Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaśka22

Dzis kiszę kapustę!!!!

Polecane posty

Gość osiołek...
i koniecznie musisz się podzielić tą refleksją :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość osiołek...
więc podziel się nią z nam...chętnie cie wysłuchamy (wyczytamy)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kaśka22
Cieszę sie z jednej strony bo bedzie to nasza wspólna praca z nażeczonym a z drugiej strony boję sie bo w tamtym roku moja mama nam pomagała a w ty roku jz jej z nami nie ma. A co dajesz do kapysty bo ja tylko marchew i sól.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość osiołek...
kminek i trochę bromu bo mój mąż za jurny jest :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kaśka22
Kminek daję tylko do paru płoików dla Tatyi reszte bez. DZieki za wysłuchanie dla mnie to jest miłe rzecz taka robota tym badziej ze juz robiłam kiszone ogórki, konserwowe papryczki, ogórki, maślaczki i pieczarki. Chyba moja mama czówa nademną z Nieba ze mi wszystko wychodzi jak narazie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość osiołek...
polecam się 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja jeszcze dodaję parę ziarenek ziela angielskiego oraz kawałek liscia laurowego. W moim domu kieszenie kapusty to tradycja... :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kaśka22
Boję sie trochę eksperymentować bo tak mnie nauczyła mama, ale warto wiedzieć cpo mozna dodać jeszcze a to do słoika jakie proporcje moze dam do paru.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kapusta
W czym ta kapuste kisisz w sloikach czy w beczce.Jak to robisz dokladnie - ciau

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kaśka22
Sorrki ale mnie nie było Już mowie ja juz mam w słojach kapustę Miałam 30kg wiec tak włożyłam to do wypażanej wanny i na każdy kilodram kapustyy dałam duzą łyżkę stołową soli czyli dałam 30 łyżek nie za kopiatych(pełnych) potem to wymieszałam i zostawiłam. Zrobiłam marchew tak z 7 kg na te 30 kilo posiekałam na niteczki na maszynce i dodałam i wymieszałam Zostwiłam to w wannie na ok 3h i potem mój nażeczony dawał to do słoi na te 30 kg wyszło mi 34słoje. Trzeba bardzo ugnieść tąkapustę meska ręka jest potrzeban do tego i od góry zostwić trochę miejsca z 5 cm lub mniej i tej wody dolać i bardzo mocno zakręcić do tego też jest potrzebna męska reka. Mozna dodać kminku jak ktoś lubi ja miałam dodac ale zapomniałam kupić Powodzenia Wiem ze można dodać cebuli czosnku ale ja nie eksperymentowałam bo tak mnie mama nauczyła wiec tak robiłam. Teraz leży mi to w kuchni te słoje moze przez pare dni i potem zaniosę je do piwniczy. Ppapap

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×