Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kashi

Opryszczka?

Polecane posty

Od ok miesiaca na dole twarzy pojawila sie u mnie czerwona \"kaszka\".Nie swedzi,nie boli,nie piecze,wyglada jak alergia tylko ze przepisany lek przeciwuczuleniowy brany przez tydzien niestety nic nie pomogl...Znajoma sugeruje ze moze to byc opryszczka.Do tej pory sadzilam ze opryszczka pojawia sie na wargach lub w jamie ustnej a nie na skorze?.. Czy ktos zna domowe sposoby na opryszczke?Poradzcie cos bo wyglada to nieciekawie.

może to zapalenie okołoustne, np. pod wpływem zbyt silnie działających kosmetyków. odstaw wszystkie kosmetyki i smaruj np. tylko pantenolem, pij wapno.

Gość ola2000
najlepiej sprawdz sobie na szyi wezly chlonne jesli sa powiekszone i bolesne to napewno opryszczka rewelacyjny kremik na ta przypadlosc to HASCOVIR polecam

Gość taka jedna cholera
u mnie opryszczka ukzuje sie czasem na nosie.. czasem na brodzie... widzialam w przychodni babke miala opryche kolo oka.. to dopiero ból.. noi fakt .. boli szczypie piecze.. swedzi... nie wiem czy Twoje to opryszczka.. i tyle trwa.. ? po tyggodniu samo powinno sie zagoic zmieniajac sie w strupki.no chyba ze byl zastosowany zly lek i sie wydluza? ale przeciez bylas u lekarza i ..kurde... no nie wiem.. miesiac... to strasznie dlugo nawet jak na opryszczke.. kto Ci zapisal lek? nie potwierdzil ze to opryszczka?? poszlabym jesczze raz ale do innego lekarza.. nie wiem czy dermatolog czy internista... bez interwencji po okolo 3-4 dniahc od pierwszych objawow (swedzenie) opryszczka. "klasyczna" sama powinna zestrupic sie i odpasc.. w tydzien powinno byc po sprawie

polecam penaten lub sudocrem a domowy sposob to smarowanie miejsca chorobowego sokiem z aloesu lub cebula (ale cebuli nie stosowalam). aloes zlagodzi...tak mysle,i potem posmarowac czyms co wysusza