Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zamyslonaaa

Spoznia Mi Sie Okres

Polecane posty

Gość zamyslonaaa

Mam pytanie: wiem, moze jak zwykle niektorzy beda sie z tego smiac, ale prosze mi wierzyc - ja strasznie to przezywam. Mam 18 lat i nie jestem jakas tam glupia nieuswiadomiona dziewczynka. Otoz ponad tydzien spoznia mi sie okres. Moje pytanie brzmi: jakie moga byc tego przyczyny???!! Nie uprawialam seksu z chlopakiem, tylko petting podczas ktorego wkladal mi palce do pochwy! Czy jest to mozliwe, ze doszlo do zaplodnienia poprzez sladowe ilosci spermy na jego palcach? (jestem dziewica)

Gość tak bardzo mozliwe

Gość anchelika
przyczyna moze byc np stres w ostatnim czasie

Gość zamyslonaaa
a czy jesli sperma byla na palcach, ale zdazyla wyschnac to jest taka mozliwosc? :|

Gość d.dackel
A skąd on miałby mieć spermę na palcach? Wydaje mi się, że nie ma wielkiego powodu do stresu. Poczekaj przez weekend, weź gorącą kąpiel i jeśli okres nie pojawi się - popytaj wśród koleżanek w sprawie przjaznego gina :)

Gość zamyslonaaa
mogl miec w ten sposob ze najpierw ja go dotykalam, potem dotknelam jego palce a potem on mnie... ;o wiem to saie moze wydawac troche dziecinne i smieszne ale jestem chyba przewrazliwiona na tym punkcie

Gość d.dackel
Hmm.. szansa jest, ale mimo to nie popadałbym w panikę. Musielbyście mieć niesamowitego pecha. Nosek do gory! Zrób jak napisałem, będzie dobrze :)

Gość zamyslonaaa
a moze powiecie jakie moga byc inne mozliwe przyczyny spozniajacego sie okresu :( glowkuje juz od tygodnia i nic mi nie przychodzi do glowy (stresow zadnych nie mialam wiec to nie przez to)

Gość zamyslonaaa
pomozcie blagam :(:( ja juz nie daje rady!! to juz tydzien

Gość mmmmała
bedzie dobrze!!silny stres albo choroba, przeziebienie;)moze byc przyczyną spozniającego sie okresu!!mi np potrafi sie spoznic 9 dni.pozdrawiam

Gość mmmmała
teraz sie bardzo stresujesz;) to jest powod!!bedzie dobrze...zobaczysz!!:)

czesc wypij herbate z czarnej malwy (nawet kilka dziennie)- to na przyspieszenie okresu;) i nie martw sie, bo nerwami pogarszasz sprawe, wszystko jest ok:) Pzdr

Liliankaaa: widze ze sie troszke znasz na tych sprawach, moze mi tez pomozesz albo mnie uspokoisz. Ostatnio sie bawilismy z dziewczyna i dotykala moim peniesem swojej lechtaczki czy przez to moze dojsc do zaplodnienia?Slyszalem o plynie przedejakulacyjnym ze sa tam plemniki, ale jak to jest w praktyce bo w teori wystarczy jeden plemnik - to wiem, ale po cos jest ten wytrysk i sperma, tak mi sie wydaje.Prosze odpowiedz.

Gość ona 22
powiedzcie mi jak dlugo trzeba pic czarna malwe zeby okres dostac?

piotrek moze ja tez odpowiem;) godzine temu kochalam sie ze swoim chlopakiem bez zabezp., dokladnie \"przerywany\" (wiem, wiem,... ryzyko), takich sytuacji bylo juz baaaardzo duzo, praktycznie rok, w ciazy nie bylam i nie jestem Nie martw sie, jak na razie teoria o plynie (przed wytryskiem) sie nie sprawdza (oby oby..;) ) Pzdr herbata z malwy- nie wiem dokladnie ile czasu trzeba ja pic,; 2-3 dni?

dzieki za odpowiedz. W sumie to wszytsko wiem na ten temat,wiem ze bedzie dobrze, nie raz tak robilismy, ale jednak jakas tam iskierka niepewnosci jest. Mam nadzieje ze bedzie dobrze.

Gość zamyslonaaa
jejuuuu 2 godzinki temu dostalam okres :):)_:) NARESZCIE ! dzieki wam wszystkim za rady :) ❤️ buzkaaa rzeczywiscie nie bylo jeszcze powodu do paniki

Ale masz fajnie, ja jeszce czekam do 3 listopada, tzn moja dziewczyna a nie ja, ale ja sie bardziej stresuje niz ona. oNa mowi ze to nie mozliwe , ja tez niby wiem ze to nie mozliwe a jednak mam schizy.

