Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotka-psotka

Help- włosy wyłażą mi garściami

Polecane posty

Gość kkkkkkkkkkk
ile kosztuje ten specyfik z vichy??

Gość Maddelaine
ok 130zł

Gość
kotka-psotka ma geste i lśniące włosy :D

Gość Maddelaine
Witajcie. Cieszę się, że trafiłam na kafeteria.pl! Również od 2 miesięcy mam problem z nadmieeeeernie wypadającymi włoskami. Z tego co przeczytałam na wielu forach jak i swoich przemyśleń wniosek jeśli chodzi o zastosowanie specyfików jest jeden wiele różnych organizmów więc i różne potrzeby. Na Ciebie zadziała jedno na mnie być może coś innego. Wczoraj zakupiłam przez internet szampon Vichy i ampułki do wcierania w skórę głowy więc może już za 2 tygodnie mam nadzieję będą efekty (oczywiście podzielę się). Od 1,5 tygodnia stosuję olejek rycynowy co 2 dni bądź też w połączeniu z naftą, sokiem z cytryny - efektu brak poza ładniejszym włosem. Zakupiłam również tabletki Merz Special - łykam je 4 dni - czekam na efekty! Po przeczytaniu kilku forów wynotowałam kilka specyfików: odzywka WAX (sporo pozytywnych opinii) szampon Klorane woda brzozowa do wcierana w skórę głowy tabletki Inneov (opinie 50/50) Capivit a+e tabletki drożdżowe ze skrzypem polnym Loxon 2% tabletki Silica, Skrzypowira, Merz Special Radical - spray, ampułki (sporo pozytywnych opinii) Seboradin lation odżywka Placen HP Mam planuję do swojego obecnego zestawu dokupić Redical ampułki i Lation oraz do połykania sam skrzyp polny. Przydało by się jeszcze zrezygnować ze zbyt ciepłej wody podczas płukania włosów z szamponu. Życząc sobie oraz Wam powodzenia! Ido napisania! :) Pozdrawiam

Gość negar
i mi wypadaja okropnie, pani doktor poowiedzial ze to przesilenie wiosenne!!!!!!! kazala w cierac nafte przed myciem i biore tabletki vitapil!!!!!! zobaczymy

Hej! Jakis czas temu dermatolog wypisała mi Zintceral.. włosy wypadaja mniej ale wciaz je trace. Chcialam sie dowiedziec czy mozna stosowac Zintceral i Merz Speziall razem?

Gość Evelyna
Dziewczyny, piszecie o różnych środkach, odżywkach na włosy, które są tylko postępowaniem doraźnym nie dającym często żadanych efektów, dlatego że przyczyna wypadania włosów tkwi często nie tyle w samych włosach lecz wewnątrz organizmu człowieka. Wypadanie włosów jest bardzo często oznaką braku pewnych witamin czy minerałów w organizmie . Dlatego proponuje suplementacje przede wszystkim żelaza i magnezu. Aby upewnić się co do braku tych minerałów należy zrobić morfologię krwi. Badania podstawowe (bezpłatne, ze skierowaniem także od internisty) zawierają m.in. badanie poziomu stężenia magnezu, ale warto zaznaczyć pielęgniarce, by zbadano również poziom żelaza ( koszt ok. 7 - 10 zł). Suplementując żelazo efekty zauważa się po dwóch, trzech miesiącach. Często jest to jedyna droga, pamiętajcie że w przypadku braku witamin czy minerałów w organizmie nie pomogą wam odżywki czy skrzyp polny. Oczywiście najlepiej nie bagatelizować wypadania włosów i udać się do lekarza. Czasami okazuje się, wypadanie włosów jest objawem ciężkiej choroby, ale najczęściej chodzi o brak witamin i minerałów. W takim przypadku należy również zastanowić się nad własną dietą i uzupełnić ją produktami, które zawierają brakujące składniki. Pozdrawiam i powodzenia :)

Gość Siuup
Co to za lekarz który daje takie zalecenia. Po pierwsze musisz zrobić badania bo bez tego to nie ustalisz przyczyny wypadania włosów a bez przyczyny nie ma leczenia prawidłowego ;/ https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI

Gość anikala
Zgadzam się , że najczęściej przyczyną wypadania włosów są niedobory czegoś w organizmie, bo one pierwsze reagują . Ale kto to może zgadnąć , patrząc pacjentce w oczy? Bez badań nie da rady , tych podstawowych np. badanie krwi ale i specjalistycznych jak badanie składu włosa na mikroelementy. Oczywiście też miałam często problemy z włosami i najlepiej zawsze pomagał mi rewalid lub ineow. ( zawierają jako jedne z niewielu suplementów, aminokwasy siarkowe) Teraz biorę belissę , ale tak z pół roku, potem robię przerwę i znowu, czyli właściwie cały rok i jest ok. Natomiast wcieranie w skórę głowy jakichś specyfików na pewno poprawi wygląd włosów, ale nie rozwiąże problemu.

Gość gość
zrobcie badania na tarczycę to po pierwsze,potem morfologię.A z tabletek najlepszy jest Biotebal bo zawiera największą dawkę biotyny.

Gość gość
dziweczyny ja próbowałam wszystkiego nie patrzyłam wtedy na cenę bo było juz mi wszystki jedno chciałam ratować włosy, które wychodziły mi garściami. Kupiłam Vitapil na stronie apteki czerwonej, miał bardzo fajny opis, po jednym opakowaniu włosy wypadały mniej. teraz cały czas go stosuję już ponad rok i boję się przerwać aby znowu nie wrócił ten koszmar

Gość joa joa
witam, od roku wychodzą mi włosy garsciami, stosowalam silicę, mercspecjal, na receptę wcierki do włosow , biotynę, zincuprin, kosmetyki trychologiczne glycosan plus bio complex, probowałam loxon po ktorym bylo mi slabo i inne cuda, nic nie pomaga... z badan krwi prolaktyna podwyzszona jutro ide do endo,pozdrawiam

Gość gość
to Ty lepiej od razu zrób cały pakiet badań tarczycowych i dopiero do endo, bo skoro prolaktynę masz podwyższoną, to dam sobie rękę uciąć, że masz i z tarczycą nie tak skoro włosy Ci wypadają