Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wladyslaw

Cytaty o miłości

Polecane posty

Gość Zlotko199s

Gość Zlotko199s
Miłość jest jak Kropla deszczu ma w sobie zimno. Lecz błysk w oczach Niezapomnianych wrażeń. Miłość nie widzi złego lecz dobro

Gość Zlotko199s
Miłość to piękno natury Bóg je stworzył i Bóg je zakończy

Miłość jednego człowieka do drugiego to chyba najtrudniejsze z wszystkich zadań ; to ostateczny test i dowód; to praca, przy której wszystkie inne prace są jedynie przygotowaniem. Rainer Maria Rilke

Prawdziwa miłość pojawia się cicho- bez sztandarów , transparentów i świateł. Jeśli twoje serce dzwoni, daj sobie zbadać uszy . Erich Segal

Miłość jest najpotężniejszą ze wszystkich sił.Jest niewidzialna- nie można jej zobaczyć ani zmierzyć, chociaż jest tak wielka, że może odmienić cię w jednej chwili i dać ci więcej radości niz jakakolwiek rzecz materialna. Barbara De Angelis

Jeśli masz miłość miłość, nie potrzebujesz niczego więcej. Jeżeli jej nie masz, nie ma żadnego znaczenia , co jeszcze posiadasz. Sir James M. Barrie, dramaturg angielski

nie o jakiejś , tylko o milości...i nie głupoty tylko cytaty...widać nie przeżyłeś chyba jeszcze nic z prawdziwej miłości z tąd ten sarkazm

Gość kokotek
miłość jest piękna, piękniejsza od słońca lecz tylko wtedy gdy wytrwa do końca

A czym jest Miłość? – spytała pustynia. – Miłość jest jak sokół, który krąży nad twoimi piaskami. Dla niego jesteś najbujniejszą zielenią, do której zawsze powraca ze zdobyczą. On zna twoje skalne urwiska, twoje wydmy i twoje góry, a i ty jesteś dla niego najbardziej szczodra. * Autor: Paulo Coelho, Alchemik

Gość Narusia
"Tylko czas rozumie jak waznym uczuciem w zyciu kazdego czlowieka jest milosc,,

Gość klauduka_92
"Bo jak śmierć potężna jest miłość A zazdrość jej nieprzejednana jak Szeol Żar jej to żar ognia, płomień Pański Wody wielkie nie ugaszą miłości Nie zatopią, nie zatopią jej rzeki..."

Gość domel_87
WAŻNE SĄ TYLKO TE DNI KTÓRYCH JESZCZE NIE ZNAMY , WAŻNYCH JEST TYCH KILKA CHWIL TYCH NA KTÓRE CZEKAMY. CÓŻ WARTE SĄ MILIONY O KTÓRYCH KAŻDY MARZY NIE WYSTARCZY SERCE KTÓRE CIĘ MIŁOŚCIĄ DARZY. KOCHAĆ KOGOŚ A POTEM UTRACIĆ TO TAK JAK BY KUPIĆ SZCZĘŚCIE A ŁZAMI ZAPŁACIĆ. MIŁOŚĆ TO PAJĘCZYNA MIŁOŚĆ TO DOMEK Z KART A JEDNAK CHŁOPAK I DZIEWCZYNA BUDUJĄ NA NIEJ ŚWIAT. TRUDNO ŚMIAĆ SIĘ W NIESZCZĘŚCIU KIEDY PŁACZE SIĘ I SZLOCH , LECZ TRUDNIEJ ŻYĆ BEZ TEGO KOGO SIĘ NAPRAWDĘ KOCHA. i wiele wiele innych jeżeli ktoś chce mogę wysłać :)

Gość ziomeczek
napisz napisz więcej tych cytatów bo są suuuuper :)

