------------------------------------------------------------------- 15:38 ja bym radziła ponieważ zajęcia trwają zwykle od 6 do 10 tygodni (12 lub 20 spotkań - zależy od szkoły) musisz zaplanować to tak, zebyś nie ganiała do szkoły na ostatnią chwilę, bo wtedy np. nie poćwiczysz, albo bedziesz się gorzej czuła i nie pójdziesz. Ja zaczęłam chodzić w 30 tygodniu i akurat \"się wyrobiłam\", ale w tej chwili zdecydowałabym troszkę wcześniej - 28, 29 tydzień.