Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swinkowa

apropos kotow .........

Polecane posty

Gość swinkowa

co myslicie o malutkiej kotce i 2 swinkach morskich ? bo ja jedna kotke znalazlam a mam dwa wieprze w domu i troche sie martwie. a nie chce zeby kotka znowu byla bezpanska :(

Gość Ojojoj..
to niebezpieczeństwo grozi Twoim świnkom :( aż się boję za Ciebie

Gość koteczkę do domciu
i kochać wszystkich razem :) Zobaczysz, da się coś takiego ułożyć, widziałam takie przypadki. Powodzenia, masz złote serce

Gość Ojojoj..
Zakładając ze świnki znajdą się poza klatką to: Pół bidy jak kot jest jeszcze mały, ale i tak lepiej trzymać go z daleka, bo mały kotek jest bardzo zaczepny i cały czas chce sie bawić co niekoniecznie moze się świnkom podobać bo są zwierzątkami o całkiem innej naturze. Warchlaki mogą się po prostu bać. Jak kot jest większy to można już mówić o realnym niebezpieczeństwie bo kot ma wilcze zapędy i taką świnkę postrzegać jako solidnej wielkości myszę i może ją zaatakować :(

Gość postawić akwarium wyżej
albo przykryć czymś, żeby kicia nie wlazła. proste. mój kot patrzy godzinami w akwarium jak w telewizor.

Gość swinkowa
moj problem tkwi w tym, ze wieprze kochaja biegac po domu :( , i maja ogromna (4m2) klatke , ktora stoi na podlodze w sypialni :( moze nie bedzie zle, zobaczymy - kotka wprowadza sie juz na dobre jutro

Gość Spróbuj sprawdzić jak
na siebie zareagują ale pod ścisłą kontrolą. Uważaj bardzo na warchlaki i nie zostawiaj zwierzatek samych z kotem w jednym pomieszczeniu.

Gość co takiego
na stałe ????? ależ to brzmi prawie jak gwarancja śmierci dla świnek :( A nie możesz znaleść dla kotka innego właściciela ?

Gość swinkowa
ja mam wielka nadzieje, ze jak kotka podrosnie , to bedzie traktowac prosieta moje inaczej niz ruchome, piszczace zabawki a raczej sie do nich przyzwyczai i bedzie lekcewazyc :) - ale jestem naiwna :) mam jeszcez jeden problem, nie wiem jak kotke nazwac :/

Gość Fryderyka
Mam kota i psa. Zaprzyjaźnili się.:D

Gość swinkowa
ja pytalam juz znajomych, z tym ze czesc ma psy,czesc po kilka kotow a czesc kotow nie lubi lub nie moze miec zwierzat w mieszkaniach - ja tu niestety nie mam jeszcze zbyt wielu znajomych :( za ktorko mieszkam w USA

etam Fryderyka.. ja mam 2 koty i psa- zadna sztuja ;) dzielnie zyja razem i spia w jednym lozku... podejrzewam, ze ze swinkami moze byc odrobinke inaczej... w koncu ani koty psow nie jedza ani psy kotow.... i tu jest ta drobna roznica ;) swinkowa- bedzie co ma byc 🌻

Gość swinkowa
moj chlopak sie wlasnie smial, ze to kotka jest w niebezpieczenstwie , bo dorosla prosia wyglada jak ogrooooooomny kot ( je ostatnio za czworo) a do tego ma bardzo ostre zeby :)

Gość Fryderyka
Koty też nie jadają świnek morskich większych niż sam kot.;)

Gość swinkowa
i to mnie pociesza....

miałam kiedyś dwie świnie, morskie oczywiście. Koty mam od zawsze. Jeden z moich kocurów miał zwyczaj spać ze świnkami w akwarium, na sianku. Zgadzały się ze sobą świetnie :)