Gość domel_87
JESTEŚ DALEKO ODE MNIE ALE JA NIGDY NIE ZAPOMNĘ CIEBIE MYŚLAMI JESTEM PRZY TOBIE NAJDROŻSZA NIE ZAPOMNĘ O TOBIE. NA KRZAKU RÓŻY PIĘKNE SĄ KWIATY NIE KOCHAJ TEGO CO JEST BOGATY LECZ TEGO CO CI JEST MIŁY BO ON ZAPŁACZE U TWEJ MOGIŁY. KTOŚ JEST MOIM MARZENIEM KTOŚ WYPEŁNIA MOJE SNY PYTAM SERCA KTO TO TAKI ONO MÓWI ŻE TO TY. KOCHAĆ NIE ZNACZY O KIMŚ MYŚLEĆ KOCHAĆ NIE ZNACZY O KIMŚ ŚNIĆ KOCHAĆ TO ZNACZY KOMUŚ WIERZYĆ KOCHAĆ TO ZNACZY DLA KOGOŚ ŻYĆ. ŻYCIE JEST KRAJOBRAZEM WIELE SIĘ W ŻYCIU ZMIENIA DZIŚ JESTEŚMY RAZEM JUTRO ZOSTANĄ WSPOMNIENIA. JESZCZE NIE RAZ NIE DWA NIE TRZY ZABŁYSZCZĄ W TWOICH OCZKACH ŁAZY JESZCZE NIE RAZ OPUŚCI CIĘ KTOŚ Z KIM CHCIAŁA BYŚ ZWIĄZAĆ SWÓJ LOS. MIŁOŚĆ JEST PIĘKNA GDY KOCHAĆ SIĘ UMIE GDY JEDNO SERCE DRUGIE ROZUMIE. TY BYŁAŚ PIERWSZA W MOIM ŻYCIU TY W SERCU MYM POZOSTAŁAŚ JA CIĘ KOCHAŁEM ALE W UKRYCIU CHOĆ TY MNIE WCALE NIE KOCHAŁAŚ. GDY ZAMKNĘ OCZY MAM MARZENIA I SNY A W TYCH MARZENIACH I SNACH JESTEŚ ZAWSZE TY. JESTEM JAK MGŁA KTÓRA POWOLI OPADA NA TWOJE CIAŁO JESTEM JAK ŁZA KTÓREJ TOBIE ZAWSZE BRAKOWAŁO.A TY JESTEŚ JAK MARZENIE KTÓRE SIĘ NIGDY SIĘ NIE SPEŁNI, JESTEŚ JAK WSPOMNIENIE KTÓRE POCIESZA W PEŁNE TROSKI DNI!!!!!! DZIEŃ ZA DNIEM UCIEKA NIE ZOSTAWIA NIC DNI SZARE I PUSTE ZOSTAWIĄ ROZPACZ CHCIAŁBYM ZATRZYMAĆ CHOĆ JEDEN SZCZĘŚLIWY DZIEŃ . NIE MOGĘ - NIEMA TAKIEGO. CHCĘ ŻYĆ I ŻYĆ BĘDĘ, CHCĘ KOCHAĆ I KOCHAĆ BĘDĘ, CHCĘ ŚMIAĆ I ŚMIAĆ SIĘ BĘDĘ, CHCĘ CIEBIE I CIĘ ZDOBĘDĘ. TRUDNO POWIEDZIEĆ ,,WITAJ” KOMUŚ NIEPROSZONEMU TRUDNIEJ POWIEDZIEĆ „ŻEGNAJ” KOMUŚ UKOCHANEMU. TAK BARDZO CHCĘ BYĆ Z TOBĄ CZUĆ TWEGO SERCA BICIE ZA KAŻDĄ TAKA CHWILE ODDAM CAŁE ŻYCIE. KOCHAĆ I NIEMIEC ŻADNEJ NADZIEI-- TO DOPIERO JEST MIŁOŚĆ . NASZE ŻYCIE NA BŁĘDACH RYSOWANE MIŁOŚCIĄ UCZUCIEM PRZEPLATANE, JESTEM MAŁA ISKIERKA KTÓRA WYPALA SIĘ, UCZUCIE ME ZNIKA GDZIES W TLE POPEŁNIAM BŁĘDY I NAPRAWIAM JE, GDY DOTKNĘ DNA ODBIJE SIĘ, GDY SIł ZABRAKNIE, PRZYJACIEL WYCIĄGNIE MNIE. ZASYPIE MNIE KWIATAMI MIŁYMI SłOWAMI, TO PRAWDZIWA PRZYJAżN MIEDZY NAMI. Mam nadzieje że sie spodobało :) jeśli tak to może jeszcze coś dorzucę

Gość podobało się
prosimy o więcej :)

Kocham cię nie wiedząc jak ani kiedy, ani czemu, kocham cię po prostu, bez zawiłości i bez pychy: tak cię kocham, bo nie umiem cię kochać inaczej, tylko w ten sposób, który nie rozróżnia jestem i jesteś, tak blisko, że twoja ręka na mojej piersi jest moją, tak blisko, że zamykają się twoje oczy w moim śnie.

