Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madziol

co ważniejsze dla 30 latki- poczucie bezpieczeństwa czy namiętość ?

Polecane posty

Gość Madziol

Chodzi oczywiście o kobitkę stanu wolnego stojąca przed wyborem drogi życiowej. Co waszym zdaniem bardziej scementuje związek? Wiadomo, że w życiu nie ma wszystkiego na raz.

Gość Madziol
wiem że tak żle i tak kiepsko ale trzeba wybrać bo kto siada na dwóch stołkach ląduje na podłodze!

Gość Madziol
Byłam z panem X kilka miesięcy- super przyjaciel , wspólne plany na przyszłośc i odpowiednie zaplecze, miło spędzaliśmy czas, mieliśmy wspólnych znajomych itd. tylko był jeden problem - brak tzw mięty z mojej strony.Czyli nie byłam z nim do końca szczera. Pan X niestety czesto wyjężdza zawodowo stąd pojawi sił się pan Y. Też chce być ze mną, super mięta- ale żył do tej pory jak luzak niczym się nie przejmując, postanowił się zmienić i na razie się tego trzyma. Mam czasami wrażenie ,że z nim dobrze mi jest tylko jak siedzimy w domu - współne wyjści nie wypalają, brakuje mi jakiś innych przyjemności w życi bo nie mamy na to kasy i wspólnych znajomych. Tylko praca dom i żadnych perspektyw, że jutro coś się zmieni. A mi się marzy rodzina bo już się w życiu wybawiłam co nie znaczy, że nie lubię wyjazdów czy wjść na basen czy do kina.

Gość Madziol
Dylemat: mąż (bezpieczeństwo) czy żonaty kochanek (namiętność)

Gość Madziol
Dlatego myślę i bardzo mnie to męczy, bo pan Y też ma super charakter , mogę z nim gadać o wzystkim ale ja jestem taka zapobiegliwa pesymistka a on twierdzi, że jakoś to będzie, że inni gorzej żyja i nie narzekają. Twierdzi że chodzi mi o kase - w pewnym sensie ma rację ale ona wyznacza jakość życia nie tylko na co dzień. Pan X nie jest bogaty ale jest zaradny i czuję się przy nim bezpiecznie a przy panu Y wszystko jast na mojej głowie. Pracuję i mogę sobie poradzić sama ale ja myślę w przyszłośći o bobasie.

Jednak X, jak nic :D Jak przyszłoby dziecko, to tym bardziej nie miałabyś oparcia w panu Y, więc sama widzisz... Mam tyle lat, co Ty.. (30)., dwa małżeństwa za sobą... Drugie to z ...namiętności...i. (coś takiego , co opisujesz) Taki ktoś nadaje się na kochanka, ale nie na męża :(

Gość Madziol
Masz rację ale do X też mam ciepłe uczucia a Y to bym po prostu zjadła ha,ha . Y jest honorowy i nie będzie kochankiem.

Gość magdalenkaaa
kobieto !!!!! a Ty kochasz chociaz ktoregos z nich, czy to tylko taka kalkulacja? na to wyglada ze teraz masz dwoch.... gratuluje lojanosci !!!

No tak, to dylemat spory... :D Ale apetyt na X z czasem osłabnie, nie twierdzę, że zniknie, ale wiesz jak to jest........i co wtedy ???????? A na X może się zwiększy (apetyt ma się rozumieć) ;))))))))

Gość magdalenkaaa
jasne.... jasne.... z dwoma naraz... przeciez w sumie moze miec jednego meza a ten drugi niech zostanie kochankiem, i..... po problemie :)

Gość Madziol
Uczucia są jak chmury raz ten raz tamten , nie twierdzę że to normalne i dlatego piszę bo mnie to męczy. ?Ja nie wierzę w jednostajne uczuci przez całe życie. Uczucie do jednego faceta zmienia się z biegiem czasu i przybiera inna formą co nie zmaczy że gorszą. Terza jestem z Y a X chodzi mi po głowie.

Gość Popieram
Grzesznicę Magdalenę ! ;) Kobieta ma prawo zbadać grunt.... :)

Gość Madziol
Prewencja to podstawa ha ha , żeby potem nie płakać po nacach.

Gość Atena*
Nie wybrałabym żadnego z nich. Byłabym w wolnym związku, ale nie wyszłabym za mąż za żadnego. Własnie dlatego, że mam swoje lata i bałabym się, że nie zniosę z czasem obecności kogoś, kto nie do końca mi odpowiada. Boisz się, że latka lecą i stąd taki pęd do stabilizacji? :-) Widzisz, nie wszystko da się przewidzieć i wykalkulować, a ja nie chce sie meczyć z kimś, kto ...

Gość Madziol
Tak lecą i nie mam ochoty spędzać życia samotnie. Nie ma przecież ideałów tylko kwestia wyboru z czego zrezygnować.

Gość Madziol
Dzięki za wsparcie. Ty masz to przerobione a masz teraz kogoś?

Wielu się kręci, ale ja narazie krótkodystansowo i... przebieram bardzo.. ;))) Wiesz, dwa małzeństwa mam za sobą , więc do ponownego \"zamążpójścia\" mi nie spieszno :D A...życie dla inteligentnych, świadomych siebie kobiet...zaczyna się właśnie po 30-stce... Myślę, że wiesz coś o tym.. :D Jeśli jeszcze nie masz za sobą ślubu, to myślę że czas... A mężów można mieć kilka , jak widziesz (żart) ;)))) :classic_cool:

Gość Madziol
Niby można ale wole dobrze wybrać i nie tracić potem kasy na adwokatów. Dobrze ,że mimo twoich niepowodzeń nadal masz w osbie tyle optymizmu ! A tych kręcących się to mam już dosyć , szukam czegoś stałego.

Gość Madziol
Trudny wybór bo tak to jest że tęskni się za tym czego się akurat nie ma!

Gość Madziol
Niektórzy mają prawo twierdzie że to kalkulacja i że trzeba się kierować uczuciami z tym że emocje przemijają i zaczyna się codzienność, a poza tym które uczucia sią bardziej liczą te ciepłe i bezpieczne czy te gorące ?