Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hamster

Zycie po smierci

Polecane posty

Czy ktos sie tym interesuje. Jak mialem w Olsztynie odczyt na ten temat, to stwierdzilem ze wsadzilem kij w mrowisko!

Gość to ciekawe
a w tym odczycie - co bylo zawarte?? :)

Gość inNaaaaa
osobiscie uwazam ze ten temat jest jescze postrzegany jako tabu, ciezko jest o tym rozmawiac z racji tego ze jest tak wiele zdan na ten temat, oczywiscie rozna kultura, obyczaje i religia, nie dziwie sie ze czasami ludzie nie potrafia rozwaznie rozpatrzyc ten temat, taka ludzkosc

Gość ooooooooooooo
ja bardzo sie tym interesuje, choc i boje...wiele rzeczy mnie nurtuje i gdybym miala pewnosc ,ze to zycie istnieje bylabym bardzo szczesliwa, bo oznaczaloby to ,ze bliscy, ktorzy odeszli sa tak naprawde z nami :)

Gość to ciekawe
a ja nie probuje dociekac. jeszcze sie przekonam. jak my wszyscy ;)

Gość julek
Hallo co ciekawe, w odczycie bylo zawarte wszystko to, co nas oczekuje z punktu widzenia ezoteryki i czesciowo z Pisma Swietego.

Gość rozwiazanie
Julek, Ty mnie bardzo zainteresowales z innego topiku..powiedz cos wiecej o parapsychologiii :) tzn, czy " experymentowales " w tej dziedzinie? masz jakies doswiadczenia z zaswiatem?

Gość julek
Mam. I tylko dobre nowiny

Gość rozwiazanie
Julek , prosze Cie ,,mow!!!! pomoglbys mi ponownie ale o wiele bardziej!! interesuje mnie to czy rzeczywiscie osoby bliskie sa wsrod nas czy moze odchodza daleko ...powiedz czasami tak mocno prosze te osobe o pomoc, duzo sie modle za jej dusze ,ale nie mam pewnosci czy ta osoba mnie slyszy

Gość julek
Hallo rozwiazanie. ta osoba chociaz w innym wymiarze, slyszy Cie na pewno, tylko nie moze potwiedzic tego.

Gość rozwiazanie
ale dlaczego?

Gość rozwiazanie
i skoro nie potwierdzi to i nie pomoze prawda? ale slyszy ,ze do niej mowie tak?

Gość julek
Hallo rozwiazanie, to bardzo proste, bo jest w stanie duchowym i niema wplywu na materie. Ale wyjatki sie zdarzaja.

Jeżeli nawet nie istnieje życie po śmierci (choć i tak jestem pewna ze istnieje) to też dla mnie to jest dobre bo chyba 100 razy lepiej jest nic nie czuć po smierci i nie istnieć niż się męczyć w tym całym piekle za grzechy, bo do nieba to ja chyba jednak nie pójdę... :O

Gość rozwiazanie
ale przeciez skoro jest w stanie duchowym to moze sie porozumiec przez moja dusze prawda? wiesz, mi sie wydaje ,ze na to ma jeszcze wplyw fakt obawy ja sie boje tych spraw i ta osoba, gdy zyla wiedziala o tym..pewnie dlatego nie chce sie kontaktowac,ale czasami sobie mysle ,ze np w jakis naprawde delikatny ( w dzien, gdy jestem wsrod ludzi)sposob moglaby mi dac znac..

Gość julek
Sluchaj kochana, nie przejmuj sie tym. Ja tez jestem wierzacy, a diabla i pieklo juz dawno wyrzucilem na smietnik, i chyba pognilo wszystko. Po smierci bedziemy oceniani nie wedlug czynow a wedlug mysli. Bo czyn to dokonana mysl. I nalezy sie teraz juz starac kontrolowac swoje mysli. Byc zawsze zyczliwym do swoich bliskich.

Gość julek
Teraz ide spac a pojutrze odpowiem wam na wszystkie pytania. Smierc to nic innego jak przejscie w inny wymiar, gdzie niema zazdrosci, pychy mozolu i innych cierpien.Ppozdrawiam was wszystkich. Jak macie pytania w tej sprawie to mi zadajcie. Tylko dam odpowiedz z mojego punktu widzenia. a kazda osobowosc ma prawo miec wlasne przekonania!!!!

Czy istnieje zycie po smierci?? to temat ,,rzeka ,,nie ma jednoznacznej odpowiedzi.. Jest ..nie ma tez odpowiedzi ..Nie ma zycia po smierci.Nie ma dowodow na istnienie tego ,,drugiego ,, zycia .Napisano wiele ksiazek na ten temat ,,Zycie po zyciu,, Po drugiej stronie ,, itd .Moje zdanie na ten temat jest cos napewno jest jakas forma egzystencji , bo jak w inny sposob wytlumaczyc pare zdarzen , ktore zdarzyly mi sie , osobie twardo stapajacej po ziemi , nie wierzacej w sily nadprzyrodzone? nie wiem czy to mozna nazwac ,,drugim zyciem,, a jesli tak to ile naprawde mamy tych ,,zyc,,?/ jedno? dwa?? a moze , tyle aby osiagnac stan doskonalosci..tylko jakiej??

Gość julek
Pojutrze wam na wszystkie pytania odpowiem. Czekam na rozne zapytania. Nie nalezy byc zatwardzialym!!!!

Gość ja .
nie ma życia po śmierci dziś mój kolega miał wypadek jego żona i wnuczka nie żyją on nie ma już życia po ich śmierci ja chcę mu pomóc ale jak.

Gość julek
Hallo Basia, daj sie zhypnotyzowac, a zobaczysz ile zyc juz przed soba mialas. Jak chcesz dowody, tylko to musisz sama je szukac.

Gość ja .
nie chce mi się w to wszystko wierzyć.

Gość nie ma to jak rozmowy
o życiu i śmierci o drugiej w nocy :P

Gość to prawda
żyjemy tylko raz !!! mamy jedno życie!! przeżyj je świadomie

Gość to prawda
hipnoza , i co ? wmawiasz człowiekowi, że coś przeżył, gucio prawda,....... raz żyjemy, jedna dusza ,nie ma hipnozy, to mit.........

Gość julek
Hallo "JA" bardzo mi przykro ze Twoi Znajomi nie zyja. Z wiadomosci ktore pochodza z innego wymiaru, mowia ze profil zycia i jego dlugosc, kazdy sobie dobrowolnie wybiera, zanim przyjdzie na swiat. Ta indyjska madrosc o karmie nie jest prawda. Bo w terazniejszosci mozesz zmienic przeszlosc i przyszlosc.

Gość to prawda
julek to wysłannik złych mocy.....

Gość julek
Hallo to Prawda, jestem wyslannikiem dobrych mocy, wierzacy i praktykujacy katolik oraz czlonek Rady Parafialnej, przyjaciel Arcybiskupa!!!