jeszcze nie wspominałam o miłości miłość tak - ona jedna nie podlega upływowi czasu trwa jeśli jest - jest wieczna h.Poświatowska

Prawdziwa miłość nie podlega zmianie, Żadnym się brakiem nigdy nie zniechęci, W zaćmieniu szczęścia wierna nam zostanie, W zawodach życia boleść nam uświęci [N. Żmichowska] Wzrusza mnie niebo ciemne nie zawsze niebieskie koper przydeptany zwyczajna piosenka znowu nie lekka ale ciężka zima baranek co ssąc matkę pobożnie przyklęka miłość tak poraniona że i śmierć przetrzyma Ks.J.Twardowski Jesteśmy śmiertelni tam, gdzie brak nam miłości; nieśmiertelni tam - gdzie kochamy. Oto jest miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. [ O'Gangaceiro ] Miłość uznaje godziny za miesiące i dni za lata, a każda chwila nieobecności jest stuleciem. [ John Dryden ]

Gość jesteś KIMS NIEZWYKLYM........

Gość domel_87
SEN TO MIEJSCE MARZEŃ, GRANICE TAM NIE SIĘGAJĄ, TAM GWIAZDY TYLE TAJEMNICZOŚCI W SOBIE MAJA CO CHWILE FALA SZCZĘŚCIA, PRZESZYWA TWE CIAŁO, CZUJESZ, JAKBY ŻYĆ CI SIĘ BARDZIEJ ZACHCIAŁO. TO SŁOŃCE- TAK PIĘKNE TO KWIATY -TAK CUDNE JAKBY ZŁOTYM PYŁEM PRZYSYPANE, LECZ TA CHWILA KRÓTKO TRWA, GDY USŁYSZYSZ DŹWIĘK BUDZIKA, WSZYSTKO KOŃCZY SIE I ZNIKA, SEN TAK PIĘKNY JAK ŻYWY, NA PEWNO NIE ZAPOMNISZ GO NIGDY.... CZEMU KWIAT JEDEN W CIENIU USYCHA PODCZAS GDY W DRUGIM SŁOŃCE SIĘ PIEŚCI? CZEMU DLA JEDNYCH JEST TYLE SZCZĘŚCIA , A DLA DRUGICH TYLE BOLEŚCI?. POMIMO CHMUR – WALCZ , BO ŻYCIE NIE KOŃCZY SIĘ NA KŁOPOTACH , A SŁOŃCE ŚWIECI PONAD NIMI!!!!!!! LEPIEJ JEST UMRZEĆ W KWIECIE MŁODOŚCI I SZYBCIEJ SPOCZĄĆ W MOGILE NIŻ KOGOŚ KOCHAĆ BEZ WZAJEMNOŚCI LUB BYĆ KOCHANYM PRZEZ CHWILĘ DLACZEGO TAK BARDZO CIĘ KOCHAM , KOCHAM CIĘ BARDZIEJ NIŻ MOGĘ, CHCESZ TERAZ BYM ODSZEDŁ.......DLACZEGO???? DLACZEGO NIE MOGĘ. CÓŻ ŻE JA CIEBIE KOCHAM CÓŻ ŻE JA O TOBIE ŚNIĘ PO CO ZA TOBĄ TĘSKNIE, KIEDY TY NIE CHCESZ MNIE. ZAPOMNĘ O ZŁEJ I DOBREJ WOLI , ZAPOMNĘ ŻE MNIE SERCE BOLI, ZAPOMNĘ NAWET O SOBIE ALE NIGDY O TOBIE!!!!!!!! MIŁOŚĆ JEST SNEM KTÓRY ZACZYNA SIĘ SZCZĘŚCIEM A KOŃCZY CIERPIENIEM. SĄ ŁZY, KTÓRE JAK OGIEŃ PALĄ, SĄ SERCA KTÓRE SIĘ NIGDY NIE ŻALĄ, SĄ GRZECH NA KTÓRE NIEMA SĘDZIEGO JEŚLI KTOŚ PŁACZE NIE