Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eluska

jaka antykoncepcja zamiast tabletek??????

Polecane posty

Gość hunny
Tez nie moge brac hormonow,a moj men gumki tak srednio lubi. Mierze sobie temperature codzienne rano, robie sprytne wykresiki i wiem kiedy mam owulacje :) Cykle mam 33-39 dniowe, powstrzymuje sie od seksu przez 9 dni w cyklu a reszta to hulaj dusza ile wlezie :P Niektore laski moze zniechecic do tej metody to, ze trzeba posiadac troszku wiedzy na temat cyklu hormonalnego, ale dla mnie to sama przyjemnosc :) W plodne dni abstynencja, alebo gumka albo zastepcze metody zaspokajania sie nawzajem :P Dla zainteresowanych: http://www.npr.prolife.pl/ptc.htm

Tylko nie zapominajcię , że metoda termiczna, jak wszystkie metody naturalne nie jest metoda antykoncepcyjną, lecz metodą naturalnego planowania rodziny ;) Jeśli rodziny nie planujecie, polecam patentex-oval (niezbyt komfortowe w użytkowaniu, ale trudno) plus tzw kalendarzyk plus metoda termiczna plus tzw stosunek przerywany.

Gość kobieta 40-letnia
Wszyscy obstają przy prezerwatywach, a rocznie ponad połowa dzieci pochodzi z tej metody!! Prezerwatywa nawet ta najbardziej zachwalana może pęknąć, albo jakimś niwidocznym cudem, może mieć maleńką dziureczkę niedostrzegalną gołym okiem!! Jeśli chodzi o globulki, nienawidzę jak mi wypływa piana z pochwy, nie lubię wyskakiwać 10 minut przed stosunkiem do łazienki, żeby ją włożyć, to psuję cały klimat!! Jeśli chodzi o tabletki, czasem jedni tolerują je lepiej drudzy gorzej, trzeba przemyśleć wszelkie inne metody a nie potem na gwałt latać po lekarzach który szybko usunie niechcianą ciążę!! Polecam spiralę, stosuję ją już 15 lat i nie zauważyłam, żednych skutków ubocznych:D

Gość hunny
Ja metody termicznej stosuje w celu unikniecia zapłodnienia. Czyli dla mnie jest to antykoncepcja a nie naturalne planowanie rodziny.

Gość mednez
chce dodac ze spirale moze stosowac tylko kobieta ktora juz rodziła!!stosunki przerywane sa dość kłopotliwe(pozatym przed wytryskiem zawsze wypłynie kilka kropel w ktorych jest masa plemników),natomiast gdy nie ma sie regularnego cyklu to kalendarzyk ni ewchodzi w grę.niestety jest duzy kłopot z antykoncepcją gdy jest sie uczulonym n ahormony,ale cóż,trzeba sobie jakos radzić.

Gość awm
mi ostatnio gin. tez proponowal spirale chociaz nie rodzilam. On uwaza ze nawet jest lepiej u kobiet ktore nie rodzily bo macica nie jest naciagnieta i spirala lepiej lezy. Ale slyszalam ze jezeli facet ma dlugiego penisa to moze sie pocharatac o spirale. Sama nie wiem co robic i dalej jestem w kropce bo truc hormonami sie dalej nie chce.

Gość malenka serena
Możesz globulki antykoncepcyjne...albo zele plemnikobójcze no i prezerwatywy...ja polecam te ostatnie,to dziwne ale ja je lubię moze dlatego ze gdyby nie prezerwatywy przedłużające stosunek to nie doszłabym nigdy....bo mój facet ma niestety problemy z przedwczesnym wytryskiem:( bużki pappa

Gość kasa24
Ja uzywalam tabletek anty.. niestety musialam odstawic... raz przez przypadek moj chlopak mial wytrysk blisko mojej pochwy.. zastanawiam sie co teraz? czy mozliwe zeby doszlo do zapoldnienia?? bo strasznie sie czuje jest mi nie dobrze itd.. zaczynam sie bac.. a po test jakos nie mam odwagi isc.. poprostu sie boje heh.. czy to jest mozliwe ze zaszlam w ciaze bez seksu :O????????????? jedno wiem jak tylko sie dowiem ze nie jestem w ciazy lece do apteki kupuje stos prezerwatyw zele plemnikobojcze i jeszcze mierze sobie temeprature gorzej jak juz jest za pozno :(

Gość malenka199
Ja uzywalam tabletek anty.. niestety musialam odstawic... raz przez przypadek moj chlopak mial wytrysk blisko mojej pochwy.. zastanawiam sie co teraz? czy mozliwe zeby doszlo do zapoldnienia?? bo strasznie sie czuje jest mi nie dobrze itd.. zaczynam sie bac.. a po test jakos nie mam odwagi isc.. poprostu sie boje heh.. czy to jest mozliwe ze zaszlam w ciaze bez seksu :O????????????? jedno wiem jak tylko sie dowiem ze nie jestem w ciazy lece do apteki kupuje stos prezerwatyw zele plemnikobojcze i jeszcze mierze sobie temeprature gorzej jak juz jest za pozno :(

Gość a cio jamam zrobic
pomocie mi nie wiem co robic...nie wiem czy moge uzywac prezerwatywy i globulek jednoczesnie?i czy w ogole te globulki sa skiteczne i bezpieczne??dziewczyny pomozcie.to juz moj drugi raz ae boje sie wpadki i najchetniej to zabezpieczylabym sie wszystkimi mizliwymi zabezpieczeniami...co mam zrobic?czym sie zabezpieczyc i czy moge uzywac tego i tego jednoczesnie?czekam na pomoc

Gość farcia
hm