Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Testujaca

Tanie pieluchy jednorazowe

Polecane posty

Zazroszcze wam ja wypróbowałam większośc pieluch i moje sąna wszystkie oprucz najdroższych pampersów uczulone i kicha bo na dwujke miesięcznie szło mi 5 paczek jumbopack no teraz jedna bo tylko na noc i do popoludniowego spania. kiedys kupiłam paczke w biedronce i z przeliczenia wyszło mi że podobna cena do pampersów w promocji a dodam żenp.w realu czy tesco żadko alesą promocje i jumbo packi pampersa są zza 39zl.

Gość więcjaka cena
za jedną pieluszkę jest tanio?

Gość doradzamm
tanio za jedna to 35 gr ale to tylko lidlowska promocja tak to w granicach 0,55-0,60 to jest tez tanio normalnie ok 0,75 gr szt

Gość więcjaka cena
mam okazje kupic pieluszki huggies są niby na promocji wychodzi 47gr za pieluszke czy opłaca sie?

Gość doradzamm
zalezy ktore huggisy te zwykłe czy super flex bo zwykłych sie nie opłaca

Gość madlenj
hej dziewczyny ja dla małego na początku używałam happy newborn i jak dla nas były super pampersy poza tym że go odparzały to strasznie przeciekały huggisy super flex dobre ale ostatnio się popsuły i też mały budził się cały mokry ale od dfłuższego czasu używamy cien z lidla w małych paczkach i są super nie odparzają a co najważnjejsze nie przeciekaja i wychodzą 50 gr za sztukę roz 8-18 i są najtańsze

madlenj---> Racja;) ja na początku kupowałam Pampersy, ale jednak za drogo wychodziło, bo wiadomo, że jak noworodek robi...co chwilkę:D i trza było zmieniać. Jak córa miała miesiąc to mi zeszło z 400 pampersów!! huggisy kupuję, ale jak tylko jestem w Lidlu to zaraz kupuję cien...są rewelacyjne;) POLECAM:)

Gość kinga01983
Ja też kupowałam na początku Pampersy,są najlepsze według mnie, ale kupuję również tańsze.Wypróbowaliśmy: - Pieluszki z Biedronki Dada za ok.18 zł dobre, atest PZH i Opinia IMiD -Cien z lidla w małej paczce niebieskiej 16 Midi 4-9 kg za 6.99 zl czyli 0.43 gr za szt-dobre,polecam ,atest PZH I pozytywna opinia IMiD - Cien z Lidla Midi zielona duża paczka-56 szt za 29.90 co daje 53 gr za szt-super na wzór Pampersów,tylko bez tego balsamu w środku,ale droższe od tych w małych paczkach z Lidla,zamiast tego mają wskaźnik wilgotności,posiadają atest PZH i pozytywną opinię IMiD - Hagiessy dosyc fajne ale moim zdaniem drogie u mnie w aptece 75 gr za szt, a do tego wyjatkowo "twarde",atest PZH I opinia IMiD - pieluchy z Carefura 1 niebieskie 5-9 kg Midi -kiepskie, pokryte ceratą, czasami odparzają przy nóżkach, mają zamiast rzepów przylepce,choc tanie za 32 szt=10.40 zł tj 32 gr za szt,tylko atest PZH Nie testowałam Happy, z Tesco,i z Rossmanna

Gość klaudia2525
jeśli chodzi o Pampersy to niewiem jakim cudem mogą odparzać,ja uzywalam dla mojego maleństwa od 3 dnia życia do teraz czyli 3,5 m-ca i nigdy niemiał odparzeń, nawet jak spał w nocy 8 godz.

teraz w supermarketach Tesco jest promocja na Huggies Premium - duża paczka - 78 szt. (rozmiar 3 6-9 kg) kosztuje 33,90 zł wychodzi ok. 43 gr za szt. Kupiłam 3 duże paczki :)

Dziewczyny, a te Huggiesy promocyjne są równie dobre jak niepromocyjne? Bo gdzieś spotkałam się z taką opinią... Córka nie znosi pampersów 3 (nie wiem czemu, po prostu płacze jak ma je na tyłku i tyle), w akcie desperacji, by ukrócić jej cierpieniom, kupiłam Huggiesy niepromocyjne i okazały się absolutnie rewelacyjne, jak na mój gust powalają pampersy na kolana. I nie wiem teraz czy łasić się na te z promocji, bo wole stracić 10 zł niż 33zł gdyby się okazało że te z promocji są nic nie warte.