PYTAJ DLACZEGO. NASZE ZŁUDZENIA SĄ PIĘKNE NASZE ZŁUDZENIA SĄ ZAMKNIĘTE W MAŁYM SZEŚCIANIE WYOBRAŹNI KTÓRY PĘKA KIEDY DOWIADUJEMY SIĘ PRAWDY. NIE CHCĘ CZEKAĆ TEJ CHWILI KIEDY ROZSTANIEMY SIĘ BO ME SERCE NIE WYTRZYMA TEGO BÓLU I KRZYKNIE „ NIE ODCHODŹ BO KOCHAM CIĘ”. NIE WSZYSTKIE KWIATY ROZKWITAJĄ CHOCIAŻ PĄKI MAJĄ NIE WSZYSTKIE SERCA SIĘ ŁĄCZĄ CHOCIAŻ SIĘ KOCHAJĄ. OTO MIŁOŚĆ; DWOJE LUDZI SPOTYKA SIĘ PRZYPADKIEM, A OKAZUJE SIĘ ŻE CZEKALI NA SIEBIE CAŁE ŻYCIE. WSZYSTKO NA ŚWIECIE PRZEMIJA POWOLI. PAMIĘĆ O SZCZĘŚCIU O TYM CO BOLI, WSZYSTKO PRZEMIJA, TAK CHCE PRZEZNACZENIE LECZ TYLKO JEDNO POZOSTAJE—WSPOMNIENIE. BEZ CIEBIE TAK PUSTO I OCZOM I USTOM , ŚMIECH SCHOWAŁ SIĘ W KĄCIE I ŚPI. WIECZORY SIĘ DŁUŻĄ A JEST ICH TAK DUŻO, NIKT BLISKI NIE PUKA DO OKNA , BEZ CIEBIE JEDNEJ TYLE JEST ZŁEGO, I SMUTNO, I PŁAKAĆ SIĘ CHCĘ. MIJAJĄ SOBOTY, PAMIĘTAJ WIEC O TYM ŻE KOMUŚ BEZ CIEBIE JEST ŹLE. PRECZ Z MOICH OCZU!!!!...POSŁUCHAM OD RAZU. PRECZ Z MEGO SERCA!!!!...I SERCE POSŁUCHA. PRECZ Z MEJ PAMIĘCI!!!.. NIE!!! TEGO ROZKAZU MOJA I TWOJA PAMIĘĆ NIE POSŁUCHA. NA MARMUROWEJ PŁYCIE WYRYŁ CZAS WIECZNE PRAWA DLA LUDZKOŚCI : NIC PIĘKNIEJSZEGO PONAD ŻYCIE . W ŻYCIU- NIC PONAD MIŁOŚĆ. TAK JAKBY OD ZAWSZE CHOĆ OD NIEDAWNA KOCHAĆ CIĘ BĘDĘ NA WIEKI. ŻYCIE NIE JEST CUDOWNĄ BAJKĄ ANI PIĘKNY SNEM.JEST UPARTĄ CIĄGŁĄ WALKĄ BLIŻSZĄ KOŃCA KAŻDYM DNIE. PIĘKNE BYWAJĄ CHWILE MIŁE ZOSTAJĄ WSPOMNIENIA LECZ NAJPIĘKNIEJ JEST WTEDY GDY SIĘ SPEŁNIĄ MARZENIA. MIŁOŚĆ JEST JAK ROZMOWA TELEFONICZNA , NAJPIERW SIĘ NA NIĄ DŁUGO CZEKA A POTEM OKAZUJE SIĘ ŻE TO POMYŁKA. MOJE SERC JEST TWARDE JAK BY BYŁO ZE SKAŁY LECZ PAMIĘTAJ ŻE TY WYRYŁAŚ NA NIM SWOJE INICJAŁY. MIŁOŚĆ JEST SNEM KTÓRY ZACZYNA SIĘ SZCZĘŚCIEM A KOŃCZY CIERPIENIEM. CÓŻ ŻE JA CIEBIE KOCHAM CÓŻ ŻE JA O TOBIE ŚNIĘ PO CO ZA TOBĄ TĘSKNIE KIEDY TY NIE CHCESZ MNIE ZAPOMNĘ O DOBREJ I ZŁEJ WOLI ZAPOMNĘ ŻE MNIE SERCE BOLI ZAPOMNĘ NAWET O SOBIE ALE NIGDY O TOBIE. ŻADEN DZIEŃ SIĘ NIE POWTÓRZY , NIEMA DWÓCH PODOBNYCH NOCY , DWÓCH TYCH SAMYCH POCAŁUNKÓW , DWÓCH TYCH SAMYCH SPOJRZEŃ W OCZY. JEŚLI MÓWISZ- MÓW SZCZEROŚCIĄ JEŚLI GARDZISZ- GARDŹ PODŁOŚCIĄ JEŚLI CIERPISZ- CIERP WYTRWALE JEŚLI KOCHASZ- KOCHAJ STALE.

