Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rachel

MIKRODERMABRAZJA cera- pomaga????

Polecane posty

Chcialam sie dowiedziec, czy ktos juz mial kiedys wykonywany ten zabieg moze ?? Bo mnie to gl. chodzi o to, zeby mi pomoglo na oczyszczenie cery z zaskornikow i ciekawa jestem czy komus pomoglo na to ??

Gość prosze poszukaj
było juz na tym forum dużo o tym

eee nic nie ma o tym ;/ jest tylko o mikrodermabrazji w kremach , a mnie chodzi o taki zabieg !!!

mam prawie 18lat i wkoncu chcialam sie raz na zawsze pozbyc tych zaskornikow :( bo nic w 100% ich nie usunelo.. a do kosmetyczki chodze regularnie i bardzo w ogole dbam o cere.. i juz po prostu nie wiem co robic. Dlatego mam nadzieje, ze to mi pomoze. Bo chyba to nie jest od jakiegos wieku dopiero?

i takich wiekszych problemow z cera nie mam.. typu krosty (sporadycznie cos tam sie pojawi ) czy jakies blizny - tylko te zaskorniki okropne :(

Witam. Ja miałam mikrodermabrazję 2 razy, powinnam zrobić 4 zabiegi w odstępie po 6-7 dni, ale brakło kasy. Jeden zabieg 250 zł + krem na 2 tygodnie 45 zł. Efekt był naprawdę dobry, myślę, że po 4 zabiegach byłby super, bo stopniowo zwiększają % kwasów. Teraz w ziemie wybieram się na blue peel, ponieważ na easy peel ( ten co ja miałam 1,5 roku temu ) nie mam czasu. po easy peel to naprawdę w domu lepiej siedzieć, a kto ma czas, żeby miesiąc w domu przesiedzieć??? Easy peel - zaraz po zabiegu, po dobrym nasmarowaniu podkładem można 2-3 dni wyjść poza dom, ale później w zależności od gojenia skóry i regeneracji to 3 dni tak się złuszcza, że nie ma szans, po złuszczeniu całkowitym idzie się na następny zabieg. Podziękowałam po 2 zabiegach, bo by mnie za nieobecności ze szk9oły wyrzucili. Blue pell - robią najprawdopodobniej przy znieczuleniu miejscowym najmocniejszymi, możliwymi kwasami do twarzy, na inne części ciała również. Stosuje się go przy bardzo głębokich zmarszczkach, przebarwieniach oraz bliznach po trądziku. Najlepiej przy trądziku wcześniej zrobić kurację tetrasylarem ( czy jakoś tak ), bo najszybciej pomaga i jest niedrogi. Zabieg polega na nałożeniu preparatu z kwasem na twarz, następuje całkowite \"spalenie\" naskórka do warstwy 14 skóry ( skóra na twarzy ma 16 warstw ), więc prawie do skóry \"właściwej\". Specjalnym patyczkiem dermatolog zdejmuje spaloną skórę. Następnie na twarz nakładany jest specjalny preparat, który zastyga i tworzy warstwę ochronną na zdartej buzi W takiej masce ( śliczny, niebieski kolor, stąd też nazwa zabiegu ) chodzi się ok. 2 tygodnie, w zależności od gojenbia, czyli złuszczenia tego całego strupa z twarzy. Maska odpada częściowo wraz z strupkami. Buzia przez miesiąc wygląda jak delikatna blizna, ale skóra na twarzy regeneruje się 28 dni ( każdy ma inaczej, ale taka jest średnia ). Przez 6 miesięcy nie wolno się opalać i trzeba przed każdym wyjściem poza dom smarować kremem z filtrem, najlepiej vichy do 60 faktoru. Zabieg wyklucza z funkcjonowania poza domem na ok 2 tygodnie, ponieważ później można fajnie zamaskować różową twarz dobrym podkładem Koszt zabiegu w Krakowie przy ul. Zwierzynieckiej 29 kosztuje 1000 zł. Są tam dwie Pani doktor, ale dr. Markiewicz bije wszystkich na łeb. Na zabiegi przyjeżdzaja do niej babki z całej Polski, nawet Austrii, i Niemiec. Telefon w razie gdyby któraś z Was była zainteresowana (012) 431 18 01. Nie polecam robić jakichkolwiek zabiegów złuszczania w zwykłych gabinetach kosmetycznych, bo to strata pieniędzy i nerwów, efekty znikome, a preparaty używane w takich gabinetach są do kupienia nawet na Allegro i można kupić np. mikrodermabrazję ziaji ( taką używają w salonach ) za 58 zł, ma moc nawet 35 % kwasów owocowych, wystarczy na 20-30 zabiegów, a za taki jeden w gabinecie płacicie od 60-100 zł, jeśli ktoś płaci więcej za kwasy owocowe to tylko pogratulować naiwności Niestety tak jest. Mojej koleżanki ciotka ma salon odnowy SPA gdzieś w Ustroniu Zdrój, i nawet sobie nie wyobrażacie jakie tam maja metody na tanie koszta i robienie z ludzi debili ! Jest to zabieg najmocniejszy, poza dermabrazją ( złuszczanie mechaniczne ) które kosztuje 3-4 tysięcy zł i jest koszmarnie brutalne. Mikrodermabrazję stosują fotomodelki, modelki, kobiety ze zmarszczkami nawet co 5-6 lat. Ale w przypadku blizn wystarczy 1 zabieg, chyba, że ktoś ma bardzo, bardzo głębokie blizny ( mowa o trziku tak mocnym , że atakuje nawet szyję ). Mam nadzieję, że pomogłam trochę swoją wyczerpującą wypowiedzią W razie pytań piszcie, chętnie odpowiem Pozdrawiam. Basia.

