Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anika181

guz pod pacha

Polecane posty

Gość Anika181

HEy wszystkim, wlasnie dzis wyczulam ze pod pacha znajduje sie guz,jak dotkam to boli,nie wiem co to znaczy, czy to cos powaznego,,mam 18 lat..prosze o porade

Gość tylko lekarz
czy to coś poważnego, czy nie, to może Ci powiedziec jedynie lekarz. mogą to byc po prostu powiększone węzły chłonne, albo jakis guzek.

Gość Anika181
Boje sie bardzo, ze to moze byc rak...

Niewiem, czy to akurat coś podobnego, ale ja też miałam takie guzki dwa razy... pod skórą, potem znikały. Lekarz zawsze mówił, że to wina depilacji i antyperspirantu i kazywał mi go zmieniać... może to to, ale na wszelki wypadek mozesz iść do lekarza. Pozdrawiam

Gość tylko lekarz
nie na wszelki wypadek, tylko koniecznie! bo może to być nic nie znaczący guz, a może być wręcz przeciwnie, nie ma co czekać i się zadręczać. a im późnije pójdziesz, tym gorzej. ale jak to jest pod pachą, to bym obstawiała węzły chłonne raczej. a boli Ciebie to czy nie?

Gość Młaaaa
Witam Ja miałam dokładnie to samo .Bolący guzek pod pacha wielkości fasoli. Okazało sie ze powodem było użycie antyperspirantu po goleniu pach. Doszło do stanu zapalnego meszka włosowego . Problem zniknął po odstaieniu dezodorantu i smarowaniu tego miejsca tonikiem z alkoholem. Oczywiście byłam też u lekarza ale wylkuczył inne powody powstanie guzka. Nie denerwuj sie zazwyczaj najprostsze wytłumaczenia są prawdziwe .Dla pewności idź do lekarza. Pozdrawiam