Gość mimi666
Od 5 m-cy biorę yasmin, żadnych skutków ubocznych, okresiki regularne jak w zegareczku 4 dnia po ostatniej tableteczce a tu nagle.......... już dzień spóźnienia!!!! Wiem że może niepotrzebnie panikuję, ale nie wiem czy takie anomalie mogą sie zdzrzeć podczas brania tabsów??? Jestem przerażona!!! Jakie są szansę że wpadłąm????

Gość rybeńka
do dariany!! cholera mi tez wlasnie juz drugi dzien spoznia sie okres jeszcze jakos mega nie schizuje ale.....!!!mozesz mi powiedziec gdzie i za ile moge nabyc taka herbatke????bardzo prosze o odpowiedz!!!

Gość ja wlasnie
tez czekam :( i czekam i wczoraj czekalam i nic :( awszemam regularnie, ale moze przyczyna jest lek, ktory bralam na grzybice, antybiotyk przestalam brac trzy dni temu, dzis czekam nadal :(

Gość zamyslonaaa
dziewczyny nie mozna od razu panikowac, lepiej na poczatku zastanowic sie jaka moze byc przyczyna. Zgadza sie wszelkie leki czesto moga byc przyczyna braku okresu. Dodam, ze moja kolezanka jak poszla do nowej szkoly to okresu nie miala przez dwa m-ce wogole!! oczywiscie ze stresu , takze- nie myslcie od razu o najgorszym 🌼 pozdrawiam 👄

Gość xxxgosia158xxx
spóźnia mi sie okres....jak narazie 3 dni ..;/ w czasie tego miesiąca...zdażyła mi sie jedna przygoda otórz podczas "zabawy" z moim facetem ....niechcący jego członek wszedł we mnie po czym odrazu z niego zeskoczyłam..;/ w tym miesiącu miałam zapalenie pęcherza...do tej pory przyjmuje leki sądze ze to własnie to moze byc przyczyną spóźniania sie okresu ...jednak chciała bym znac wasze zdanie na ten temat :(

Gość xxxgosia158xxx
spóźnia mi sie okres....jak narazie 3 dni ..;/ w czasie tego miesiąca...zdażyła mi sie jedna przygoda otórz podczas "zabawy" z moim facetem ....niechcący jego członek wszedł we mnie po czym odrazu z niego zeskoczyłam.(zdażyło sie to jeden dzien po moim okresie a mój cykl trwa 33 dni );/ w tym miesiącu miałam zapalenie pęcherza...do tej pory przyjmuje leki sądze ze to własnie to moze byc przyczyną spóźniania sie okresu ...jednak chciała bym znac wasze zdanie na ten temat

Ja uwazam ze nie powinnas sie martwic ciążą, pierwszy dzien po okresie jest absolutnie niepłodny i nie było wtedy szans. Spóźniony okres to pewnie wina tych innych czynników o których pisałaś

Gość lubicz
witam wszystkich mam 20 lat jestem po raku a dokładnie chemioterapii i radioterapi leczenie zakończyłem w lutym tego roku , ostatnio kochaliśmu sie z moją dziewczyną ma 24 lata bez gumki tylko nie wystrzeliłem w niej teraz jeden dzień spoźnia jej sie okres i zaczynamy sie denerwowac bo zwykle miała jak w zegarku :( co może być czemu jej sie spoźnia ?

Gość bezinteresowna
spóźnia mi się okres 3 dzień . jestem dziewicą nie miałam żadnych styczności z chłopakiem . bardzo się stresuję . i nie wiem dlaczego mi się spóźnia.. MASAKRA :(

Gość dnalow
Moi drodzy, proszę o szybką odpowiedź... Otóż: okres spóźnia mi się trzeci dzień. Na początku lipca, tj. tego miesiąca, byłam na obozie, na którym kończył mi sie poprzedni okres. Był to obóz górsko-żeglarski, na którym, muszę przyznać, miałam ciężki wysiłek fizyczny - góry i te sprawy. Poprzedni okres rozpoczął się 28 czerwca i według moich obliczeń prawdopodobna owulacja miałaby miejsce około 10 lipca. Gdy zobaczyłam się z moim chłopakiem po powrocie (11 lipca), uprawialiśmy petting, podobnie jak w następne kilka dni. Teoretycznie po wytrysku mył ręce (albo wycierał w chusteczkę nasączoną alkoholem), ale nie jestem pewna, czy on nie przeniósł jednak jakichś komórek spermy - a w tym plemników - do mojej pochwy przez palce. Strasznie się stresuję od jakiegoś tygodnia/półtora i nie wiem, czy to, czy wysiłek związany z obozem (i w sumie zmiana klimatu) mogą byc powodem spóźniania się okresu. Proszę jednak o opinię: jakie jest prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży?

Gość notatkiozyciu.pl
Nikt na forum ci nie odpowie, jakie jest prawdopodobieństwo. Czekaj, ewentualnie rób test. Nie ma innego wyjścia, tak już my, kobiety, jestesmy skonstruowane :)