Gość domel_87
Może ktoś coś dorzuci nowego..............

Gość pina24
"I wiedzieć chciała kim naprawdę była, kogo kochała i dla kogo żyła" Nadzieja przychodzi do człowieka wraz z drugim człowiekiem... ,,Jeden dzień, może być perłą, a cały wiek może nie mieć znaczenia." "To od nas zależy kto jest dla nas najważniejszy" ..::Odważni nie żyją wiecznie...Za to ostrożni nie żyją wcale::.. ...By z prostych rzeczy nie tworzyć intelektualnych labiryntów... Czas szczęścia, czas radości, czas nadziei i miłości.... "Kropla miłości znaczy więcej niż ocean rozumu." Raz anioł, raz diablica, jedna twarz, dwa oblicza "Nie potrafisz szczęścia zauważyć? Może za wysoko patrzysz..." Zima przynosi tysiące smutków, a my i tak trwamy w słońcu ! "To niewiarygodne, do czego może doprowadzić cię miłość" "Żyj swoim życiem, bo niedługo możesz poczuć, że inni żyją za Ciebie"

Gość pina24
"100 we mnie żądz, 100 uczuć, 100 uwiędłych liści"- "Cierpienia młodego Wertera" "Odczekać 6 godzin, Albo kilka Dni, parę Miesięcy, Rok. Potem znów zaświeci słońce" ...- Nicole Muller "Bo to jest w miłości najstraszniejsze" Zahir P.Coelho: "Miłość jest dziką siłą. Kiedy próbujemy ją okiełznać, pożera nas. Kiedy próbujemy ją uwięzić, czyni z nas niewolników. Kiedy próbujemy ją zrozumieć, miesza nam w głowach". "Zboże, które jest złociste, będzie mi przypominało ciebie. I będę kochać szum wiatru w zbożu"- Mały książę "Rzeczywiście przekroczył już próg śmierci, ale wrócił, bo nie mógł znieść samotności." Sometimes when the world seems sad and grey, You are close to me.... "Bo to jest w tym wszystkim najstraszniejsze, że ukochana osoba jest w nas, staje się częścią nas i nie można jej od tak wyrwać"..- "Bo to jest w miłości najstraszniejsze" N.Muller "Kocham ziemię, po której On stąpa; powietrze nad jego głową; wszystko, czego dotknie Jego ręka, każde jego słowo, każde spojrzenie, każdy postępek i Jego całego bez zastrzeżeń" - Emily Bronte: "Wichrowe Wzgórza" przyjaciele to ludzie. którzy pytają jak minął dzień, którzy podają Ci paczkę chusteczek gdy płaczesz, którzy o północy wpuszczają Cię do swojego mieszkania, pija z Tobą wódkę a potem ścielą dla Ciebie łóżko na nocleg, którzy przed podróżą mówią Ci "Uważaj na siebie" którzy o 2 nad ranem podnoszą słuchawkę telefonu i słuchają jak przeklinasz życie... – Michał Wiśniewski "Takim jestem; takim być chcę: was niech diabli wezmą!" "...czy znasz to miejsce między snem a jawą...? ...tą chwilę kiedy jeszcze śnisz a już pamiętasz..? ..tam zawsze będę Cię kochać i tam czekam na Ciebie, aż wrócisz...” "Do Własnego Draństwa Przywyknąć Najłatwiej." "król bardzo kochał swoja żonę, a i ona kochała go do szaleństwa; cos takiego musiało skończyć się nieszczęściem"- Wiedźmin "Więc jak mam spać, kiedy wiem że nie zaśniesz." "Wiesz, serce może pęknąć, ale i tak bije dalej" "I na moim ramieniu wyliczysz ile jest nieskończoność mnożona przez wieczność" "Są tacy, którzy im głębiej poznają życiowe błoto, tym czystsi się stają" "Kiedy człowiek rodzi się, razem z nim rodzi się świat. Świat istnieje dla niego. Tylko dla niego." „Kocham Cię... Mam nadzieje, że wiesz... Bo czuje...,że nie mogę bez Ciebie... Dalej iść... Mam nadzieję że zawsze będziesz o mnie pamiętał... Nie ważne co się stanie, co nas rozdzieli, co przytrzyma... Młodzi...kochają chwile...w której żyją... Co się stanie gdy młodość...minie??... Zmieni się uczucie??... Oby nie... lepiej ... nie... Dla