Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antenka76

07.10.2006!!!

Polecane posty

Aha! Zapomnialam dodać, że wczoraj zaczęliśmy nauki przedmalżeńskie... Na razie light\'owo bylo, ale przed nami jeszcze ok. 6 spotkań, więc wielu rzeczy można się jeszcze DOWIEDZIEć! ;) Nie wiem tylko dlaczego, ale naszly mnie pewne obawy co do zamążpójścia... Chociaż może mialam zly dzień... Sama nie wiem... :o

a ja brałam ślub 01.10.2005r. wiec w kiedy bedziecie brać ślub bede juz po pierwszej rocznicy..My w sumie wybraliśmy te date troche z musu..ale ślub i wesele było wspaniałe..pozdrawiam wszystki przysz le panny młode i życzę powodzenia w przygotowaniach przed ślubnych..

gabciu21 ---> gratuluję Dzidziolka:D i życzę wszystkiego dobrego dla calej Twojej rodzinki!

Gość Rafik
witam. jestem z wrocka. my dzisiaj zaczynamy pierwszy dzien nauk, chociaz zastanawiam sie czy p 6,5 r. bycia razem ,nam ją one tak naprawde potrzebne. Poydrawiam.

Gość Monii_81
Witam wszystkie dziewczynki na naszym forum i cieszę się antenko76, ze wszystko ok ze zdrowiem Twojego tatusia. W naszych przygotowaniach przedślubnych trochę się zmieniło, ruszyło do przodu, tzn.salę i pozostałe sprawy mamy załatwione, umowy spisane, oglądałam ostatnio suknie i doszłam do wniosku że będę szyła, oglądałam buty, mamy już obrączki, na nauki przedmałżeńskie chodzić nie musimy, bo kursy skończyliśmy w szkole średniej i to wystarcza, zostaje nam tylko załatwić poradnię rodzinną, ale na to mamy jeszcze czas, u fotografa byliśmy dowiadywać się o terminy, dowiadywałam sie już w kwiaciarniach o bukiety ślubne i dekoracje kościołów, sal i samochodów. Nasi świadkowie się już poznali i wszystko jest ok. To tak po krótce. Piszcie co u Was? Pozdrawiam

Moni_81--> Witaj, dawno Cię nie bylo... :( Zapodalaś mi ćwieka z tą poradnią rodzinną. Coś slyszalam o \"poradni planowania rodziny\", czy jakoś tak, ale znajomi, którzy mieśli slub w ubieglym roku powiedzieli, że wystarczą nauki. Jak to w końcu jest? Wczoraj, w ramach zakupów, wpadlyśmy z mamą do dwóch salonów z sukniami, ale ...nic mi się nie podobalo...Same koronkowe bezy - tragedia! Też chcę szyć suknię, ale najpierw muszę poprzymierzać różne modele, tak czy siak. Mam stresik, że nie zdążę! Pozdrawiam wszystkich!!! :D Odzywajcie się!

Gość Monii_81
antanko76- witaj! Tak oczywiście chodzi o poradnię planowania rodziny, wiesz nie wiem jak to jest w innych miastach i parafiach, ale my byliśmy w sobotę i jak już wspomniałam na kurs chodzić nie musimy, ale w poradni musimy mieć 3 spotkania, oczywiście chodzi się tylko parami, bo jak to powiedział nam ksiądz uczą tam naturalnego planowania rodziny, acha słyszałam też od mojego przyjaciela, który jest już 4 lata żonaty, że jak będziesz dużo dyskutować o antykoncepcji to trzeba bedzie chodzic na wszystkie spotkania, a tak może się skończyć tylko na jednym i od razu dają stempel do książeczki, ale jak to będzie przekonam się niedługo. Co do sukni ślubnych też nie podobają mi się te bezowate koronki, ja chcę mieć delikatną skromną suknię, najbardziej mi się takie podobają. Ja też będę przymierzać suknie, rozmawiałam z panią z salonu i powiedziała mi że szyć taką suknie można dopiero w sierpniu i to z powodzeniem wystarczy, mamy jeszcze 7 m-cy! Myślę, że nie masz się czym denerwować. Pozdrawiam Ciebie i wszystkie dziewczynki. Piszcie co u Was? Pa pa

Moni_81---> No nie żartuj!!! W sierpniu to ja bym raczej zawalu i nerwicy dostala niż zaczęla szyć suknię!!! Chociaż, wszystko zależy od miejsca, w którym się mieszka i stopnia \"oblężenia\" krawcowej, która szyje...

