Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawie 25 latka

Jaki wiek jest najlepszy na urodzenie dziecka?

Polecane posty

Gość prawie 25 latka

i jaka jest granica ? 35? 38? Tak sie nad tym zastanawaiam , a wy co o tym myslicie??

Myślę, że wtedy, kiedy poczujesz że chcesz i jesteś pewna, że jesteś gotowa zapewnić mu wszystko ;) Czytałam, że 25 lat to najlepszy wiek.

Gość samotna dziewczyna
wiesz, dla mnie osobiscie najlepiej urodzic dziecko kiedy czuje sie ,ze chce je miec=instynkt macierzynski ale wedlug lekarzy pewnie wiek 25 jak juz ktos wspomnial mam 28 lat i czuje,ze juz powoli zblizam sie do tego pulapu tzn chcialabym zalozyc rodzine, chociaz perspektyw nie widze i boje sie ,ze zyt pozno pojawia sie te wszystkie czynniki potzrebne do zalozenia rodziny wiem ,ze sa kobiety, ktore rodza po 30 ale ja sie osobiscie boje w tym wieku rodzic.Moze kobietki obecne na forum ,ktore rodzily po 30 zmienia moje wyobrazenie ,ze wcale nie bedzie zbyt pozno?

Gość Fizycznie
to 18-23. Jak rodzilam w wieku 25, to zwracano sie do mnie per "stara pierwiastka" ;)

Gość Ewa -45
coś mi sie wydaje, że najlepiej do 30-tki

Gość Ewa -45
Podaję dupę potentatom ziemniaczanym :classic_cool:

Moja sąsiadka bardzo długo nie miała dzieci aż dobiegła 40-stki. Potem nagle jak gdyby nigdy nic zaszła w ciąże w wieku 42 lat i urodziła ładną, zdrową córkę. Teraz ta córka ma 15 lat i niezłe z niej ziółko z charakterkiem :) a jej mama ma juz chyba z 57 lat. Zawsze chodzi wystrojona i wygląda na 10 lat mniej.

Gość MatriniOna
Według lekarzy, z biologicznego punktu widzenia, idealnym momentem na ciążę i urodzenie dziecka powinien być wiek 20 - 25 lat. Ja mam właśnie 25 lat i zdałam sobie sprawę, że za późno wg zegara biologicznego na idealny moment zajścia w ciążę . Choć psychicznie w ogóle się nie czuję na to gotowa i wolę cieszyć się młodością i szaleć, ale trochę mnie martwi, że już ten idealny moment na urodzenie dziecka minął.

Gość kalalala
Ja urodziłam dziecko w wieku 35 lat :-) ciąże przechodziłam super,mój syn urodził się zdrowy.

Gość MatriniOna
To gratulacje :)

Gość gość
Ja mam obecnie 22 lata i juz chce dziecko, ale staram sie juz kilka miesiecy i nic:(

Gość PraweaTywea
fizycznie - przed 25 psychicznie - po 30

Gość kalalala
Dziękuję :-) a tak w ogóle to chciałabym jeszcze jedno dziecko,

Gość gość
Ja todzilam w szwecji w wieku 29 i traktowano mnie jak zaciazonego podlotka. Wiekszosc rodzacych to wiek 38-42 wiec co kraj toobyczaj fakt w polsce 30 to stara baba tam bawiaca sie dziewczyna

Gość gość
biologicznie najlepszy czas to 18-25 ale mamy takie czasy, że najpierw musimy zadbać o byt naszych przyszłych pociech więc najpierw trzeba skończyć studia, znaleźć pracę i w miarę się ustawić, czyli wypada na wiek 30+

Gość gość
30-35 lat

Gość gość
dopóki ma sie regularne okres to można zajśc, jak by kobieta nie mogłą zajść w ciąże po 40, to by traciła wczesniej okres, natura tak to wymyśliła, że do 50 go ma, więc do menopauzy można zajść.

Gość gość
wg natury 12- 50 wiec chyba cos w tym jest ;)

Gość gość
Około 30-tki, do 35 - z doświadczenia.