Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kociarka

CZY KOTY SYJAMSKIE SA SPOKOJNE I LATWE W UTRZYMANIU?

Polecane posty

Gość kociarka

Niszcza meble? Rozrabiaja? Czy tez sa lagodne i spokojne? Czy jest jakas roznica miedzy kotem a kotka w temperamencie? (mam na mysli juz po operacjach kastracji itp)

Gość łatwo łapią infekcje
są dość chorowite i "charakterne" ale za to jakie piekne:)

Gość kociarka
ale jesli sa tylko w domu, to chyba nie choruja?? no i interesuje mnie czy ostrza sobie pazury na meblach :|

Gość kup domek drapak
to nie bedą niszczyć mebli :) a tak wogle to polecam maine coony :)

Gość kociarka
a co to jest? :)

Gość kup domek drapak
jak to co to jest? Maine coony to najsliczniejsze koty wśród kotów :D:D:D Sama mam dwa jeden właśnie śpi na oparciu fotela a drugi wisi na hamaku na kalryferze :) Wklejam Ci linka, pooglądaj sobie fotki http://www.mcoon.info/zmc_skrypty.php?zmc=10 .

Gość syjamy
są wyjątkowo "charakterne" - to wspaniałe mądre koty, ale trzeba sie umieć podporządkować ;) Maine Coon to znowu wielkie łagodne słodkie baranki - cudowne koty i wyjątkowo piękne... ale..., wiem że temat nie o tym - tyle jest kotów bezdomnych!! Z doświadczenia wiem że te najbardziej kochające to zwykłe buraski. Bez nas umierają z głodu i zimna na ulicy... gdyby ktoś był zainteresowany - na SGGW w Warszawie będzie się likwidowało laboratorium - dużo kociaków trafi na ulicę albo do uśpienia! Są czyste i oswojone, pragną domu ....

Gość do kociarki
mam dwa koty w domu od 2 lat, oba wykastrowane wiec przynajmniej nie znacza po scianach, mebli tez nie niszcza, ale za to maja w zwyczaju o 4-tej rano tak glosno miauczec i drapac do drzwi od sypialni ze trzeba wstac i albo porzadnie chlasnac w tylek, albo postawic miske pelna jedzenia. Nie pomaga nawet jak wieczorem przed spaniem im dam jesc. Druga ich wada jest, ze uwielbiaja bawic sie po nocacg, wtedy skacza po wszystkich meblach i zwalaja wszystko co im stoi na przeszkodzie. Probowalam je brac do lozka, ale za dlugo nie wytrzymuja, po godzinie zaczynaja sie ganiac po poscieli, wiec pospac nie mozna, Jednym slowem koty jak sa mlode to czesto lobuzuja. Pozdrawiam

Gość kociarka
dzieki za odp! Ja chce kupic syjama z blekitnymi oczkami, takiego brazowego-przypalanego, krotkowlosego. Moze ktos ma takiego? Najbardziej sie boje, ze poniszczy meble, bo wydaje troche pieniazkow na nie i nie chce zeby byly podrapane :(

Gość Kociakowska
KOTY SYJAMSKIE są moim zdaniem najmądrzejsze ze wszystkich kotów i przede wszystkim bezproblemowe. Mam teraz dwuletnia kotkę, wcześniej miałam kocura, niestety zmarło się mojemu czworonogowi. Koty syjamskie nie należą do najtańszych! Zastanów się nad wykupieniem polisy dla kota! Ubezpieczenie kota od kosztów leczenia i OC za zwierzęta domowe powinien mieć każdy odpowiedzialny właściciel kota. ----------------------------------------------------------------------------------------- www.ubezpieczenie-kota.pl