Witam moje drogie... I ja planuję ślubowanie na 7 X 2006 r. :D Na razie znalazłam w necie swoją upatrzoną suknię, bukiet. Będzie skromnie, obiad i tort w restauracji dla najbliższych a później impreza na luzie z piciem, mięsami i zimnymi przekąskami w rodzinnym domu (dom wolnostojący z dużym tarasem, i salonem). :D W sobotę pojadę załatwiać zaświadczenia do parafii mojego Skarba, W poniedziałek do restauracji... jeśli zajdzie potrzeba tak szybko to zaklepać... choć to tylko poczęstunek...

Gość OJOJ456
śluby są nie modne /// małżeństwo odchodzi do lamusa ///

Gość OJOJ456
śluby są nie modne /// małżeństwo odchodzi do lamusa /// buahahhaa

mx3 ---> witaj 🖐️ Zapraszam na pogaduchy przedślubne. Napisz, skąd jesteś, co zalatwione, co nie, jak możesz, to wlkej link ze swoją suknią - oblookamy.[ :)] My bylismy wczoraj na 2 spotakaniu nauk przedmalżeńskich. Przyszlo malżeństwo z poradni planowania rodziny, ale gadka im się za bardzo nie kleila... i nie porwali nas jako sluchaczy. Pozdrawiam wszystkich!

Witam wszystkie październikówki :D miałam chwilową przerwę w przygotowaniach przedślubnych ale już za tydzień obrona mgr i po niej bierzemy się z kochaniem porządnie do dzieła. Na razie mamy salę i zespół a jak przygotowania u Was? pozdrawiam J.

Witaj 🖐️ jeeka! Zastanawialam się, gdzie nam zginęlaś. Skoro za tydzień obrona - to 3mam kciuki! I przede wszystkim się nie denerwuj! Jak tam wejdziesz, to wyobraź sobie, że komisja siedzi w halkach (tudzież w kalesonach) i to Ci na pewno pomoże. :D

Stresu jakoś nie mam :) przynajmniej przy tej obronie ale za to egz na certyfikat ktory mam na poczatku kwietnia juz teraz mnie doprowadza do spazm :)- rada świetna wykorzystam przy certyfikacie :D No wlasnie mysmy staneli troche w tych organizacyjnych sprawach ale chyba juz czas najwyzszy na rozpoczecie nauk? Jezeli chodzi o sukienke to bylam w jednym salonie i powiedziano mi że mam w czerwcu wrócic bo teraz to zdecydowanie za wcześnie (hihih tym sposobem mam do czerwca czas na zrzucenie 10 kg:))

Ja też się przymierzam do zrzucenia paru kg...;) Niedlugo zacznę uskuteczniać aerobik, dieta ŻP i może się uda...:o A kobit w salonach nie sluchaj - warto chociaż poprzymierzać, żeby wiedzieć czego się spodziewać. Ja się martwię, że w październiku już będzie ciemno...

A o której godzinie macie ślub, bo tego 7 października to juz ciemno raczej...? Co prawda, zarezerwowaliśmy godz. 19.00, ale mam lekką korbę czy nie za późno. :o

kościół na godzine 15 :) z tego co się orientuje to tak wczesne godziny są typowe dla Śląska właśnie :). Więc o tej godzinie nie powinno być ciemno, chociaż plener chciałabym taki na luzie innego dnia ze znajomymi się gdzieś powygłupiać :D i porobić zdjęcia jakoś tak niesztampowo. Acha ze studia rezygnujemy nie odpowiadają mi zupełnie. hmm wróciałam do przeglądania sukienek i w dalszym ciągu podoba mi się najbardziej tylko jedna Cosmobella 7061, może jak poprzymierzam coś to mi się gust odmieni bo na razie jakoś nic mnie nie zachwyca (na co dzień preferuje styl sportowy;)). pozdr J.

