Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Predka

KREDYT STUDENCKI

Polecane posty

Witam! :) Czy ktos z Was bral kredyt studencki? Jak tak to w jakim banku, jak to wyglada. Czy kazdy student moze wziac taki kredyt? Jaki okres splaty jest? Jaka kwota? Czy musze koniecznie pracowac? Wiem....moga sie posypac odpowiedzi \"to idz do banku i zapytaj\". Teraz wlasnie nie moge isc :) Chcialabym sie dowiedziec czy korzystne te kredyty sa, czy sie oplaca, bo zostal mi jeszcze 1 rok szkoly,a z kasa bardzo cienko stoje :( nie wyrabiam juz.... Dziekuje za odpowiedzi :)

dzieki 🖐️ale i tak niewiele tam jest....musze chyba jednak isc do banku :D pozdrawiam

ciekawe .......tam jest ciut napisane o PKO....ktos wzial 5500 tys. na kompa a w sumie oddal 12 tys. takiego interesa tez bym nie chciala :D jestem ciekawa czy bede potzrebowala poreczyciela jezeli pracuje, tyle ze duzo nie zarabiam :O pojde chyba dzisiaj do PKO... mysle, kombinuje az mnie leb boli jak tutaj dodatkowo kase zarobic....korepetycje-tyle ze ludzi nie ma ktorzy chca :O

Warunki udzielenia kredytu: posiadanie wszystkich zaliczonych egzaminów i uzyskanie wymaganych zaliczeń, zgodnie z regulaminem studiów, w okresie poprzedzającym udzielenie kredytu, jezeli wszystkich nie mam zal przedmiotow to co dupa juz??

Musisz przedstawić zaświadczenia o zarobkach rodziców, bo nasze prawo jest tak rąbniete, że wedle niego w Polsce rodzice do 25 roku życia mają obowiązek łożenia na Twoją edukacje, nawet kiedy pracujesz. Zarobek Twój i Twoich rodziców nie może przekroczyć pewnej kwoty (dla każdego banku inna). Spłacać zaczynasz przeważnie po 2 latach od zakończenia studiów. Oprocentowanie jest kożystne. Kase dostajesz nie w całości, ale co miesiąc wpływa na Twoje konto tak jakby \"stypendium\" tyle że musisz je w końcu zwrócić ;)

Wyczytalam na str internetowej ze musze przedstawic indek.......kurde nie mam jeszcze indeksu rozliczonego,czyli i tak i tak musze czekac :O

Gość kikikikikikikiki
Czy ktos wie, jak dlugo czeka sie na decyzje z banku o przyznaniu kredytu studenckiego, od zlozenia wniosku????

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
??????????????

Gość matka studentki
Wniosek złożony tydzień temu, decyzja zapadnie w grudniu,a pierwsze pieniądze ( z wyrównaniem od pażdziernika) na konto córki wpłyną, daj Boże styczeń,a najprawdopodobniej luty. Wniosek złożyła w PKO BP.

Gość matka studentki
Predka,do złożenia wniosku o kredyt nie należy przedkładać indeksu lecz zaświadczenie z dziekanatu uczelni, a jak jest z zaliczeniami, to nie wiem,bo akurat córka "idzie" na bieżąco i dostała zaświadczenia z uczelni,że jest studentką trzeciego roku V semestru

booooze tak pozno pieniadze??? Styczen luty :O co mi wtedy ten kredyt da.......kasa bedzie po tym semestrze, za co ja wtedy ten zaplace??

Gość matka studentki
teraz wypada tylko pożyczyć na konto przyznanego kredytu,ale czy wogole bedziesz miała przyznany,bo decyzje są gdzieś około grudnia?

no wlasnie tego sie boje.......pozycze, nie przyznaja i co wtedy??

Gość matka studentki
wzięliśmy pożyczkę z kasy w pracy męża,a kiedy córka otrzyma wyrównanie kredytu,po prostu spłacimy ją...a tak wogóle to zawsze chodzi o kasę:)

Gość matka studentki
Córka jest na dziennych państwowych,więc chodzi o utrzymanie i stancję,ale to wcale nie jest mniej niż zapłacenie czesnego. Będę tu później

To mnie teraz zalamalas...myslalam ze jak cos to w tym roku dostane kase-jezeli by mi przyznali :O do dziekana chcialam pojsc i blagac o zgode na rozbicie na mniejsze raty albo po otrzymaniu kredytu calosc wplace, a teraz...............nie ma o co prosic :O

z tymi kredytami to mniej więcej wygląda tak, że dochody w rodzinie muszą być na tyle wysokie, aby móc w ogóle starać się o kredyt a jednocześnie na tyle niskie, aby móc go dostać :) z tego co wiem w ubiegłym roku dochód na członka rodziny nie mógł przekraczać kwoty 1600 zł wysokość tej kwoty ustalą bodajże dopiero w połowie listopada, więc pierwsze wypłaty napewno będą dopiero w przyszłym roku.

do 15 listopada przyjmuja wnioski o kredyt 1600 na 1 czlonka rodziny????? dobrze czy zle zrozumialam???

tak 1600 na jednego członka rodziny :) - zaświadczenie z Urzędu Skarbowego. nie chciałabym wprowadzać Cię w błąd , bo nie wiem dokładnie, kiedy ustalają ten próg, ale skoro wnioski można składać do 15 listopada, to i tak rozpatrywanie ich odbywać się będzie znacznie później

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
U mnie w domu jest 1600 ale na 3 osoby :O.....gdyby bylo tyle na 1 czlonka, to bym nie chciala tego kredytu.......zalamalam sie

Gość jak to jest z kredytami
http://educafe.org/?p=47 tu piszą że co miesiąc można dostać 600 pln - ale to jest obowiązek, czy gdybym potrzebowałą moge wziac jednorazowa pożyczke w wiekszej sumie???

Gość doswiadczona41
mam juz sporo doświadczenia z bankami jeśli miałabym polecać to chyba jest tylko jedyna solidna firma na rynku na stronie www.kredytnadom.net.pl wpisując w wyszukiwarce kredytów Kmax mozna znaleźć jej ofertę to sa chyba najtańsze kredyty jakie mogą być, forma spłaty całkowicie dopasowana do możliwości kredytobiorcy a co najważniejsze minimum formalności i nie potrzeba wykazywać dochodów!!

Gość jarmużątko
.............

Gość kur
teraz na ostatnim roku to chyba Ci się nie opłaca brać, a zresztą ja jak składałam to wniosek trzeba było złozyć do 15 listopada, mieć dwóch żyrantów, albo jednego z wysokim dochodem i wtedy pisać wniosek o to żeby drugim żyrantem był Bank Gospodarstwa Krajowego, wiem że nosiłam zaświadczenie o dochodach i chyba nie mogło przekraczać coś koło 700 zł, na os. ale to co roku zmieniają bo zależne to jest od stóp procentowych itd. Aha, ja brałam w PKO BP SA, niby kredyt nisko oprocentowany, ale co miesiąc ponad 15 zł odcinali w sumie nie wiem za co.