Gość Ale kot kiedyś podrośnie
Ja miałam kiedyś kocicę ktora urodziła młodego kocurka. Kiedy kocurek podrósł to zaczął dobierać się do mamusi... i trochę ją atakował. Kotka nie chciała potem do nas przychodzić ze względu na młodego kocura. Strasznie fuczała i złościła się

Gość swinkowa
acqua dzieki, w koncu jakas wypowiedz wniosla jakas nadzieje na zgode potwierdzona faktami, bo zaczelam sie z lekka martwic ... :)

Gość Do autorki
Gdyby porównać świnki do królików to mi się przypomniało że mój ojciec chodował kiedyś króle. No i kot w lecie lubił przychodzić do szopy w ktorej były króle zamknięte w klatkach, ale przychodził tam tylko po to żeby się wyspać bo znalazł sobie tam fajne posłanie :D Kiedyś dla hecy wrzuciłam kota do klatki z królami. No i reakcja była taka że króle się spłoszyły a kot był zmieszany i chciał jak najszybciej wydostać się z klatki. Oczywiście wyciągnęłam biedaka :)

nie martw się, generalnie wszystko zależy od właściela, jego podejścia, wychowania zwierzaka i jego charakteru. To stereotyp, że \"jak pies z kotem\" znaczy źle. Mam koty, psa, wcześniej świnki, papugi - zwsze w domu była kupa zwierząt i jakoś potrafiły się \"dogadać\". Ale z tymi świnkami i kotem w akwarium to był cyrk i szok dla innych ludzi - wyobrażasz sobie taki widok? ;) Na szczeście akwarium było duże, więc mieściły się w nim dwie spasione świnie i spory kocur

Gość Do autorki
sorry miało być "hodował"

Gość Moja koleżanka
miała kiedyś papużkę. Kiedyś zostawili papugę z kotem w domu i gdzieś poszli. Jak wrócili to papugi już nie było... Zostały tylko nogi... i kilka piór na ziemi.

Gość miałam kiedyś
świnke morską,a później się przypałętał kotek i wiecie co-świnia nie umiała pić ze spodeczka-mama karmiła ja zakraplaczem -no i kot ją nauczył :-),nauczył też ją biegać po całym pokoju-bo jak była sama-po wyciągnięciu ze skrzynki-biegała tylko po dywanie -na gołej podłodze nie postawiła nogi (łapy) :) i bawili się razem-czyli wszystko było ok ....

Gość swinkowa
Bog ci zaplac dobra kobieto ( kobieto prawda? ) , ja tez mam nadziej, ze prosieta sie dogadaja z kotka, a twoj przypadek tylko mnie utwierdzil , ze dam rade :)

bo zanim się podejmie decyzję o posiadaniu zwierząt, to trzeba najpierw być odpwiedzialnym....

Gość swinkowa
ja strasznie chcialam miec psa , ale w moim budynku jest ABSOLUTNY ZAKAZ trzymania zwierzat wiec zaczelam od swinki, najpierw jednej pozniej drugiej a teraz sie kotek przyblakal :) mam nadzieje, ze za rok lub dwa kupie szeregowke lub domek jednorodzinny i bedziemy mogli miec psa :)

Gość świnie się zestarzeją
i zdechną zanim kot podrośnie:P

Gość fakt kobietą
jestem :) acqua-czasem życie podejmuje decyzje za nas :),z tym,że generalnie zgadzam się z Tobą-kota "przysposobiłam" po rozpatrzeniu wszystkich za i przeciw .... a swinkowa na dobrą kobietę wygląda :)

Gość swinkowa
a dziekuje bardzo za ta dobra kobiete :) jutro kotka bedzie juz zaszczepiona i zobaczymy jak zareaguja na siebie moje zwierzatka - napewno wam napisze . aha podobno swinki zyja do 8 lat wiec moze kotek dorosnie i bedzie mial szanse pobawic sie juz na spokojnie z wieprzami

Gość Długość życia
Świnka morska żyje średnio 8 lat. Czyli podobnie do kota. Rekord długości życia świnki to 15 lat. Kot chyba też spokojnie może dożyć tylu.