Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kaffe

olejek rycynowy na rozstepy? dziala?

Polecane posty

jak wyzej...! wiecie cos na ten temat...? gdzies na naszym forum padlo takie haslo, ale nikt nie odpowidzial jak dotad na to pytanie...?

wiesz, wiele różnych głupot pada na forum... ;) olejek rycynowy wzmacnia włosy i rzęsy. rozstępów na pewno nie usunie. jeśli chodzi o zapobieganie rozstępom, to wystarczy jakikolwiek olejek czy oliwka do masażu.

Gość rycynowa dama
skoro jakikolwiek olejek, to moze rycynowy tez?:P widzialam dzis artykul o rozstepach na www.mydziewczyny.pl, musze zerknac i poczytac sobie

ale po co kupować taki mały olejek rycynowy, taka buteleczka to wystarczy na kilka razy zaledwie. lepiej kupić pół litra oliwki Ziai :) a olejek rycynowy przyspiesza porost włosów, nie wiem, gdzie masz rozstępy, ale ja nie chciałabym mieć zarośniętych nóg ;)

Gość Anioleczek20z
Jeśli już się wypowiadacie mogłybyśmy poczytać na temat preparatu.Pozwólcie że przytoczę fragment artykułu "natura dla zdrowia": "(...)problematyczna, wrażliwa, skłonna do podrażnień, z licznymi wypryskami, nawet owrzodzeniami, czy urazami, jak oparzenia to zawsze bardzo wrażliwy organ i równie wrażliwy temat. A te wszystkie niedoskonałości to tylko niektóre wskazania do zastosowania olejku rycynowego. Poprzez swoje działanie łagodzące, natłuszczające i ochronne, przyczynia się do zatrzymywania w skórze wilgotności i łagodzi wiele jej podrażnień. Przyspiesza tym samym gojenie. Olejek rycynowy może być stosowany bezpośrednio na skórę w formie okładów lub smarowania, ale jest także składnikiem wielu gotowych maści aptecznych." Rozstępy pojawiają się, kiedy skóra jest naciągana powyżej granic swej naturalnej elastyczności, czyli przy dużym, gwałtownym przyroście masy ciała, w okresie dojrzewania, w czasie ciąży.Powinna więc być nawilżana nie tylko kiedy pojawią się rozstępy ale i zapobiegawczo.Nie popadajmy w skrajności, olejek przyśpiesza porost włosów ale w niewielkim stopniu i to w połączeniu z żółtkiem i oliwa nie sam.Buteleczka kosztuje ok 5zł pojemność 100ml a fakt że jest gęsta powoduje że i bardzo wydajna.Ja stosuje na końcówki włosów na noc, gorącą na paznokcie no i właśnie na rozstępy w ciąży.Stosuję codziennie od kilku tygodni i rozstępy powoli zanikają.Buteleczkę kupiłam prawie rok temu i nawet połowy nie zużyłam, nie dajcie się omamić, to że oliwka jest tańsza czy jest jej więcej nie ma tu nic do rzeczy bo nie ma działań olejku w żadnym wypadku! jeśli szkoda Wam pieniędzy albo przeszkadza Wam gęstość użyjcie oleju kuchennego będzie miał takie działanie jak tania oliwka - czyli żadne :)

Gość gość
odswiezam temat, ponieważ odkrylam nowe działanie olejku dzięki codziennym nacieraniom pozbyłam sie jakiejś brązowej zmiany na skórze - bylo to szorstkie i płaskie smaruję nim ciało i widzę znaczną poprawę - znikają małe i duże przebarwienia wierzę, że rostepy i inne świństwa też sie zminiejszą jedyna wada to to ,że mam ciagle tluste włosy( od rąk którymi smaruje)