Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magdaaa22

Dredy

Polecane posty

Gość Magdaaa22

Czy ktoś może mnie wtajemniczyć, ile kosztuje obecnie profesjonalne zrobienie dredów? Jak to potem wygląda, jak odrastają? (co trzeba robić) Dzięki.

Gość idi
mialam dredsy, chociaz nie wiem czy robienie ich za pomoca szydelka uznasz za "profesjonalne" :) 3 lata temu placilam chyba cos ok 170 zl, robienie trwalo kilkanascie godzin, w sumie 3 dni na raty.. spelnilam swoje marzenie.. ale nie wiem czy ktos Cie uprzedzil ze.......... to bardzo BOLI, jakby na wlosach zawieszono ciezarki albo uwiesilo sie na nich nieznosne dziecko, nie mozna spac od tego bolu -przy czym zaznaczam ze nie jestem osoba specjalnie nadwrazliwa na bol. dosc czesto, w zaleznosci od tego jak szybko rosna wlosy oraz po myciu trzeba ponownie splatywac dredy przy glowie, ja robilam to szydelkiem. czesto przy tym wbijalam je sobie w palec, jak haczyk na ryby.. to tez bolalo. przed zrobieniem mialam piekne, dlugie wlosy. nie zaluje bo jak juz pisalam bylo to moje marzenie, ale.. zastanow sie zas jesli chodzi o zniszczenie wlosow to uwazam ze bardziej je niszczy farbowanie, w moim przypadku na czarno. teraz mam naturalny kolor i czekam az wlosy odrosna, juz sie nie moge doczekac :) jak bedziesz miala jakies pytania -pisz na maila, pozdrawiam

Gość idi
aha, moze jeszcze dodam ze dredy mialam przez rok, potem obcielam i udalo mi sie nawet rozplatac na dl. ok 7 cm i nie musialam sie obcinac calkiem na "jeza".. papap

Gość a powidzcie mi
( nie ,zebym sie gorszyla) tylko z ciekawosci - co was sklania do robienia dredow? na Murzynie co ma ostry skret to mi pasuje i da sie uzasadnic, ale tak, to wyglada okropnie nieapetycznie - jak koltun.Wlosy wygladaja na strasnie zniszczone.Nawet do sylwetki fajnie, ale z bliska dosc obrzydliwie, chyba lepiej jakas peruke wtym stylu?

Gość idi
dlatego trzeba dbac, dbac, dbac zeby byly ladne to wlasciwie co 1-2 dni "plątac" zeby byly rowniutkie i est6etycznie wygladaly, o ile to oczywiscie mozliwe ;PPPPPPPP

To jeszcze zalezy dla kogo to wyglada brzydko a dla kogo jak dzielo sztuki ;) Moje dready mają juz ok. pol roku i nie mam zamiaru ich scinac :) Przede wszystkim ja kierowalam sie kulturą rastafarianów,poglądami ;) Nie wiem czym sie kierowali inni... ;)

Gość olenkaaa
osobiscie sama bym sobie nie zrobila dredow bo uwazam ze jest to bardzo nie kobiece bez obrazy ale niektorzy fajnie wyglądają