Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

maja23

liszaje na powiekach czy cos w tym stylu????

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
witam wszystkich, ja m臋czy艂膮m si臋 z tak膮 wysypka na powiekach przez miesi膮c. Wcze艣niej by艂a na plecach, ramionach. Pojawia艂a si臋 i znika艂a. Posz艂am do dermatologa kt贸ry wypisa艂 mas臋 recept, stwierdzaj膮c: co艣 Pani膮 uczula. Super, tylko co? LEkarze rozk艂adaj膮 po cichu r臋ce, twierdz膮, ze pacjent ma alergi臋. Nie wykupi艂a 偶adnego leku, bo nie bede si臋 faszerowac zyrtecami itp., kt贸re tylko usypiaja alergi臋, uspokajaj膮 organizm. Z polecenia osoby zajmuj膮cej si臋 medycyna naturaln膮, zakupi艂am w aptece proszek zasadowy i pomog艂o, po 2 dniach stosowania na powiekach nie by艂o 艣ladu zmian. Zakwaszony organizm wyrzuca kwas poprzez sk贸r臋, powoduj膮c wysypku, egzemy itp. Proszek kostuje oko艂o 30 z艂 wi臋c nie wiele w por贸wnaniu z kwota z recept otrzmanych od Pani dermatolog a pomaga na wiele objaw贸w zwi膮zanych z zakwaszeniem.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Ja 艂azi艂am przez p贸艂 roku po kilku dermatologach z podobnymi objawami: czerwone plamy, jakby spuchni臋te, 艂uszcz膮ca si臋 na nich sk贸ra - na powiekach, na szyi, na brzegach uszu i za uszami, potem pod pachami i pod kolanami, w zgi臋ciach r膮k, a na ko艅cu na d艂oniach. Dermatolodzy nie umieli postawi膰 w艂a艣ciwej diagnozy, chocia偶 niekt贸rzy z przekonaniem twierdzili, 偶e to na pewno jaki艣 kosmetyk mnie uczula, by艂a nawet Pani dermatolog, kt贸ra kaza艂a odstawi膰 wszystko... my膰 si臋 i pra膰 w szarym mydle, zero kosmetyk贸w, zero malowania si臋, zero kolorowej odzie偶y, bo to mo偶e te偶 by膰 barwnik, zero sprz膮tania w domu, nawet mycia naczy艅, wszystko 偶eby ustali膰 co to za alergen, dobrze 偶e si臋 nie zastosowa艂am, bo jakbym wszystko odstawi艂a to jak bym si臋 mia艂a dowiedzie膰 co mnie uczula. I da艂a skierowanie na testy sk贸rne, z kt贸rych nic nie wynik艂o. Na szcz臋艣cie trafi艂am do m膮drego alergologa, kt贸ry od r臋ki powiedzia艂 mi, ze mam AZS (atopowe zapalenie sk贸ry). Plamy nawracaj膮, szczeg贸lnie gdy mam nerwowy czas lub jestem przygn臋biona i zestresowana, ale ju偶 wiem co to jest i co pomaga, a pomaga na oczy Cortineff, Pimafucort, a jak musz臋 si臋 szybko pozby膰 widocznej plamy, bo przecie偶 trzeba chodzi膰 do pracy, to najszybszy jest Flucinar N (tylko niestety on niszczy sk贸r臋, wie tylko dora藕nie), a objawy 艂agodzi Mediderm krem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
C贸rka boryka sie z tym problemem. Ma AZS i alergie pokarmowe i wziewne. Zaostrza nam sie wiosn膮 i gdy u偶ywamy klimatyzacji!!! Pomaga nam protopic, a gdy nie musimy wychodzic z domu smaruj臋 ja Tano Hermal- peparatem na osp臋, r贸wnie偶 pomagalecz trzeba poczekac 2-3 dni. Ze sterydami te偶 pr贸bowali艣my, efekt by艂 podobny do protopicu, a ze sterydami zw艂aszcza kolo oczu trzeba uwa偶a膰 i to bardzo!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 EWKA  97877675
witajcie! jeszcze kilka dni temu mia艂am ten problem. ci膮gle powraca艂. ci膮gle chodzi艂am do dermatologa. w ko艅cu przesta艂am chodzi膰, bo leki dermatolog贸w nie dawa艂y d艂ugotrwa艂ych rezultat贸w!!! by艂am za艂amana. Co mi pomog艂o? Siemi臋 lniane!!!! Mia艂am czerwone sw臋dz膮ce plamy nad powiekami i na powiekach. Ugotuj siemi臋 lniane w wodzie- 1/4 szklanki siemienia - 20 minut. nast臋pnie poczekaj oko艂o 30 minut, a偶 wykszta艂ci si臋 "glucik". Tym kleistym glucikiem smaruj powieki. Po kilku razach b臋dziesz zadziwiona/zadziwiony! To skuteczne, najprostsze lekarstwo. dzi艣 moje powieki wygl膮daj膮 pi臋knie!! polecam! i zdrowia 偶ycz臋!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Proponuje wybra膰 si臋 do dermoatologa on przepisze Neomycinum Jelfa 5mg ma艣膰 delikatna mi pomog艂o bo to na recept臋 i 3 dni stosowania i nie ma 艣ladu :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
TO NU呕ENIEC!!! zauwazcie ze wsyztskie wymienione partie gdzie wystepuje liszaj swexszenie itp jest w okolicach tam gdzie sa wlosy... leczenie jest upierdliwe i moze trwac nawet kilka mc. wiem, ze dermatolodzy zadko zlecaja badanie na jego obecnosc a jest banalnie proste i kosztuje ok 50z艂 prywatnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
sam jeste艣 nu偶eniec... diagnoza postawiona przez monitor z wbudowanym mikroskopem...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kro

Czy was聽to sw臋dzi? Bo ja mam na obu ale bez 艣wiadu.

Udost臋pnij ten post