Czaisz lala?! To co ty miałaś to nie mikrodermabrazja! To nie ma nic wspólnego z kwasami, to mechaniczne zdzieranie naskórka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A nie jakieś kwasy...

Gość joella82
czy ktos jeszcze mial ten zabieg?

Gość swirek72
ja miałam i jestem zadowolona , twarz wyglada młodziej jakby zmarszczki na czole się zmniejszyły, ogólnie poprawia wygląd twarzy, twarz wyglada na młodsza

Gość joanna71
Ja miałam w zeszłym tygodniu i jestem bardzo zadowolona. Opiszę ci jak to wygląda bo niektórzy mylą pojęcia i zabiegi. Zabieg przeprowadza się za pomocą takiej głowicy o dwóch końcówkach. Na jednej jest jakby papier ścierny a druga końcówka zasysa ci skórę i wciąga do siebie co zdziera pierwsza. Zabieg nie jest bolesny a raczej odczówasz dyskomfort. Twoja twarz jest jakby przecierana papierem ściernym i odrazu odkurzana. Potem masz uczucie wielkiego gorąca i potrzebny dla schłodzenia jest okład z soli fizjologicznej dla ulgi. JA miałam jeszcze po tym zabiegu położoną maskę algową więc jak wyszłam z gabinetu to buźka wyglądała super. Zadnych nierówności i gładziutka. Myślę ,że na zaskórniki to super zabieg.

Gość julka1987
witam wszystkich chciałabym sie dowiedziec ile kosztuje zabieg mikrodermabrazji i ile zabiegów trzeba wykonac by efekty były widoczne??

hey! ja miałam dzisiaj zabieg- nie należy on do najprzyjemniejszych, najbardziej irytowało mnie, jak kosmetyczka \'jeździła\' mi po czole- trochę bolało. Myślałam, że będę bardziej czerwona, a tu tylko delikatne zaróżowienie. Kosmetyczka powiedziała, że najlepiej będzie jeśli przyjdę za 2 tygodnie i nie da się od razu określić ile zabiegów będzie potrzebnych, to zależy od tego jak skóra się zachowa po pierwszym zabiegu.

Gość lolitaaaaasd
ja miałam zabieg wykonywany 6razy w serii i niestety nie pomogło zbytnio. a podkreślam iż nie mam trądziku tylko po ptostu wągry, zaskórniki. jednakże kasa moja poszla tlyko w błoto

Gość bloondi1234
Siemka:) mam sporo wągrów na nosie skoro mikrodermobrazja nie pomaga to co??;o prosze POMÓŻCIE!!

Gość incredibles
ja mialam, po zabiegu kilka dni bylam spuchnieta czerwona = jak potwór. potem caly syf ustapil. nie na długo.. po ok 3 tyg powrocilo. nie polecam