Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pati29

Pomocy!!!

Polecane posty

Gość aaa1
a co jestes zarazona wirusem HPV???

Tak twierdzi lekarz, bo rozpoznał u mnie kłykciny ale w początkowym stadium i chce jak najwięcej wiedzieć. Przepisał mi Aldarę, czy to jest skuteczne????

Gość nutella...
a moze poprostu masz opryszczke ja to mam w miejscu inymnym i to sa takie jakby cialka odrastające ale nei czerwone jak wyzej na obrazku tylko koloru ciala

Gość aaa1
WIESZ NIE CHCE CIE STRASZYC ALE JAK ON ROZPOZNAŁ U CIEBIE TE KŁYKCINY??? BO WIRUS HPV JEST PRZYCZYNA POWSTAWANIE RAKA SZYJKI MACICY I JAK NAJPREDZEJ POWINNAS ZROBIC CYTOLOGIE

Gość nutella...
a wirus HPV tez wywołuje opryszczke ? wogole moze ktos znalezc w necie bo minie wychodzi własnie opryszczke miejsc intymnych ?

powiedział mi że akurat ten typ wirusa nie powoduje raka szyjki, cytologie mam dobrą, martwię sie tylko tym, że niedawno urodziłam dziecko tzn miałam cesarkę i czy dziecku nic nie grozi, bo czytałam o brodawczaku krtani a o tej Aldarze ktoś słyszał?

Gość aaa1
WIRUS HPV NIE PRZECHODZI NA DZIECKO PRZEZ CC-TAK WIEC NIE OBAWIAJ SIE. A JAKIE BADANIE ROBIŁ CI LEKARZZEBY SPRAWDZIC JAKI TO TYP WIRUSA. Z TEGO CO WIEM TO HPV NIE WYWOŁUJE WIRUSA OPRYSZCZKI W MIEJSCACH INTYMNYCH

tzw hpv z typowaniem molekularnym, pobiera sie wymaz i wysyła do laboratorium. A odnośnie HPV to nie wywołuje on opryszczki

Gość żółtaczka wywołuje
opryszczke?

Nutella, ja nie wiem, ale tak jak opisujesz to u mnie wyglądaja kłykciny!!!! Czy te zmiany masz stale czy robią sie strupki i zanikają?

Gość nutella...
stałe zadne strupki sie nie robią bo opryszczka intymna ma to do siebie ze trwa bardzo dlugo a zaniedbana moze wygladac tak ze zwisaja takie brzydkie ciala długie tak mi ginekolog tlumaczyla ja smaruje to vratrizolinem 15 mg i wg mnie to jest gowno ... zauwazylam ze ta opryszka powstaje jakos na poczatku sierpnia teraz to sie rozrozło ;/ i jestem załamana bo nei znika :(

mi dał na kłykciny Aldarę, cholernie droga, ale mam nadzieję ze skuteczna będzie, chcę sie tego pozbyć za wszelką cenę!!!! Ale wiesz co idz do dermatologa, bo mnie ginekolog mówił, że opryszczka ma to do siebie, że zamienia sie w strupek i znika i potem znowu sie pojawia a kłykciny są stale a z wyglądu który opisujesz to przypomina mi moje kłykcinki, stąd ich nazwa. I może dlatego ten lek nie działa?

Gość nutella...
do dermatologa ? ale on (przepraszam ze sie tak wyraze) mi tam zajrzy ? a w ogole w ktorym iejscu to masz bo ja przy wejsciu do pochwy . A ile kosztuje ten lek Twoj ?

Ja dokładnie w tym samym miejscu, tym zajmuje sie dermatolog i ginekolog, więc może inny ginekolog?? Ten lek 6 saszetek ok 300 PLN, nieźle co? Ale podobno rewelacja, tylko strasznie piecze

Nutella może być jutro ok 20 tej, bo muszę niebawem kończyć???? W dzień znajdę coś o opryszczce to Ci powiem co znalazłam.

Gość nutella...
PROSZE CIE ZAPISZ SOBIE MOJ NUMER I NIE ZAPOMNIJ BO PRAWDOPODOBNIE MAMY TEN SAM PROBLEM A MI TAK CIEZKO BYLO ZNALEZC KOGOS KTO SAM TO PRZECHODZI ... OKI JUTRO O 20stej CZEKAM NA GG :)

ok, napewno będę. Uwierz mi, też strasznie mi ciężko. Pogadamy sobie!!! Numer mam zapisany.

Gość nutella...
Ok słoneczko to do jutra :)

Gość delikatna
no cześć dziewczyny, ja też biorę krem Aldara 5% - dopiero 1 saszetkę zużyłam. Ale tego jest zaje... mało!! i cholernie drogie. A leczenie trwa od 10-16 tyg! i niemiłosiernie piecze, szczypie, swedzi a nawet momentami przy jak pokrzywa! ;-( Kto musi to stosowac to szczerze współczuje nie tylko ze wzgledu na ból ale także na koszta :/

Witam!!! Jak będziesz na forum to odezwij się jeszcze. Ja jeszcze nie zaczęłam tego brać, dopiero maja mi to sprowadzic do apteki. Interesuje mnie ile to dokładnie kosztuje, mnie lekarz przypisał tylko 6 saszetek i powiedział ze mam zużyć saszetkę za jednym razem a jak będzie za dużo to resztę wyrzucić z tej saszetki i w ten sposób mam smarować 6 razy co drugi dzień. Jak duże masz te kłykciny, że musisz tego używać aż 10 tygodni? Mnie powiedział, że to zginie już po 6 zastosowaniach. Stosuje sie to na noc? Proszę opisz mi w szczegółach jak wygląda to leczenie, bo juz sie boję!!!!

Delikatna, będę na forum jutro tj. 3.11, tak po 20.00, jak będziesz mogła to kliknij , że jesteś. Bardzo proszę!!!!