Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Limonatka

Tlusta i tradzikowa cera-pomocy!

Polecane posty

Macie takie dni, ze macie dosc swojej cery i najchetniej zakopalybyscie sie w poscieli, zeby nikt was nie zobaczyl? Ja mam dzis taki dzien :/ Dlatego postanowilam napisac posta i zapytac, moze a nuz cos dobrego mi doradzicie. Walcze z tradzikiem od dobrych 6 lat (w tej chwili mam prawie 20 lat), bylam juz pod opieka kilku dermatologow, bralam antybiotyki i inne swinstwa, ponad pol roku temu trafilam na pani ginekolog ktora zwazywszy na moja cere i problemy z bolem brzucha w trakcie okresu, przepisala mi Diane35, po ktorej poczatkowo bylo lepiej, teraz jest roznie - jest okres ze jest swietnie, ale za 2 dni jest okropnie (jak np dzis:/). Gdybym miala tylko tradzik, moze bym sie tak nie wkurzala, ale mam tez oczywiscie tlusta cere, ktora doprowadza mnie do szalu. Bo co z tego, ze sobie krostke zakorektuje, jak za 2h sie swiece jak latarnia i wszystko mi prawie ze splywa... W czasie wolnym jakos to jest, bo zawsze jest sie kiedy przypudrowac, ale zaczely sie studia a ja moge swoja twarza rozswietlac ludziom droge jest jest ciemno! :/ A na dodatek dojezdzam do swojej uczelni dosc dlugo i nim dojade, to juz wygladam okropnie. A o powrotach juz nie mowie, bo w pociagach unikam wszelkich spojrzen. Nomrlanie to jakies przeklenstwo jest ta tlusta cera... Dlatego chcialam zapytac, czy mozecie polecic jakis dobry puder matujacy w kompakcie?Albo ogolnie, jakis sposob, zebym nie musiala po kazdym 1,5h wykladzie leciec do toalety i \\\'osuszac\\\' twarz papierem toaletowym a potem ponownie nakadac korektor na krosty i puder na cala twarz?

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmm
na moją tłustą skórę pomogła tylko Diane 35 stosowałam ją 3m-ce i zaczęłam tyć nic innego nie działa na dłuższą metę. Przykro mi:(

Gość mozemy tylko powiedziec
ze jestesmy z toba ja tez z tym walcze ale moj najwiekszy problem to slady po krostkach :( pamietaj tylko ze nie jestes sama :)

Hm no ja biore Diane35 juz jakies ponad pol roku i poczatkowo byly poprawy, ale jesli chodzi o tradzik. A o swiecenie sie raczej nie :/ Nie wiem, musze poszukac moze jakies ziola, herbatki ziolowe albo cos takiego pomagaja... Eh. Dzieki! Zawsze jest dobrze wiedziec ze gdzies sa ludzie ktorzy tez maja taki problem jak ty :)

Gość Magiczka19
mi na trądzik pomogł humavit najwieksza dawka 3x4 dziennie ok 4 opakowania juz zjadłam 3razy dziennie mycie twarzy zelem wczesniej używałam toniku adonis afordyta dokłądnie oczyszcza ale okropnie wysusza i skóra sie łuszczy używałam acne derm jest niezły ale bez rewelacji natomiast brevoxyl jest super radze po dobrym oczysczeniu skóry wetrzec brevoxyl pomasowac nim skore do wsikąknięcia i zaopatrzyc sie w jakis dobry krem matujący ja próbowałam under twenty ale jest średni.. na noc brevoxyl a rano jaki kremik matujący z żeli do mycia polecam pianke pure zone l'oreala kosztuje ok 17zł starczyła mi na 1,5 mies z tanszych ziaja tin tin zarówno tonik jak i żel do twarzy:) spróbój napewno nie zaskodzi a może pomóc pozdrawiam a i polecam picie pokrzywy:) tzn herbatki najlepiej kupionej w zielarskim tylko ona ejst moczopędna:D

Gość asdfggh
Mozesz sprobowac kuracje witamina B5 Bierze sie duze dawki do 2000mg Ja na razie biore ja 2 tygodnie po 1200mg dziennie Skura na twarzy mniej sie tlusci ale nie ma jeszcze wielkich reweacji podobno takie maja byc po 3 miesiacach Jak chcesz poczytaj sobie o witaminie b5 lub spytaj sie dermatologa i wyprubuj moze Znam dwie osoby co ta kuracja pomogla i juz nie maja problemu z tlusta cera

Gość agnesolka
ja mam tak ostatnio,mialam juz od kilku m-cy gladka buzie i nagle wysyp takich krost, ktore dlugo sie goja i pozostawiaja blizny. z tego co widze mi pomaga acnofan, a jesli chodzi o krem matujacy to wczesniej uzywalam sorai matujacej antybakteryjnej a teraz uzywam sorai redukujacej blizny care&control. mialam duzy problem, bo nie kazdy krem matujacy rzeczywscie matuje skore.jesli chodzi o podklad to uzywam max factor lastinga naprawde swietny. to pozwala mi zachowac matowy wyglad twarzy przez caly dzien.