Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anita23

Seks bez prezerwatywy!!!

Polecane posty

Gość Anita23

Chcialabym zaczac brac globulki antykoncepcyjne Patentex oval ale boje sie ze zajde w ciaze!Czy bral juz je ktos i moglby mi cos o nich napisac?

Gość Marlena23
Dają ok. 80-procentowe zabezpieczenie przed ciążą. Dopochwowe kremy antykoncepcyjne, np. Delfen (Cilag, 12 zł), oraz globulki, np. Patentex Oval (Patentex GmbH, 25 zł) zawierają aktywne związki chemiczne, zmniejszające ruchliwość plemników. Ponadto działają przeciwzapalnie. Zawarty w nich nonoxynol zabezpiecza przed zakażeniem Chlamydią, przed rzeżączką i wirusem opryszczki. Ciąża grozi tym kobietom, które zapominają, że środki plemnikobójcze powinny być zaaplikowane na 10 minut przed stosunkiem. Już po godzinie są wchłaniane do krwi i przestają działać. Ryzyko ciąży przy stosowaniu globulek lub kremów między 8 a 16 dniem cyklu jest 20-procentowe.

Gość Anita23
Dziekuje za odpowiedz ale czy naprawde wtedy nie bedzie moj chlopak zakladac prezerwatywy?

Gość hmmmasdadsd
20% to bardzo dużo. To 1/5 czyli 4 raz Ci się może udać, a za piątym wpadniesz. Ja by nie ryzykowała-tabletki są najskuteczniejsze-wtedy chłopak nie musi używać prezerwatywy

Gość to nie tak
sorry hmmmasdadsd ale to nie tak - ryzyko 20% oznacza że wśród par stosujących wyłącznie tę metodę w czasie jednego roku regularnych stosunków ryzyko zajścia wynosi 20% a nie że za piątym razem wpadniesz :):):) Stosowaliśmy akurat jakieś globulki 9 lat temu przez 3 lata i jakoś było OK a po odstawieniu ciąża w ciągu 1 miesiąca :):):)

Gość mallaaa18
ja uzywam z gumka od kilku mieesiecy i jest dobrze:P

Należy używac je z gumką inaczej nie są bardoz skuteczne, ryzko jest za duże!!!

Gość MALARZ
witam! najlepiej uzywac jednoczesnie gumke i globulke!!! bedzie bezpieczniej! tylko uprzedzam.... poleci z Ciebie jak z kranu!! jesli bedziesz poza domem zabieraj najlepiej ze soba podpaski albo... druga pare majtek :) mi jako facetowi to nie przeszkadza ale roznie chłopacy reaguja... sa tez plusy - zarąbisty poslizg! mozna bzykac sie godzinami!!! zadnych otarc! :) no i dokładnie przeczytaj ulotke!!! i jeszcze jedno! na ulotce nic nie pisze ze nie wolno podmywać sie przez 6 godzin po stosunku!! i to juz jest problem! przynajmniej dla mojej love...