Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GooGoo

Badanie słuchu u noworodka

Polecane posty

Gość GooGoo

Dziewczyny Czy Wasze maleństwa miały robione badanie słuchu w szpitalu?Mojej małej robiono i nie wyszło dwukrotnie.Dzisiaj ma 8 tygodni i reaguje na dzwięki, mowę itd.Następne badanie mam wyznaczone jak mała skończy 3 msc.Napiszcie jak Wasze pociechy??Czy któremuś nie wyszło badanie??

U mojego synka badanie wyszło źle na jedno uszko i wyznaczyli mi wizytę kontrolną za trzy miesiące, ale mnie to nie dawało spokoju i powtórzyłam badanie w Instytucie gdy miał 18 dni i okazało się, że wszystko jest prawidłowo, a badanie przesiewowe w szpitalu nie wyszło bo w uszku zalegały wody płodowe.

Gość GooGoo
Mnie dopiero wyznaczyli jak mala skonczy 3 msc troche sie denerwuje bo przeciez moze wyjsc jakas wada.Ale jestem dobrej mysli

Gość a czy wiecie cos o badaniu
chyba nazywa sie ABD

POMYLILAM-TO BADANIE "ABR"

Gość mama małego misia
U Przemka też cały czas nie wychodziło badaie lewego uszka, ale jak się okazje wszystko jest w porządku.Głowa do góry :)

Szczesliwa mamo dzieki za odzew:) Mnie nie powiedzieli jak sie przygotowac do badania.Czyli ma spac?A jesli sie obudzi?Czy moze byc karmione piersia podczas tego badania?

Gość .......+++........

Gość .........guga guga............

Gość szczęśliwa mama
nie można karmić ani dotykać dziecka bo badając w ten sposób słuch bada się jego napięcie mięśni bo przyklejane diody za uszkami i na policzkach i chyba jedno na czole, ja siedziałam obok małej w pewnej odległości, mała musiała spać, więc najpierw ją uśpiłam, ale że się budziła to pani jej nałożyła słuchawki i w tych słuchawkach machałam poduszką by zasnęła, jakoś się udało, samo badanie trwa 3 minutki. pozdrawiam

Gość +nie zagubiona+
Ja tez wybieram sie na to badanie-i jestem zestresowana,bo moj maluszek(jak znam zycie)obudzi sie,zanim dotre w kolejce na to badanie.A on na zawolanie nie zasnie:(W ogole w dzien nie chce za bardzo spac,jedynie w wozku na spacerze albo w samochodzie.Nic mi nie mowili w sekretariacie jak sie przygotowac😠ale powiedzieli,ze badanie trwa.....................30 minut!!!!!!!!!!!:(

Rozumiem że szczęśliwa mama pisała o ABR. Ja jadę z dzieckiem na badanie słuchu ale nie wiem czy na to badanie. Czy jest jakieś inne badanie słuchu i jak tak to jak wygląda. Bo ja sobie nie wyobrażam żeby córcia tak dała sobie coś przykleiać. Zresztą jest strasznie nie spokojna. Wydaje mi się że ze słuchem u Agatki jest w porządku, ale z powodu wcześniactwa musi mieć zrobione.

ale dziecko może być w wózku, więc mozesz go uspac w wózku zawołać doktorkę i ona wtedy robi badanie, do gabinetu wchodzi rodzic któremu udało się uśpić dziecko i tyle całej kolejki, tak przynajmniej jest w CZD w Wawie, tam możesz nawet pozyczyć wózek Myśmy się nastawiali że pól dnia tam spedzimy a wyszliśmy po dwóch godzinach max

badania s ą różne ale wcześniakom, dzieciom z ryzykiem wad wrodzonych w wieku 3 miesięcy robi sie raczej ABR

U nas też na pierwszym badaniu w szpitalu wyszły do kontroli oba uszka, na drugim już tylko jedno i też mam się pojawić w Poradni Wad słuchu na bardziej specjalistyczne badanie w 3 m-cu życia Malutkiej. My idziemy 29 maja, to moje urodziny więc mam nadzieję że będzie dobrze.....a na karcie mam napisane, że dziecko ma spać i badanie będzie trwało 40 min, tylko jak mam ją przekonać że 29 maja o 9 ona ma spać przez 40 min?

