Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uczulona

UCZULENIE- jak domowymi sposobami pozbyc sie go??

Polecane posty

Gość uczulona

Witam wszystkich! Mam problem a mianowicie od paru dni wystepuje u mnie uczulenie. Opsypało mnie na szyji i dekolcie. Strasznie swedzi i juz nie moge sobie dac z nim rady. Są jakies sposoby aby sie go pozbyc?? Jak cos wiecie na ten temat to napiszcie, bede wdzieczna..czekam na Wasze wypowiedzi.

Gość uczulona
Naprwde nik nie wie jak mozna sie pozbyc uczulenia domowymi sposobami??

Gość nokia3410
ja wiem:) kup sobie takie zwyczaje wapno w tabletkach musujacyhci pij . a wlasnie , nosisz jakies lancuszki, naszyjniki? ja np nie moge nosic srebrnej bizuterii bo zaraz wlasnie pojawia mi sie swedzaca wysypka

Gość Alicja N.
Moja babcia sądziła, że najlepiej pozbyć się krost osuszając je mąką ziemniaczaną. Wątpię, żeby to coś pomogło. Najpierw trzeba iść do lekarza i się dowiedzieć, na co się ma uczulenie( w moim przypadku to metale nieszlachetne). Sposoby domowe nic nie pomogą, jak będziemy mieli kontakt z alergenami. Starajmy się unikać alergenów i smarujmy wysypkę maścią przypisaną przez lekarza.

Gość a ja bym proponowała
kąpiel z dodatkiem krochmalu. Babcia miała rację z tą mąką ziemniaczaną, tylko nie do końca zapamietałaś

pić wapno musujące i obserwować po czym to uczulenie mogło nast apić. Musisz przeanalizować co jadłaś,czym się smarowałać ,czym się myłaś i.t.d.