mnie...dla Ciebie...” "Każdy człowiek jest na tyle szczęśliwy, na ile sam postanawia nim być." ...człowiek to rzeczownik, a rzeczownikiem rządzą przypadki... Bywają wielkie zbrodnie na świecie, ale chyba największą jest zabić miłość. Tyle lat upłynęło, prawie pół wieku; wszystko przeszło: majątek, młodość, szczęście... Sam tylko żal nie przeszedł i pozostał, taki świeży jakby to było wczoraj. B. Prus "Lalka" "Jeśli czegoś bardzo pragniesz to cały wszechświat działa potajemnie abyś mógł to spełnić" - Alchemik Paulo Cohello "Jeśli kogoś kochasz, jeśli wiesz, czym jest miłość jaki jest jej sens, jeśli tylko szczęście widzieć chcesz mów do mnie szeptem". "Kochać i tracić ...pragnąć i żałować ...padać i znów się podnosić" "Dlaczego, widząc piękny kuferek, każdy spodziewa się, że w środku jest skarb, a widząc piękną kobietę, uważa, że ma pusto w głowie?" "Gdy padają głowy, nie opuszczaj swojej" "Jedynie ludzie o zdrowych zmysłach wariują" "żyć jest bardzo niezdrowo. Kto żyje ten umiera" "I słowo może być kneblem" "Kto ma dobrą pamięć, temu łatwiej o wielu rzeczach zapomnieć" "Jak ćwiczyć pamięć, by umieć zapominać?" "Niewielu jest ludzi, których prawdziwie kocham, a jeszcze mniej takich, o których mam dobre mniemanie. Im więcej poznaje świat, tym mniej mi się podoba, a każdy dzień utwierdza mnie w przekonaniu o ludzkiej niestałości i o tym, jak mało można ufać pozorom cnoty czy rozumu." - Elizabeth Bennet, "Duma i Uprzedzenie" J. Austen "Co to jest zła kobieta? Jest to taki rodzaj kobiety, który się nie sprzykrzy" O.Wilde Bóg stworzył człowieka ponieważ rozczarował się małpą. Z dalszych eksperymentów zrezygnował" . M. Twain "Uważaj o co się modlisz, bo jeszcze możesz to dostać" " Nie ma nic gorszego niż nieodwzajemniona tęsknota. To nawet gorsze, niż nieodwzajemniona miłość." "A ja przecież mogłabym kopać z nim studnie, gdyby się okazało, ze tam gdzie mnie zabiera nie ma jeszcze wody." "Żołnierz winien iść na wojnę po to aby zabijać wrogów ... ten który idzie zginąć za ojczyznę winien jest zdrady i powinien zawisnąć na stryczku\" Gdy w pewnym momencie Twojej codzienności potrąci Cię na przejściu dla pieszych samochód połóż się leniwie na ulicy, roześmiej się życiu w twarz i powiedz że i tak jesteś dzisiaj senny" "Zapomnij że jesteś Gdy mówisz że kochasz" ..would kill for love ...aż w jedną krótką chwilę pojmiesz po co żyjesz "Nikt nikogo nie traci, bo nikt nikogo nie ma na własność. I to jest prawdziwe przesłanie wolności: mieć najważniejszą rzecz na świecie, ale jej nie posiadać" ..::Bywają w życiu chwile, których ból daje się zmierzyć dopiero po jego przeżyciu, i wówczas dziwi nas, iż zdołaliśmy go znieść::.. "Zrozumiałem, że jesteś obok. Że zdradzasz mi swój sekret: codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy" - Eric-Emmanuel Schmitt "Oskar i pani Róża" "trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonanym" "Nauczył ją, że to, co się robi w łóżku, nigdy nie jest niemoralne, jeśli przyczynia się do utrwalenia miłości". "jesteś jedynym mężczyzna który mnie dotyka w myślach" "Chce tylko wiedzieć do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach." "Użyłaś 32 razy "dotykać" oraz 81 razy "pragnę", ale tylko 8 razy "boje się". Sprawdziłem to, używając programu Word, wiec pomyłka nie wchodzi w rachubę. Policzyłem właśnie te słowa bo o nich myślę bowiem ostatnio najczęściej. Wyszło mi ze ponad 10 razy bardziej pragniesz niż