Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kicciiaa

Ile macie cm w talii i ile w pasie??

Polecane posty

Gość Agniewicz
nauczcie się wreszcie tłuczki----->Szkoda, że kultury jeszcze nikt Cię nie nauczył, tłuczku, bo tego, że nie wiesz iż pas i talia to nie to samo - już wiemy.

Gość Agniewicz
według mnie----->nie przypominam sobie bym kiedykolwiek nosiła spodnie, które dochodziłyby do wysokości talii.

Gość mów do słupa a słup jak d...
nie ucz mnie gdzie jest talia. Jakie wy puste jesteście, patrzycie czy jesteście zgrabniejsze od innych? Idźcie sobie książkę poczytać. Pas i talia, to jest to samo

Gość Agniewicz
Cleopatra-----> zatem jak wytłumaczysz fakt, że w najwęższym miejscu talii mam 62 cm, a na wysokości pępka 72cm?

Gość wedlug mnie
widocznie za mloda jestes, skoro nie pamietasz :-) 15-20 lat temu spodnie konczyly sie paskiem na wysokosci pepka... ale skoro TY nie pamietasz, to pewnie brednie wypisuje, podobnie jak wszyscy ci, ktorzy twierdza, ze pas i talia to okreslenie miejsca zwezenia coala na wysokosci pepka.

Gość mów do słupa a słup jak d...
najwęższe miejsce, to talia czyli pas, a miejsce na wyskości pępka to zupełnie co innego. Ciężko to zrozumieć?

Gość wedlug mnie
moze masz jakas dziwna budowe, albo przemieszczony pepek??? :-)

Gość Agniewicz
według mnie-----> taka najmłodsza nie jestem, bo mam 27 lat:), a spodnie, które zapina sie na wysokości pępka noszę cały czas, bo biodrówek nie lubię natomiast u mnie najwęższe miejsce jest nieco wyżej i w tymże miejscu mam 10 cm mniej niż na wysokości pępka:)

Gość Agniewicz
Mam cholernie "kobiecą" budowę, niestety. Bardzo wąską talię w stosunku do bioder, a to chyba normalne, że przejście od talii do bioder musi być stopniowe i tak w talii mam:62cm, w pasie 72cm, na kościach biodrowych 83cm, a w biodrach 90cm. Chyba nic w tym dziwnego.

Gość wedlug mnie
sorry, to raczej nie pamietasz jakie spodnie nosilas jak szlas do pierwszej klasy :-) Przykro mi, ze tak jestes zbudowana i taka roznica jakas dziwna. Ja mam prawie dwa razy tyle lat co ty, pepek mam 1 cm nizej niz to najwezsze miejsce. a roznica to 62 - 64. Z tym ze wlasnie to najwezsze miejsce to talia czyli pas... A zreszta wszystko mi jedno, wiem ze mam racje, ale jesli sie ze mna nie zgadzasz, to przezyje to jakos. Trzymaj sie cieplutko :-)

Najwęższe miejsce to talia,i niekoniecznie jest na wysokości pępka :)ja większość spodni mam wyżej niż pępek :)

Gość Agniewicz
To może zadam Ci to samo pytanie co Cleopatrze - jak wytłumaczysz fakt, że w najwęższym miejscu tułowia mam 62 cm, a na wysokości pępka 72 cm? Poza tym inne dziewczyny tez wymyśliły sobie swoje wymiary?

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
a jak w katalogach typu neckermann pytaja o talię to gdzie mierzyć????

Gość Martita21
no wlasnie ,,talia" 62, ,,pas" 73

Gość wedlug mnie
nie wiem jak fachowo nazywa sie miejsce szersze od najwezszego. Chyba to malo istotne, bo jeszcze raz mowie, ze pas=talia i jest to najwezsze miejsce na tulowiu. Tak zawsze podaje sie wymiar u krawcowej i nic na to nie poradzicie. A czy to jest miejsce na wysokosci pepke, czy nieco wyzej od niego, to juz malo istotne. Innych wymiarow sie nie podaje tylko biust, talia=pas i biodra. AMEN

Gość podaje się 3 wymiary
biust talia biodra u mnie tak 100/70/90

Gość Agniewicz
Szkoda, że nie jesteś w stanie jakoś logicznie uzasadnić swojej wypowiedzi jak tylko "jest tak, bo jest i już". To raczej do mnie nie przemawia. Natomiast sam fakt, że są dwie odrębne nazwy "pas" i "talia" o czymś świadczy, bo czemu nie ma np. dwóch nazw a propos "bioder" albo "biustu"? Na szczęście nie jestem jedyna z moją "dziwną budową" jak to nazwałaś i sporo innych dziewczyn na forum ma równie "dziwną budowę":) Pozdrawiam:)

Gość podaje się 3 wymiary
a czym sie rózni talia od pępka? co to za nowy wymiar? talia i pepek? zawsze byłu talia i biodra...

Gość Agniewicz
Przecież nawet nie ma w sklepach jeansów na 58 czy 60 cm w pasie.

Gość oj Agniewisz
widać ze sie na niczym nie znasz pewnie ze są takie dżinsy,przecież różne ludzie mają wymiary co ci sie ten pępek tak przyczepił?? :P

Gość Agniewicz
Gdzie takie niby są? Bo jak kiedyś powiedziałam w Levisie, że mam 62 cm w pasie to powiedzieli mi, że najmniejsze są na 66cm w pasie.

Gość wedlug mnie
Slownik PWN talia ż I, DCMs. ~lii; lm D. ~lii (~lij) 1. «zwężenie ciała nad biodrami, między górną a dolną częścią tułowia; stan, pas; A jesli chodzi o inne nazewnictwo, to pewnie tez nie wiesz, ze biust (nazewnictwo niemieckie) mozna zastapic slowem GORS - francuskim. natomiast nie pamietam innego okreslenia bioder :-) Jeszcze raz pozdrawiam i nie zlosc sie, ze ktos wie, bo wie. Teraz masz to udowodnione na pismie :-) A jak nie wierzysz, to zajrzyj do jakiejs encyklopedii sama

Gość Agniewicz
według mnie------> dziękuję:) to Ty sie nie złość:) ja tylko prosiłam o wyjaśnienie

Gość Agniewicz
W takim razie, który z dwóch wymiarów powinnam uznać za właściwy wymiar w talii=pasie ten z najwęższego miejsca czy z wysokości pępka?

Gość wedlug mnie
mnie tylko zezloscilo to, ze napisalas, ze jedynym moim argumentem jest "wiem i juz". Pa :-)

Gość wedlug mnie
ostatni raz------ talia=pas czyli najwezsze miejsce :-)

Gość Agniewicz
OK, czyli mam 62 cm w pasie:) nie chciałam Cię zdenerwować; dzięki i pa:)