Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotka-psotka

Help- włosy wyłażą mi garściami

Polecane posty

Gość kotka-psotka

Dziewczyny pomóżcie, jeszcze kilka miesiecy i bede łysa. Bylam u lekarza, kazał brac żelazo, pije jeszcze magnez i potas, do tego merz-specjal i nic. Pomocy

Gość kotka-psotka
Bardzo proszę, może ktoś stosował jakiś preparat i mu pomogło. Pomocy!

Gość **rorka**
Prawdopodobnie dobra jest Silica (wzmacnia włosy i paznokcie)

bardzo dobra jest z taka odzywcza maseczka z WAXa, do kupienia w aptece, daje sie to na 15 minut na głowę, siedzi w ciepełku, przy konsekwentym stosowaniu pomaga, mi przynajmniej pomogło :) powodzenia

Gość malenkaaa
mi tez ostatnio wypadaja wlosy:( uzywam seboradin lotion do kupienia w aptece jest to plyn do wcierania w skore glowy napisane jest na nik ze aktywuje cebulki wlosowe i ulatwia szybszy odrost wlosow ale w pierwszym etapie jego stosowania tak jak innych lekow na wypadanie wlsow moga wystapic nasilone wypadanie wlosow spowodowane wypychaniem tych starych przez pobudzone cebulki wlosowe przynajmniej u mnie tak niestety jest ale potem sa efekty

Gość jarzębinka
Ampułki z aminexilem Vichy co drugi dzień, na zmianę z Placen HP (o to trzeba pytać w aptekach z parafarmaceutykami) - mnie pomogło, rewelka! Ale trzeba stosowac uczciwie 6 tygodni. Jeśli nie zdobędziesz Placen'u, same ampułki Vichy też pomogą. Nie inwestuj w aminexil z L'Oreal, to to samo, a 3* droższe.

mi pomogl humavit ok.9 zl 250 tabletek z tym ze bierze sie ok.10 dziennie czyli wychodzi 25-30 dni bralam tez bodajze biogarden - szwedzkie tabletki ale nie widzialam efektow mylam wlosy szamponem neril, tylko nasilone jest wypadanie wlosow na poczatku sprobuj najpierw tabletki i pomysl co jest przyczyna wypadania wlosow.jesienia czesto wlosy wypadaja, ale najczesciej jest to stres albo zla dieta

Gość Zincteral jest dobry

Gość nokia3410
odzywki wax nie polecam, wlosy sa po niej szpetne (siano) a mi wypadanie nasililo sie. za to polecam wspominany juz wczesniej seboradin lotion

mi tez strasznie wypadaja i to najprawdopodobniej od tabletek anty ale nie jestem pewna dzisiaj mi tesciowa powiedziala ze najlepsza jest cytryna z woda i to na wlosy dzisiaj zastosuje bo juz spac nie moge przez te wlosy ktorych jest coraz mniej

Gość Atomek
Z tego co wiem to włosy składają się z białka,więc na wstępie jedz więcej jajek,mleka,itp.,itd.Ponadto widać jesteś narażona na jakiś stres.Polecam relax przy muzyce -codziennie około 35minut.Nie bierz wszystkiego tak poważnie.Czasem lepiej uznać bardzo poważne sprawy za lekkie.Zwłaszcza jeśli jest już za późno i jedyne co pozostaje to ciężar w głowie.Minerały wskazane!

Gość 11111
humawit-na co jest wskazany,?czy to jest skład witamin?

Gość ja juz jem Humavit
od ponad miesiąca i nie wiem czy mi cos pomaga ale ja nie jem 10 tabletek tylko 5/6 dziennie jak na opakowaniu... hmm... a przez jak długi okres go brać ? az przestana sie sypać garściami ? i po ilu tygodniach/miesiącach powinna byc reakcja organizmu ?