Gość a ja jednak pampersy
są najlepsze i na najdłużej starczają. Niby oszczędność na paczce (też nieduża bo zawsze kupuję po 39zł lub 42 za jumbo pack), ale mi taka paka starcza na około 3 tygodnie, a w tym czasie innych musiałabym kupić 3 paczki po 30zł.

dla mnie najlepsze huggies super flex na poczatku uzywałam pampersów new born były ok, 2 juz przeciekały i czasami Maja miała całe plecki w kupie:) 3 tez nie pasują, bo jakies małe są kiedys kupiłam teskowe te filoetowe trójki i koszmar.....wytrzymywały góra godzinę no i odparzały.

Gość podpowiedzcie
a gdzie takie tanie jambo packi pampersow sa?

Gość podpowiedzcie
ja płace 47-i to najlepsza promocja mega paka była raz za 79 zł ale to rzadko a i pisze o rozmiarze 4+

W Realu były nie tak dawno Jumbopacki po 39zł. Teraz też są na promocji w Superpharm, ale nie pamiętam po ile. Sprawdź w neciku. mala - ja tez glosuje na Huggiesy :)

Gość buuhaha pampers
Ja dla corci używam od początku pampersów i według mnie są najleprze kiedyś dostałam od znajomej Huggiesy bo jej synek wyrósł to byl koszmar tylko ten wzór z kubusiem puchatkiem jest fajny reszta masakra.Boje się testowac inne pieluchy bo nie stac mnie na to żeby kupic a jak okażą się do niczego to trzymac w szafie a męczyc też się nie chcę.Na początku mała była w pieluchach tetrowych wychodzilo taniej jak za pampersy tylko więcej czasu to kosztowało bo tzreba było wyprac i wyprasowac ale prasowałam złożone z jednej i drugiej strony tak bylo szybciej.W tej chwili córcia ma skończone 7 miesięcy i pappersy sprawdzaja się rewelacyjnie nigdy nie przemokły.Schodzi mi około dwoch jumbo pack na miesiąc teraz już mniej siusia mniej kupki robi to mimo mniejszej zawartości pieluszek w opakowaniu wychodzi podobnie.

Gość freez
Ja też polecam pampersy, a;le zawsze trzeba przeliczać, ile wychodzi za sztukę, najtańsza jest mimo wszystko jumbo paczka, chociaż są też większe opakowania (giant pack),ale cena za sztukę jest wyższa. Teraz w marketach E.Leclerc od jakiegos czasu jumbo paczki są po 46 z groszami, a tak naprwdę najbardziej się opłaca kupować na allegro, często są tam oryginalne pampersy niemieckie, które nawet z przesyłką wychodzą taniej, niż w sklapach po normalnej cenie (ostatnio kupiłam 3 paczki pampersów 4 za 25,50, w 1 opakowaniu były 44sztuki, więc wychodzi to razem z przesyłką, jakby jumbo paczka kosztowała 43złote, a taką promocję naprawdę ciężko zanleżć).Pozdrawiam!

Gość isia33
właśnie mam dylemat bo moja 3,5 miesięczna córeczka dostała okropnego uczulenia od pampersów i nie wiem na jakie mam zmienić dziewczyny co radzicie . Pozdrawiam

Gość Moilnezja848484
Ja mam z pieluszkami póki co doświadczenia takie: - Huggies newborn - w porządku, ale sztywne, czasem przeciekały - Pampers newbaby 1 i 2 - miłe i mięciutkie, jednak czasem przeciekały Z tym przeciekaniem to nie wiem właściwie, czy na początku nie chodzi o to, że dziecko jest po prostu za chude. Mój synek ważył 3860g - to nie tak mało, ale nożyny i tak suche miał ;) - Babydream 2 z Rossmanna - większe od pampersów i bardziej pęczniały, ale zużyłam całą dużą paczkę, raczej polecam - Pampers Active Baby 3 i 4 - bardzo fajne, synek od 3go miesiąca zaczął przesypiać noce i pampki świetnie wszystko wchłaniają Teraz zaczęłam szukać jakiś tańszych pieluch. Chciałam kupić Dada, ale akurat nie było odpowiedniego rozmiaru. Kupiłam w końcu Bella Happy i niestety nie jestem zadowolona. Są trochę sztywne, ale to jest do przeżycia. Mam je od 3 dni, a już druga przeciekła bokiem (przeciekanie pieluch u mojego dziecka skonczyło się po rozmiarze 2, a teraz używamy 4!). No i najgorsze jak dla mnie - po całej nocy jak się nachylę nad łóżeczkiem to od dziecka czuć mocz i to z daleka :/ W ogóle nie zatrzymują smrodku, więc jak dziecko więcej nasiusia to od niego bardzo niefajnie zalatuje :/ Zużyję tą paczkę, ale więcej już ich nie kupimy. Mam zamiar wypróbować jeszcze Dada i te z Lidla (o ile faktycznie są tańsze za szt. od pampków).

