Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość looking for....

Szukam odpowiedzi

Polecane posty

Gość looking for....

Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć dlaczego na tym świecie nie ma sprawiedliwości? Dlaczego jeden rodzi się biedny a drugi bogaty? Jeden jest zdrowy a inny chory? Dlaczego ludziom nie jest dane sprawiedliwie, po trochę wszystkiego?

Gość hmmmmm.......
wiesz, w swiecie musi byc rownowaga , abysmy dostrzegli dobro musi byc zlo a jezeli ktos tego nie rozumie..coz...niezbadane sa wyroki Boga zrozumiemy je pewnie dopiero po smierci

Gość Do autora tego topiku
Odpowiedź na to pytanie odnajdziesz już na pierwszej stronie książki "Potęga podświadomości" JOSEPHa MURPHY'ego

Gość potega podswiadomosci
to, za przeproszeniem, ksiazka dla kretynow... wiekszosc ludzi i tak zdaje sobie sprawe z tego co tam autor bredzil.. poza tym jest to pozycja przystosowana dla amerykanow.. czyli umyslowo niedorozwiniety narod..

Gość No cóż
skoro uważasz że to książka za kretynów a los niesprawiedliwe pokalał właśnie ciebie to tak własnie będzie. Jesteś sumą tego co sam o sobie myslisz.

Gość looking for....
Niestety "Potęga podświadomości" nie tłumaczy dlaczego jeden człowiek rodzi się w dobrobycie a drugi w biedzie. Książka ta stara sie wskazać pewna ścieżkę myślenia i nakłania do pracy nad samym soba (choć jest ona dla mnie zbyt infantylna i ociera się o lekki fanatyzm). Ja szukam odpowiedzi na pytanie: dlaczego ja mam cierpieć biedę a inny urodzi się w bogactwie? Wiem, że przez całe moje życie mogę dążyć do polepszenia swojego bytu, ale tak czy siak cały czas będzie działać zasada niesprawiedliwego podziału.

Gość odpowiedz jest prosta
ci ktorzy pracują na kilka etatów maja, ci ktorym pracować się nie chce, maja to co mają. to jest w/g mnie sprawiedliwe. niesprawiedliwy podział zrodził się jedynie w twojej głowie.

Gość słuchaj
ja bym wcale nie chciała żeby na świecie była sprawiedliwość. A właściwie co to kurna oznacza sprawiesliwość że wszyscy się urodzą z taką samą maską, każdy bedzie miał tyle samo kasy i kazdego będzie spotykało to samo? Takie pytania które ty tu zadajesz to tylko pochodne od najbardziej kluczowego pytania ludzkości: Dlaczego człowiek żyje ? Wiesz ze nikt ci nie powie czemu tak jest. Żalisz się nam na swój byt czy co ?