Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moherowy beret jadzi

Test Cyprysa !!!

Polecane posty

Na czym polega test cyprysa ? Test cyprysa jest eksperymentem psychologicznym wykorzystującym zdobycze techniki i fakt tego, że żyjemy w społeczeństwie informacyjnym o swobodnym dostępie do mediów. Główna tezą jaką stawia autor testu jest to, że sylwetka psychologiczna podświadomych wyborów człowieka także podlega tendencji uśredniania. Im czyjeś zachowanie jest bardziej średnie - normalne - tym jego poziom akceptacji w społeczeństwie jest większy, co implikuje możliwość, że podoba się bardziej niż inni. Ze wszystkich przeprowadzonych badań wyciągane są średnie odpowiedzi na każde pytanie, a następnie badany prównywany jest jak bardzo średnio odpowiedział. Mierzone jest to w skali od 0 do 100, gdzie 0 oznacza zupełny indywidualizm. Warto zwrócić uwagę, że nie istnieją ostateczne wyniki testu, zmienia się on cały czas w miarę dopływu nowych badań, a także możemy wyznaczyć swoją charakterystykę w określonym przedziale ludzi (płeć, wiek, zainteresowania). Inną niespotykaną cechą jest to, że każdy wynik badania sam sobą wpływa na mechanizm oceny.

Ja jestem szara tylko w 62% Podobno nie mam się z czego cieszyć :o Ale podobało mi się zdanie, że jestem ekscentryczna w najbardziej oczywistych pytaniach ;)

Gość satyna
jesli jest tu jakis dobry matematyk, to czy moze mi powiedziec czy ten test przypadkiem nie jest zbyt dobrze skonstruowany? mam pewne watpliwosci - tylko 13 pytan i tylko 3 mozliwosci, nie daje to wielkiego wachlarza roznorodnosci odpowiedzi, chodzi mi o to, ze nikt nie bedzie np. 0 albo 1, bo jak ten test wykonalo juz jakies 11tys ludzi, to wszystkie mozliwe kombinacje zostaly wykorzystane. Och, tak sie czepiam, przepraszam, tak juz mam :)

Gość to straszne czy nie
Wg testu cyprysa jestem w 90% szary ;-) nadaje sie do wywiadu pewnie dzieki temu hehehe :P

Gość ela mela
jestem aż w 83% szara... a opis mam taki sam, jak Moherowy Beret Jadzi

Gość koleżanka Tolka
Boże ale ze mnie szara 77% mysz

Gość no to jest nas dwoje
to straszne czy nie - :D - ja też jestem w 90% szara

hmmm...Wynik: 40 % w skali cyprysa Indywidualistka ale nie do końca W całym twoim indywidualnym życiu jest jakieś miejsce dla niewielkiej szarości. Czasami uda Ci się, zupełnie przypadkowo być fajną średnią osobą. Ale Twoja szanse na bycie szarą są nikłe. Lepiej zostań już nieypową do końca. Jak już coś robić, to robić to do końca porządnie. hmm...

62%...hmmmm....a tu widze niezle stadko szaraczkow, heheheh... Apopos zabawy: Pewna babcia codziennie na dobranoc opowiadala swojej wnuczce bajki. Ulubiona bajka wnuczki byl \"Czerwony Kapturek\". Pewnego wieczoru babcia byla ogromnie zmeczona-byla bowiem nauczycielka, a to akurat byl jakis \"goracy okres\" w szkole... Opowiadajac wnuczce ulubiona jej bajke , przysypiajac, tak ja zakonczyla ...\"a wilk wzial krede i rysowal po tablicy...ChrrrrZzzzzz\" 🖐️

o kurde, ale miałam pytania jakieś dziwne! ale strzelałam :P Wg testu cyprysa jestem w 36% szara ;-) Jesteś w ogromnym stopniuą indywidualistką Twoja inność jest stanowczo tak głęboko zakorzeniona w Tobie, że widać ją na każdym kroku. Czasami zdarzy Ci się zachować zupełnie średnio, ale nie pozwala Ci to na swobodne średnie, szare życie. Bardzo ciężko pracujesz na to by być lubianym i jeśli już coś osiągasz to tylko dlatego, że udaje Ci się przekonać kogoś do jednej z cech Twojej inności. Jesteś raczej skazana na indywidualizm. :P

jakaś ściema :o teraz, za drugim razem wyszło mi 28% twoja inność jest stanowczo tak głęboko zakorzeniona w Tobie, że widać ją na każdym kroku. Czasami zdarzy Ci się zachować zupełnie średnio, ale nie pozwala Ci to na swobodne średnie, szare życie. Bardzo ciężko pracujesz na to by być lubianym i jeśli już coś osiągasz to tylko dlatego, że udaje Ci się przekonać kogoś do jednej z cech Twojej inności. Jesteś raczej skazana na indywidualizm.

no ja, jak wybierałam inne odpowiedzi, to wyszo mi 64%. a tak w ogóle, to ten test już zupełnie przestaje być wiarygodny, bo w końcu robiąc po iles tam razy ten test i wybierając odp. na chybił-tarfił, \"psujemy\" statystyki\" ;)

4 i ostatnia proba jako kobieta powyzej 60 lat o zainteresowaniach zupelnie przeciwnych do moich, same strzaly, wynik 49 % :> Moze jednak nie sciema? :O Wszystkie wyniki w granicach +/- kilku procent ;) :classic_cool: