Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lala19

dziewczyny ktore tabletki anty sa refundowane???

Polecane posty

chcialabym sie dowiedziec ktore tabletki sa refundowane?podobno jest malo takich, czy to prawda?? Z gory dzieki!!! :-)

Z tego co się orientuję to Diana,Stedril.Ale to nie są tabletki anty same w sobie-mają inne przeznaczenie,a antykoncepcja to skutek uboczny.Ginekolodzy niechętnie je przepisują młodym kobietom.Ja za moje płacę 35:(

Gość nie ma nic za darmo
Chcesz się bzykać dla przyjemności - to płać.

Gość segda
moim zdaniem zadne:((((((((((((((( a jezeli juz nawet jakies sa to te ze starszej generacji po ktorych jest od cholery i troche skutkow ubocznych

Gość Nikitabm
Heja, ja stosowalam diane 35 ktore sa refundowane w 50%, nie jest to typowy srodek anty ale na dzialanie dobre na skore,dlatego go refunduja, za jedno opakowanie placilam ok10zeta. nie mialam zadnych skutkow ubocznych ale zmienilam na yasmin bo Diane sa juz lekiem starszej generacji. pozdrawiam

Gość mikka24***
hej czegos tu nie rozumiem - jak mozna komus radzic "wyprobuje najpeirw jedne a jak nie podpasuja to inne" - wiekszej bzdury nie slyszalam. nalpierw trzeba zrobic szczegolowe badani ahormonalne a potem lekarz dobiera tabletki i na pewno nie na zasadzie zobaczymy jak te zadzialaja a jak nie beda dobre to wtedy inne. tak byc nie powinno. kazdy ma inny poziom hormonow, i dobry lekarz wie od razu ktore przepisac. a refundowane sa niestety tylko te przestarzale tabletki, bo nawet niektore dolegliwosci leczy sie tymi nowszymi.a szkoda ze nie sa refundowane

Gość dinka555
a ja biore diane 35 juz około 1,5 roku i raczej nie powiedziałabym ze to nie sa nie są \"tabletki anty same w sobie-mają inne przeznaczenie,a antykoncepcja to skutek uboczne\":jak twierdzi Ankara . Daine 35 jest srodkiem antykoncpecyjnym i dla mnie rewelacyjnym jak narazie.

Gość hahahahahahahahahaha
Nie idzie dobrac talbet na podstaiwe samych badan hormonalnych, bo w tabletkach sa rozne rodzaje np. gestagenow. I nie idzei okresli ktore polaczenie hormonow bedzie najlepsze

Gość weertyuiop
te tab. refundowane i tanie maja duzo dawke hormonow!!!!!

Maja tyle samo hormonow co wiekszosc dostepych w Polsce tablet. min. Yasmin, Minulet, Regulon, Jeanine. I wcale nie sa gorsze od innych.

Gość wertyuiop
akurat te co wymienilas maja dosc duza dawke hormonow...najmniejsza ma logest i noovennettte dlatego tez tab. te sa dosc drogie bo ok 30 zl

Lala ja brałam najpierw Harmonet-ok33zł,a teraz Cilest 35 zł za jeden listek. Pozdrawiam

akurat te ktore wymienilam sa dosyc drogie. Np. Yasmin okolo45 zl, Jeanine. minulet okolo 30, za Regulon u mnie w aptece place tez okolo 30 zl.

Gość a po których
na pewno się nie tyje?

Gość ja na przyklad bralam
cilest- (w trojpaku za jedno opakowanie 24) i zadnego tycia..no poza piersiami- powiekszyly sie ale to wkutek zatrzymania wody- tak na mnie przynajmniej dzialaly po odstawieniu wszystko wraca niestety do normy :) koleznka tez sobie je chwali - bierze je juz od 2 lat

Gość Czekolada Milka
Nie tyje się po Harmonecie, a często nawet chudnie. Wiem bo biorę - kosztują 27 zł. I nie tyje się po Logeście, Novynette oraz Mercilonie - ta sama sytuacja. Można wręcz schudnąć! Chudną najczęściej te dziewczyny które mają typ tzw. estrogenowy tzn. mają wyraźne wcięcie w talii, duży biust i pupę. Ponieważ tabletki które wymieniłam mają małą dawkę estrogenu, mniejszą niż "produkowałby" ich własny organizm, to za duża pupa, biust i udka się zmniejszają.... na mnie to działa i z tego się cieszę.

Gość olalele
microgynon jest refundowany z tego co wiem a nawet jeśli nie to i tak jest tani bo kosztuje około 10 zł za opakowanie

Dlaczego nie polecam Diane... Moj przypadek w wielkim skrocie: Przez 30 lat bylam okazem zdrowia i na tabletkach antyconcepcyjnych od okolo 20 roku zycia. Najpierw Minisiston, po kilku latach przeszlam na tanszy Rigevidon. W grudniu 2005 z powodu niewielkich problemow z cera moja pani dermatolog wspomniala ze moglabym pomyslec o zmianie tabletki. Z tego co pamietam chyba sama zaproponowalm DIANE 35 mojej pani ginekolog... W kwietniu 2006 prawie kopnelam w kalendarz - z powodu masowego zatoru zyly plucnej wyladowalam na intensywnej. Moi lekarze nie mieli watpliwosci ze spowodowaly to srodki anykoncepcyjne - nie pale, nie mam nadwagi (49 kg/164 cm) nigdy nie bylo podobnych przypadkow w mojej rodzinie, poza lotem z Polski do Salt Lake City w styczniu 2006 nie bylam unieruchomiona przesz dlugi okres czasu, prowadze bardzo atywny tryb zycia (rower, narty biegowe, yoga)... Na Polskich stronach internetowych nie ma wiele na temat relacji Diane 35 i zatorow, duzo wiecej jest na stronach Brytyjskich, Kanadyjskich, Austraijskich (W USA, nie z powodu braku staran jej producenta/Bayer Schering/ Diane 35 nie jest dopuszczona na rynek). Na intenecie dostepne sa wyniki badan, ktore dokumentuja podwyzszone ryzyko zatorow u osob stosujacych Diane 35 (zawierajacej Cyproterone acetate oraz ethinyl estradiol)w stosunku do osob stosujacych inne strodki hormonalne (jak te zawierajace Levonorgestrel) ). W Kanadzie Diane 35 ma byc przepisywana jedynie w przypadkach obfitego tradziku, ktory nie odpowiada na zadne inne kuracje (anybiotyki). Wplyw anykoncepcyjny to jedynie SKUTEK UBOCZNY tego leku. Niestety pigulka ta jest przepisywana jako srodek anykoncepcyjny, ktory takze wplywa dobrze na cere. Brzmi zbyt dobrze by byc prawdziwe ... ?

Gość betkaaa
Hej dziewczyny.:) diane 35 jest to w szczególnosci lek na pco oraz różne dolegliwosci skórne ,uregulowanie miesiaczki, nadmierne owłosinie.Jest to w szczególnosci lek a nie środek anty ,zawiera hormony dlatego uwazam ze jezeli ktoras z was nie ma takich wiekszych problemów to nie powinna brac diany poniewaz niepotrzebnie niszczy organizm , moze miec niezbyt miłe skutki uboczne. Jesli chodzi o antykoncepcje to lepiej skorzystac z porady specjalisty dobieze wam tabletki odpowiednie dla waszego organizmu i tak bedzie bezpieczniej. Sa to jednak przestazałe tabletki ale na te choroby tradzik oraz pco sa bardzo dobre , natomiast niszcza organizm ,Ja biore juz diane ponad rok mój organizm jestt troche po niej osłabiony dodatkowo czesto sie zdaza ze dziewczyny łapia stany depresyjne po nich poniewaz działaja troche na psychike, u mnie niestety sie to sprawdziło:( to trzymajcie sie laski i nie róbcie nic na własna reke.