ja od początku kupowałam pampersy, jak mała miała jakieś 3 miesiące to kupiłam Huggies żeby wypróbować, okazały się strasznie sztywne, obcierały małej brzuszek i nie chłonęły tak dobrze moczu jak pampers. potem happy - tragedia... jeszcze sztywniejsze i jakies takie szerokie.... beznadzieja... wróciłam do pampersów aż odkryłam całkiem niedawno Lidlowe Toujours - są genialne! teraz używam na wyjścia i na noc pampersów a po domu toujours :) polecam!

Gość tescowe
sa bardzo dobre 64sztuki za 30zł.

Gość mama Jasia
Do niedawna używałam tylko i wyłącznie pampersów, ale z mężem stwierdziliśmy ze mnostwo kasy idzie na nie i zaczelam wyprobowywac tansze pieluchy.Jak do tej pory wytestowalam Dada z Biedronki-sa super, ale troszeczke sztywne i z Lidla TOUJOURS i tez sa rewelacyjne(mieciutkie, nie czuc moczu) nawet lepsze od pampersow, bo nie obgniataja go wokol nozek.Wiecej chyba juz nie bede poszukiwac pieluch bo z tych ktore wymienilam jestem zadowolona. POLECAM GORĄCO w/w pieluszki.pozdrawiam

Gość BUDZYNKA28
polecam pieluchy GA-GA, dostępne od niedawna w Tesco! są prawie jak Pampersy, miękkie, delikatne, bawełniany wkład i do tego tańsze od Biedronkowych, ok 2 zł! są rewelacyjne!!!

ja na początku z zapałem kupowalm Pampers eh jak one mi śmierdziały i były jakieś małe potem zaczełam kupowac z biedronki fititi i jak dla mnie bomba

pierwsze pieluszki jakich uzywałam to były PAMPERSY Newborn, ale przeciekaly, ale to chyba dlatego,że mala ważyła tylko 2kg i byly po prostu za szerokie. Dziewczyny w szpitalu zachwalały DADE z biedronki, kupiłam i malej od razu zrobily sie odparzenia poza tym brakowalo mi w nich sciagacza nad pupka, który trzymałby kupke by nie wychodzila na plecki :)poza tym byly sztywne Kolejne jakie kupilam to HUGGIESY newborn i przy nich zostalam długo,wlasciwie nic im nie moge zarzucic. Sa swietne , wypróbowalam tez rozmiar nr 2 i tak samo-rewelacja, a jakie ładne wzorki :) Ale ze jestem zawsze ciekawska i lubie testowac inne rzeczy i ciezko mi trzymac sie tych samych nawet kosmetyków, zaczelam testowac inne pieluchy. Kupilam TOUJOURS z lidla , sa ciut za duze bo mala wazy teraz 5kg a one sa od 4do 9kg. Włóknina w srodku niesamowicie miękka , ogólnie fajne sa ale ciut sztywne i wilgoc w nich zbiera sie w takie jakby grudki, nie tak jak w huggiesach w jednolita mase.Ale spokojnie mozna uzywac, ja teraz ich uzywam bo babcia kupila 3 wielkie paki te po 56sztuk, wiec zuzywam całkiem chetnie :)ale uwazam ze jednak do huggiesów jednak troche im brakuje.Np własnie tego sciagacza nad pupa-jest bardzo wazny bo pieluszka dzieki temu sie nie przesuwa w dól ani góre no i kupka nie wyłazi górą :p W miedzyczasie przetestowalam jeszcze HUGGIESY PREMIUM i moim zdaniem to najgorsze pieluchy jakie miałam-sztywne jak tektura, twarde,oczywiscie bez tego sciagacza nad pupa, i chyba jakies niezbyt przewiewne bo małej wyszły po nich odparzenia.Na pewno ich juz nie kupie. Podsmumowujac, najlepsze pieluszki moim zdaniem to HUGGIESY te z kubusiem puchatkiem, okazuje sie nawet ze cenowo sa tansze od tych Toujours-ow z lidla, bo u mnie w pobliskim markecie te huggiesy sa po 32 zł - za 66sztuk (rozm.2) a te z lidla 56 szt jest po 29zł. uff ale sie rozpisałam:) ale moze komus pomoga moje rady :)