Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda19

Jaki szampon dla moich jednocześnie tłustych i suchych włosów??

Polecane posty

Gość Magda19

Mam długie, czarne, proste włosy, szybko się przetłuszczają, myję je właściwie codziennie, zauważyłam że brak im blasku i są przetłuszczone mam tendencję do łupieżu i moja największa zmora wypadanie włosów. Zażywam Skrzypovitę kiedyś mi pomogła ale muszę jeszcze czekać na efekty, jaki szampon mogłybyście mi polecić?? Stosowałam Radical który bardzo mi wysuszył włosy i Neril który się nie sprawdził. Mam wrażenie puszków, włosy się elektryzują:( Może powinnam stosować jakiś apteczny szampon z czarnej brzozy??

szampon Dermena przeciw wypadaniu włosów, na łupież np. Head&Shoulders do wrażliwej skóry głowy. przy takich włosach powinnaś stosować szmapon do włosów tłustych/z łupieżem, a odżywkę do suchych - np. Gliss Kur. teraz, gdy wypadają, możesz stosować Wax.

Gość Madziu
ja mam podobny problem, mam włosy za ramiona i tez codziennie myję głowę, ale zauważyłam, że najszybciej przetłuszczają mi się włosy przy skórze głowy, kiedy mam odrosty (farbuje na ciemny brąz), a że ostatnio bardzo wypadały mi włosy to pozwoliłam im odpocząć od farb. To był koszmar-wieczorem myłam głowę, a rano znowu miałam tłuste, ale wczoraj nałożyłam farbę i dzis jest ok, a tak poza tym to uzywam szamponu do włosów przetłuszczających się Palmolive, a na końce nakładam odżywkę do suchych i zniszczonych włosów albo serum na końcówki i jest ok. Kiedyś moja fryzjerka powiedziała mi, że szampony do włosów tłustych, które mają gęstą perłową konsystencję (np.Dove) to i tak po nich szybciej włosy się przetłuszczają niż po szamponach do włosów tłustych, ale takich klarownych (np wspomniany palmolive lub joanna naruria). Pozdrawiam

Droga Madziu! Znam świetny szampon do włosów tłustych. też jestem brunetką i mam ten typ włosów. Nie dosyć,że przetłuszczające się to z tendencja do łupieżu. wysuszające szampony pomagają ale włosy traca przy tym blask. Ostatnio koleżanka poleciła mi świtny szmpon na takie problemy.Wella Lifetex nutri-care Szampon do przetłuszczającej się skóry głowy . Czego jeszcze możesz spróbować, na pewno Renee Blanche Szampon oczyszczający i przywracający naturalne PH do włosów tłustych. Ten drugi jest lepszy, bo włosy nie sa matowe.Świetnie odżywia, zwłaszcze suche końcówki. Jak miałabys jakieś pytanka odnośnie szamponów to polecam sie :-)))))))

Kosmetyki, które poleciłam nie są za tanie, ale w niektórych sklepach możesz kupić o wiele taniej niż w innych. koleżanka mi poleciła świetna stronkę, na której możesz sprawdzić ceny. dla mnie rewelka. Ni musze lataćpo mieście i wiem jaki kosmetyk kosztuje w różnych sklepach. Po co przepłacać?

Gość ehh
ja zawsze myłam włosy codziennie. Teraz mam szmopn herbal essence do wł. przetłuszczających się i mogę myć co dwa dni. Z tej samej serii mam odżywkę. Szmpon kosztuje 5,90 w Rossmanie i pięknie pachnie (figi, kiwi i kumkwat).