Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

genek w gomakach

jestem pod wrazeniem Waszych pomyslow na przyszlosc.

Polecane posty

Gość ECDL
Dokladnie - nie wystarczy ukonczyc dziennie dowolnego kierunku na uniwersytecie, zeby swiat lezal u naszych stop. Az tak latwo to nawet na Zachodzie nie jest. Ludzie, ktorzy nie sa tam zmuszeni do pracy fizycznej, zwykle i w Polsce nie mieli z praca problemow.

Gość Prawda jest taka...
że gdybym chciała sprzedawać w spozywczaku to z taką pracą nie mam w kraju problemów, ale ja chcę pracować w zawodzie. jestem nauczycielem i niestety mogę zapomnieć o tej wymarzonej pracy.

bo koniunktury na nic prawie niema niski poziom komsumcji a juz nie ma pracy dla marketingu i zarzadzania no bo i kim zarzadzac skoro juz padaja firmy. troszke ludzi ma przce najemna w zagranicznych firmach ale to tylko ulamek . w bankach i to wszystko. padaja instytuty bo po co zachodowi rozwoj nauki polskiej , my mamy zapierdalac odtworczo ewentualnie na chwale i dla zysku zachodu. a swoja droga to wielu absolwentow nie ma pracy bo po co komu 1000 ny socjiolog albo historyk w dodatku odtworczy. nie ma wizji rozwoju panstwa a politycy wyglaszaja hasla w stylu wolnosc pokoj i lazienka jak w reklamach nie majace nijak sie do rozwoju . pamietacie na poczatku lat 90tych jak grzyby po deszczu rosly hurtownie , zaklady prywatna inicjatywa rosla az popiwek przyszedl bo liberalom bylo nie w smak by Polak byl samodzielny i niezalezny , on musi byc zalezny i najemny tania ssila robocza . a wciaz mowia o liberalizmie a jaki to liberalizm bo chyba nie gospodarczy ? wciaz kliki znajomosci upolitycznienie.

--> Morgaine U nas tak jest przez bezrobocie. gdyby było normalnie to \"siostrzeniec\" nie musiał by się prosić wujka,ciotki o prace.

W każdym razie zanim sie do reszty upiję, to jeszcze tylko powiem, że nie pojechałabym na Zachód w ciemno, po byle jaka pracę. Jestem jeszcze na tyle młoda i naiwna, że chcę robić to co umiem i lubię.

Gość Amand
Ja i moj chlopak wemigrowalismy rok temu po studiach,pracujemy w firmach architektonicznych i co zyjemy sobie niezle,ale odlozyc za bardzo nie mozemy po zycie tez znacznie drozsze i ile to ma trwac,mieszkania tu nie kupimy,bo za drogie i nie chcemy,bo jednak mieszkac wolimy w Polsce.Nie dokonca podoba nam sie mentalnosc francuska,nie utozsamiamy sie z ich stylem zycia.Wracamy,troche sie obawiamy,ale pocieszamy sie ,ze jak nie wyjdzie to zawsze mozemy........wemigrowac.Ale sprobowc chcemy.

Myrevin>>> trochę masz racji, ale nie zmieni to faktu, że to jest chore... :( No i że jest na to nazwa - nepotyzm...

Genek. Czy myślisz, ze młodzi muszą być lojalni i zostawać tu, razem z niemłodymi i emerytami klepiąc biede????? Założę sie, że chętnie by zostali w Polsce, ale po co? Tak jak moje pokolenie, czekając na zmiany już 16lat? I co? czekam już 4 takie \"sezony\" wypatrując czegoś pozytywnego i mamie sie obietnicami kolejnych rządów, że będzie dobrze??? Zmieniło sie tylko tyle, ze mozemy w kazdej chwili chwycic za paszport i dać \"nogę\" tam, gdzie jest jakiś widok przynajmniej na pracę. I tylko tyle.

Jovik brawo. Nic dodać nic ująć. Ja też do tego cholernego czekającego pokolenia niestety należę. Dlatego uważam, że to nic złego, jeśli emigruje się w poszukiwaniu nieco lepszego życia niż to które oferuje nam nasza ojczyzna.

Gość ECDL
Ja postanowilam wypatrywac czegos pozytywnego z nieco dalszej perspektywy.

Gość ECDL
Co wazne, to nie bedzie czas zmarnowany. Nawet jesli kiedys wroce, dosiwadczenie zdobyte poza granicami kraju nie powinno pojsc na marne. Nie dostrzegam minusow tej sytuacji.

Gość przecież patrioci możecie
siedzieć w kraju, tyrać jak osły,żeby zarobić na samochód i własne M. Nie krytykujcie tych, którzy wybrali ż ycie poza krajem! Ja takim zazdroszczę :(

Gość a dla mnie nie
sama bym stąd wyjechała, gdybym miała możliwość. Tylko grawitacja mnie tu trzyma ;)

Gość ECDL
Genek, wiadomo, starych drzew się nie przesadza... Pomysł bardzo dobry, ale nie dla wszystkich :-P.