się boisz. Chociaż to tylko statystyka, poczułem się uspokojony. Statystyka nie kłamie, kłamią jedynie statyści." "Kocham Cię, bo uczyniłaś więcej niż jakakolwiek religia, abym stał się lepszym człowiekiem, więcej niż jakakolwiek wygrana abym mógł być szczęśliwy" "Jestem jak ktoś, kto wyruszył na poszukiwanie przyjaźni, a odkrył wspaniałe królestwo miłości" " Co to jest wierność? Poczucie, że posiadam na zawsze czyjeś ciało i duszę ? " "Kiedy nie miałam już nic do stracenia, dostałam wszystko" "Dawać wiarę snom, umieć walczyć o swoje pragnienia." "Czy czekać to to samo co tęsknic? na pewno nie. Przy czekaniu nie budzę się o 5 rano rezygnując z najlepszych snów. Przy czekaniu mleko nie traci smaku...przy tęsknocie tak..." -Gdybym mógł to przeżyć jeszcze raz, od nowa Nie mogłam zostać, to zbyt szybko przyszło -Nie powiedziała ani słowa Tak mało było czasu do namysłu -Miała rację, ale tak się nie odchodzi Nie mogłam, nie mogłam inaczej -Widać nigdy mnie naprawdę nie kochała Nic nie zrobił, żebym mogła wybaczyć -Gdzie jesteś? Gdzie jesteś? -Czy spotkam cię kiedyś? Czy droga ma przetnie się z twoją? -Idziemy ku sobie Idziemy od siebie -Tęsknoty się dwoją i troją -Gdzie jesteś? Gdzie jesteś? -Daleko odeszłaś Daleko odszedłeś ode mnie -Idziemy ku sobie Idziemy od siebie -Nie wiemy, czy nie nadaremnie Powinienem pobiec za nią w dół po schodach Dlaczego nie zostałam mimo wszystko -Jak mogła odejść tak bez słowa Tak mało było czasu do namysłu -Przecież wie, że jest jedyną, którą kocham Czy mogłam, czy mogłam inaczej -Gdyby można zacząć jeszcze raz, od nowa Gdyby można było wszystko wytłumaczyć "Gdzie jesteś" Jonasz Kofta "Czasami śmierć nie jest wybawieniem, a jedynym możliwym wyborem, jakiego można dokonać" - Niby smutne, ale mimo to daje nadzieję :) czasami patrzę na siebie w lustrze a nawet nie patrzę po prostu czuję że moje oczy gasną "...Mogłabym nie spać tylko po to, aby słyszeć jak oddychasz..." "Na końcu myśli się o początku..." "I chyba czegoś tutaj nie rozumiem Szybko się uczę, ale żyć wciąż nie umiem Mówili mi: śmiej się, Dzisiaj każą mi płakać, Wczoraj skrzydła ucięli, Dzisiaj każą mi latać..." To, że ktoś kocha cię inaczej niż byś tego chciała nie znaczy, że nie kocha cię najbardziej na świecie "Jeśli ukochasz kwiat, który istnieje w jednym egzemplarzu pośród milionów gwiazd, to patrząc na niego czujesz się szczęśliwy." Antoine de Saint- Exupery "Gdy odchodziłeś - milczałam, choć serce pękało... " "Jeśli odejdziesz, zabierz oddech... bez ciebie jest mi niepotrzebny" "Kiedyś spotkamy się tam, gdzie nie będzie smutku i nie będzie łez..." "Nic złego się nie stanie dopóki trzymamy się za ręce" "najbardziej nienawidzę tego, że Cię kocham." "Prawdziwa miłość jest trudna. Trzeba wybrać czy chce się z nią żyć, czy chce się żyć marzeniami o niej..." "Zasłużyłam na cos więcej niż mi dajesz, zasługuje na miłość i na Kogoś kto będzie chciał ze mną być w wieczory i ranki, a nie uciekał ode mnie" "Już muszę odejść, odejść na zawsze, zostawić serce naznaczone Tobą i udawać od jutra, że mogę żyć bez Ciebie, bez serca..." "-A jeśli odejdziesz? -nie odejdę. -znajdę cię kiedyś? -nie znajdziesz." "Tyle samotnych dróg Musiałem przejść by móc Odnaleźć Ciebie " "Moja Rola Dziś Była TYLKO Taka By Być I Po chwili ODEJŚĆ" " Niektórych ludzi nie da się zatrzymać. Przychodzą tylko po to , żeby odejść..." "Prawdziwa miłość mimo wielu przeciwności losu przetrwa każdą, nawet