Matko... dziś wyciągnęłam rano 4 wielkie garście włosów 😭 Kotka-psotka, ja też niedługo będę łysa... Słyszałam, że bardzo dobre są tabletki Merz Spezial (w aptece), ale są cholernie drogie, 44.00 zł. A z tańszych podobno najlepsze są: Silica i Skrzypovita... ale to ja tak usłyszałam tylko ;)

Moja koleżanka kupiła Merz Spezial i już po kilku dniach zauważyła różnice, włosów wypadało jej mniej :):) Te tabletki są z witaminami, więc zadziałają chyba tylko wtedy, gdy masz jakieś braki ... a jeśli nie znasz przyczyny, zgłoś się do dermatologa i endokrynologa, tak gdzieś wyczytałam :)

ja miałam taki sam problem i zaczęłam łykać tabletki \"silica\"- trochę to trwało ale efekt jest- włosy piękne, grube, błyszczące, jest ich dużo i szybko rosną!!!! polecam, ważne bys brała regularnie a sama zobaczysz ,że skutkują

Gość Witam
A mi się poprawiło po tabletkach anty (Diane 35) włosy mniej wypadają i cera dużo lepsza

Gość kotka-psotka
dzięki dziewczyny za wszstkie odpowiedzi dzis kupie sobie ta silice. majowa kotka, widac to juz taka nasza kocia natura hi,hi

Gość lilianka s
Ja też miałam ten problem i nic mi nie pomagało. W końcu zdecydowałam sie na tabletki Inneov i to był strzał w dziesiątkę. Co prawda zdębiałam gdy usłyszłam cenę w aptece ale było warto! A do tego polecam szampon i balsam Revalid - rewelacja!

Gość ona28
kotka-psotka: mialam ten sam problem co ty.poszlam do apreki i babka polecila mi silice. w opkakowaniu jest 100 tab. i kosztuje 27 zł. ja wlasnie zezarlam 1 opakowanie czyli 100 tab. i dopiero teraz widze efekty, wlosy znacznie mniej wypadaja. musisz uzbroic sie w cierpiliwosc bo efektow od razu nie zobaczysz. pozdrawiam

silica+nafta kosmetyczna do wcierania w skórę głowy+szampon z czarna rzepa...u mnie to hormonalne było

Gość -BOGNA 27
Ja przez miesiąc zażywałam codziennie 2 tabletki cynku (najzwyklejszego preparatu w tabletkach za niecałe 5 zł) oraz 1 tabletke preparatu Falvit. A włosy wychodziły mi garściami teraz mam naprawde spokój, włosów mam wiecej na głowie niż poza nią :) I mój mąż nie denerwuje sie już że wszedzie tylko moje włosy :)

Gość pytanie o Wax
właśnie kupiłam WAX i chcę poznać wasze opinie o nim, czy można stosować go razem z Silicą?

Gość asia______
mi tez wloski wypadaja. Zaczelam lykac skrzypovite i zrobilo sie duzo lepiej. Potem znowu duzo farbowalam wlosy i znów zaczely wypadac. zaczelam brac silice (prawie 3 mce ) i nie pomaga. Teraz kupilam ampulki RADICAL i pod koniec pierwszego opakowania (trzeba 2 - czyli miesiac czasu) zauwazylam juz widoczna róznice :)

Gość pytanie o Wax
a ile kosztuje ten radical i ampulki z Vichy, w ogole to co jest najlepsze i szybko dziala przede wszystkim

Gość do kotka-psotka
Czy mieszkasz w okolicach Grójca lub Tarczyna? Podobno z tych okolic wiele kobiet ma taki problem. Nie powiem na razie dlaczego tak jest, spróbuj się domyśleć , jeżeli z tych okolic pochodzisz.

Gość asia______
radical w ampulkach to ok 35 zlotych ( 15 ampulek , czyli na 2 tygodnie a trzeba stosowac miesiac)

Gość EWULKA .30
polecam tabletki ZINCUPRIN lub ZINCUPRIN FORTE a oprócz tego biostiminę ( to jest na receptę )