Mi kazali za 3 miesiące zrobić kontrolne badanie słuchu. Nikt mi nie mówił że jest coś nie tak. Miną prawie 4 miesiące, bo wiadomo jak to się czeka na badania. Rejstrowałam się na to badanie w marcu. A jadę 17 maja.

moja miala badanie w szpitalu ale ze sie krecila to cos w jednym uchu nie wychodzilo ale potem za drugim razem bylo oki

Za pierwszym razem kiedy robili synkowi to nie wyszło ale to pewnie przez chałas jaki panował na korytarzu (tak powiedziała położna) za drugim i trzecim razem wsyztsko dobrze wysszło

Gość gość
Ja badanie słuchu swojego dziecka wykonywałam będąc już w domu. Wybrałam się z synkiem do http://sono.com.pl/ gdzie w najbliższym czasie będę tez wybierać cyfrowy aparat słuchowy.

Gość gość
Mogę potwierdzić, że w http://sono.com.pl/ mają świetną i bardzo dokładną diagnostykę audiologiczną co pozwoliło również mojemu dziecku idealnie dopasować aparat słuchowy. Obecnie uczęszczamy do nich na rehabilitację słuchową.

Gość gość
hieny reklamowe wykopują stare tematy, żenada

Gość gość
Ja badanie słuchu swojego dziecka wykonałam u http://sono.com.pl/ żeby mieć pewność czy w szpitalu zrobili to dobrze. Zawsze warto mieć dwa źródła, na których można się opierać.

Gość gość
mojemu dziecku badanie słuchu najlepiej nie wyszło, ale jest teraz pod opieką dobrego laryngologa z http://www.larmed.pl/ Żywiec, więc mam nadzieję, że będzie dobrze

Gość carolka991
Miały robione i wyszło na szczęście wszystko dobrze. Mam jednak w planach zabranie ich na kolejne badania chyba do Strefa Słuchu - http://www.strefasluchu.pl/zakres-uslug/ Słuch trzeba kontrolować bo może się pogorszyć w każdym wieku i z różnych powodów.

Gość gość
Witam, Odgrzeje starego kotleta ponieważ temat dla nowych rodziców jest bardzo ważny. U mojego syna wynik badania przesiewowego w szpitalu po urodzeniu nie wychodził na jedno ucho. Potem badanie powtarzane było jeszcze dwa razy i to samo. Następnie skierowano nas do Centrum Zdrowia Dziecka na badanie ABR (wtedy syn miał już 4 miesiące). Bardzo długo czeka się na to badanie czy to w CZD czy w Kajetanach. Można też robić prywatnie cena ok. 500 zł w 2017 w mazowieckiem. Po badaniu ABR wyszło, że wszystko jest w porządku, a przesiewowe nie wychodziło ponieważ ucho było za mało rozwinięte. Także uczulam przyszłych rodziców aby się nie denerwować (co i tak jest trudne), ale zrobić całą serie badań - jest to duże wyzwanie bo dziecko musi spać - i poczekać na wyniki. Dobrą informacją jest też to, że obecnie 95% uszkodzeń słuchu da się wyleczyć operacyjnie. Mam nadzieje że informacje się przydadzą. Pozdrawiam

Gość gość
Mojej tez po urodzeniu nie wychodzilo badanie na jedno uszko za tydzien na kontroli wszystko bylo juz dobrze.

Gość gość
Nie wiem, czy u noworodków też badają, ale ja ze starszym dzieckiem na badaniu słuchu byłam w www.larmed.pl. Polecam ich z całego serca, bardzo nam pomogli. Można się badać w miejscowości Żywiec, tam działają.