najcięższą próbę..." "Odejdź... Nie Chcę Znać Cię, Bo Nie Znienawidziłam Cię Tylko Dlatego, Że Między Miłością A Nienawiścią Jest jeszcze Przebaczenie... A Ja Wbrew Własnej Woli Przebaczyłam Ci..." " Jesteś dla mnie tym czym dla żagla wiatr..." "Wierzysz w miłość od pierwszego wejrzenia, czy mam jeszcze raz popatrzeć na Ciebie?" "A gdyby nawet kochać, znaczyło umrzeć, to chciałbym umrzeć i tak ciągle umierać wiele tysięcy razy." "Nie wiem co piję, ale jeśli to jest miłość to dolej mi jeszcze" " Czasami Zastanawiam Się Czym Jest Miłość i Odpowiedź Znajduję W Tobie." "Miłość jest tylko złudzeniem. Opowieścią, którą wymyśla się dla siebie o innej osobie." " Jeśli Coś Kochasz... Puść To Wolno. Jeśli Wróci - Jest Twoje, Jeśli Nie - Nigdy Twoje Nie było..." " człowiek jest jak Titanic , płynie swoim życiem i w najmniej spodziewanej chwili uderzy w górę lodową" "Jesteś osobą, którą kocham, nienawidzę, za którą tęsknię i przez którą cierpię - za wiele dla mnie znaczysz i musiałam z czegoś zrezygnować-szkoda ze padło na miłość " "Ktoś pogniótł mi skrzydła, zabrał aureolę, pobrudził ręce (...) byłam kiedyś aniołem, pamiętasz Dziś nie potrafię nawet powiedzieć, gdzie leży niebo" "Prawdziwy przyjaciel to ktoś do kogo możesz zadzwonić o 3 w nocy i powiedzieć :' Jestem w więzieniu w Meksyku ', a on na to odpowie :' Nie martw się zaraz tam będę ' ..." ,,Uśmiechnął się do mnie los, a potem okazało się, że uśmiech ten był ironiczny...'' "Powiedziałeś ze nie wierzysz w uczucia. Później zawiązałeś mi szalik, żebym się nie przeziębiła..." "Obietnice-to wierzy w nie ten do końca pozostanie tylko pionkiem..." "Może i lepiej, że nie jesteśmy razem. Może i lepiej, że mnie nie kochasz, Bo łatwiej mi z tym, że nie mogę Cię zdobyć ,Niż z tym, że mógłbym Cię stracić." "Im wyżej wejdziesz, tym boleśniej spadniesz..." "Nie wystarczy mieć dokąd wrócić, trzeba mieć jeszcze kogoś, kto będzie na ciebie czekał." "Gdy zapytasz mnie co kocham najbardziej odpowiem ze życie. Ty odwrócisz się ode mnie plecami i odejdziesz, nie wiedząc o tym, ze moje życie to Ty" "Każdej nocy jest ktoś, kto myśli o Tobie, zanim zaśnie" "W jednej chwili stoisz na, zdawałoby się, pewnym gruncie i wiesz, że możecie ufać sobie bez reszty, a w drugiej, z powodu jednej uwagi, ten grunt usuwa Ci się spod nóg i zostajesz nagle zawieszona w powietrzu..." "Jakie to denerwujące, że choć jestem na niego wściekła, serce bije mi mocniej, na dźwięk jego klucza w zamku." "Bliskość jego ciała, jego włosów, jego twarzy przy mojej twarzy była jak powrót do domu z dalekiej podróży..."

Czegoś mi brak... Czegoś pięknego.. Dotyku warg, Usmiechu Twego, Twych miłych pieszczot.. slodkich jak miód.. Oczu Kochajacych.. Dzwięku Twych słów Brak mi wszystkiego... Więc pocóż żyć? Chyba tylko po to by z Tobą wiecznie być! Dla P.

A ja tu zacytuje moją ex, bo po głebszym spojrzeniu coś w tym jest "Nie wiem co to miłośc"

Gość loczek2312
Miłość jest zawsze nowa. I bez względu na to, czy w życiu kochamy raz, dwa, czy dziesięć razy zawsze stajemy w obliczu nieznanego. Miłość może nas pogrążyć w ogniu piekieł, albo zabrać do bram raju - ale zawsze gdzieś nas prowadzi. I czas się z tym pogodzić, albowiem jest ona treścią naszego istnienia. Miłości trzeba szukać wszędzie, nawet za cenę długich godzin, dni, tygodni smutku i rozczarowań. Bowiem kiedy wyruszymy na poszukiwanie miłości - ona zawsze wyjdzie nam na przeciw. I nas wybawi.