Gość Piła
ja tez mam 7.10.06 ale na 16 mysle ze to w sam raz nie za wczesnie nie za pozno ale na 19 to juz bardzo pozno moim zdaniem :)

Gość Monii_81
Witam wszystkie dziewczynki! Czytałam, ze chcecie zrzucic pare kg, ja tez o tym mysle, moze razem zaczniemy jakas diete to bedzie nam latwiej przechodzic trudne dni, co Wy na to? My mamy slub na godz 17 a o 17 w pazdzierniku jest jeszcze widno.

Gość Piła
ja chodze 2x w tygoniu na aerobik ale to bardziej dla kondycji niz schudniecia :)

🖐️ wszystkim! Piła ---> :)🖐️ witaj! Zapraszam na wymianę doświadczeń przedślubnych, a przede wszystkim, na zwyczajne pogaduchy ;) Monii_81 ---> Jestem jak najbardziej za wspólnym odchudzaniem!!! Na razie: nie jem po 18.00 - tej, a od kwietnia aerobic! Macie rację - 19.00 to za póżno...:o A dzisiaj śniło mi się, że braliśmy ślub i nie mieliśmy dosłownie nic przygotowane i wszystko odbywało się na ostatnią chwilę, w pośpiechu, zupełnie nie tak, jak sobie wymarzyłam...Koszmar!

OBRONIłAM SIę :d:d:d:d mam mgr (he he w naszych realiach moge sprzątać biurowce) ale i tak już mogę zacząć działać dziś załatwiam sprawy kościelne, w prawdzie mamy rezerwacje terminu teraz czas na nauki (oj to będzie cieżkie przejście tak to czuję) Kobietki co tu taki zastoj? pozdrawiam Jeeka

Witam, trochę mnie nie było :D wyleciał mi z pamęci ten topic .. Koncepcja kościoła się u nas zmieniła, nie biorę w swojej parafii. Poniżej link do zdjątek tego, w którym będzie ślubowanie. W związku z powyższym muszę poszukać restauracji gdzieś bliżej kościoła, nie chcę ciągnąć gości tam i z powrotem. Jak się okazuje, chyba jednak impreza będzie w restauracji a nie bibka w domu. http://www.diecezja.gda.pl/modules.php?name=Kuria&op=Parafia&par=439 Lista gości jest już na sztywno ustalona, wzór zaproszeń wybrany, w niedzielę pojadę do tego kościoła zarezerwować termin. Nauki przedślubne załatwiłam nam w jeden weekend, odbędą się w czerwcu. Mamy różne godziny pracy, a sama nie chcę chodzić, więc tylko tak. Po 6-ciu latach, nie wiele to nam da, no , ale skoro trzeba.... Pozdrawiam.

Gość Monii_81
Witam wszystkie dziewczynki! Masz racje jeeka, jest tu mały przestój, ale wyraźnie widac ze kazda z nas ma troche spraw do zalatwienia. Ja tez się bronię ale w czerwcu (licencjat), poza sporo innych spraw do zalatwienia jest w pracy i w domu i przygotowania do wesela. antenko 76!- co z nasza dieta? moze ktoras z Was sie przylaczy drogie kolezanki. Pozdrawiam

Monii_81 ---> u mnie dalej dieta ŻP (żryj połowę), po 18.00-tej nie jem w ogóle i od 3 kwietnia aerobic 3 x w tygodniu. Powoli, ale (mam nadzieję) skutecznie ;) A Ty? Kto jeszcze chętny, to zapraszamy!