Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam serio

Jakie tabletki antykoncepcyjne polecacie jako pierwsze? Mam 20 lat.

Polecane posty

Gość pytam serio

Chce sie wybrac w najblizszym czasie do ginekologa po moje pierwsze tabletki i ciekawi mnie, jakie są teraz najbardziej tolerowane przez dziewczęta? Dodam ze mam problemy z trądzikiem i tłustą cerą.

Gość pytać serio to ty mozesz
lekarza ginekologa, a nie na forum

Gość wertyuiop
najlepiej logest albo novennete bo maja najmniej hormonow....naszykuj sie na cene ok 30 zl lub wiecj zalezy gdzie mieszkasz tanich nie warto kupowac bo maja duzo dawke hormonow!!!

eh jesli masz tradzik to napewno wciscie Ci Diane35.Ja zazywam teraz 5 tabletke.

Gość pytam serio
Chciałabym przed wizytą u ginekologa popytac na forum co biorą dziewczyny, jakie są ceny, co jest nabardziej chwalone a co krytykowane- dlatego pytam. O diane 35 słyszałam ze nie jest dobra, wiele osób na tym forum ją krytykuje- czy to dlatego ze po zaprzestaniu brania kłopoty się podwajają?? pyt

na tym forum to jest tak ze ludzie glownie krytykuja;] Eh ja sie przez ta krytyke tak balam pierwsza tabletke zazyc ze w sumie prawie zrezygnowalam. Jak narazie zadnych skutkow ubocznych nie zauwazylam a co do tego ze tradzik wraca to jednym wraca innym nie.Sprawa indywidualna.Najlepiej zrobic badania hormonalne wszystko bedziesz wiedziala.

Gość PODAJCIE STRONE
Rosel wiem niestety tak tu jest :( Hmm czyli Ty bierzesz Diane? A jak włosy? Mniej się przetłuszczają? Czytałam tez na tym forum ze niektórym rośnie biust, a potem wraca do swego rozmaru- Ty tez tak masz? Dziekuje ze odpowiedz :)

Ja biorę Harmonet od 5 lat i jestem zadowolona (koszt ok.35 zł), zaczęłam stosować mając 19 lat.

Gość pytam serio
A pomógł Ci na tłustą cere i włsoy, czy nie miałes z nimi kłopotów??

narazie nie duzo moge powiedziec bo jestem po 5 tabletkach ale musze pwoiedziec ze tak ogolnie wyglad sie poprawil.Nie wiem na ile to jest spowodowane roznica \"przed\" i \"po\" okresie a na ile tabletkami. Ale innych skutkow ubocznych nie zanotowalam biust mi narazie tez nie urusl;]hihih.

Witam! Mam bardzo ważne pytanie odnośnie zażywania tabletek antykoncepcyjnych. Od kilku miesięcy biorę Microgynon 21. Moje ostatnie opakowanie rozpoczęłam dzień wcześniej niż powinnam (tj we wtorek zamiast w środę)Także przerwa nie trwała pełnych 7 dni. Nie zauwazyłam jednak tej pomyłki. Któregoś dnia zobaczyłam że nie wzięłam tabletki z dnia poprzedniego i zażyłam 2 (Tzn wydawało mi się że zapomniałam 1 tabl.) Dzisiaj zauważyłam swoją pomyłkę i stwierdziłam, że zabraknie mi 1 tabletki na ostatni 21 dzień żażywania. Jakie mogą być konsekwencje nie przyjęcia ostatniej taletki z listka? Czy powinnam zrobić 7 dniową przerwę czy też nie robić jej. Proszę o radę. Będę bardzo wdzięczna za pomoc.

Gość do pytającej serio
ja ci polecam cilest, ma malą dawke hormonow i mi sie poprwila cera po nim bardzo logestu nie polecam, bo mi sie wcale sexu nie hcialo a diane NIE JEST SRODKIEM ANTYKONCEPCYJNYM z tego co wyczytalam w ulotce informacyjnej, wiec mozesz zajsc w ciąże moja kolezanka zaszla bo byla tak nierozsadna ze nie uzywalam nawet prezerwatyw poza tym po dianie , jak odstwisz pryszczy bedzie wiecej takze moj wybor to cilest

Gość Carolajna
ja osobiscie bralam diane35 przez 3 miesiace, bo mialam problemy z cera, a poza tym lekarz przpeisal bo powiedzial ze od nich najlepiej zaczac, bo wlansie jest to silny hormon i zobaczymy co sie bedzie dzialo z moim organizmem.I bylo spoko, wspolzycie ze swoim chlopkaiem zaczelam w sumie po 2 tabletce i do konca nic z tego nie wyszlo ;) radze teZ DOKLADNIEJ CZYTAC ULOTKE, bo fakt ze diane35 to jest lek hormonalny na rozne problemy z cera i tradzikiem, ALE MA TEZ ZASTOSOWANIE ANTYKONCEPCYJNE:) obecnie od ponad roku biore marvelon i jest super.Ps co do biustu to faktycznie po diane35 mialam wiekszy i tak jedrny :p ale potem wrocil do swoich rozmawirow (i j est obecnie lepszy) pzdr

Gość konefffka22
Mnie jako te pierwsze lekarz przepisał tabletki Belara. Mija 5 miesiąc własnie jak je przyjmuje i szczerze mówiąc naprawde wszystko jest dobrze. Nie ma jakiś skutków ubocznych. Do tego nie przytyłam, libido wcale nie osłabło;) Mysle ze dobrze mi je dobrał.

Tego typu pytania najlepiej zadaj ginekologowi podczas wizyty. Każda kobieta reaguje indywidualnie na antykoncepcję hormonalną.

Gość gość
Słuchajcie, a jak to jest, po jakim czasie od wzięcia pierwszej tabletki one działają i można bezpiecznie uprawiać seks? Kurcze, też chciałabym mieć bardziej jędrny biust dzięki tabsom...

Gość liczkaa
Tabletki to zawsze jest kwestia indywidualna, ja od kilku miesięcy biorę tabletki belara jestem bardzo zadowolona, nie przytyłam, libido mi się nawet podwyższyło, mam lepszą cerę ogólnie same plusy.

Gość gość
nie daj się wkręcić na Cerazette i stare generacje np. Microgynon

zdecydowanie zanim dasz sobie zapisac tabletki, lekarz powinien zlecić badania hormonów i na ich podstawie dobrac odpowiednie

Gość bosmankaa
ja z kolei mam 19 lat i od pół roku stałego chłopka, chciałam już zacząć z nim współżyć ale wiadomo trochę boję się ciąży, dlatego najpierw odwiedziłam ginekologa. Lekarz zwrócił uwagę na mój młody wiek i zalecił przepisanie tabletek z dużo mniejszą zawartością hormonów, dobrał mi vibin mini, zaczęłam stosować, jestem zadowolona z nich.

Gość gość
Ja dostałam belarę jako pierwszą antykoncepcję i od razu trafiona, teraz te tabletki mają małą ilość hormonów, nie to co kiedyś. Nawet nie odczułam żadnych efektów ubocznych a biorę już 3 opakowanie

Gość gość
Weź cos z czwartej generacji schering Bayer. Oby ci nie wcisnęli diane lub microgynon. Sprawdzajcie w necie skład i generacje. Minipigulki nawet nie rozważaj.