Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneeeczkaaa

do tych co biorą tabletki anty

Polecane posty

Gość aneeeczkaaa

DZiewczyny, Biorę tabletki już kupę lat. Zawsze miałam okres średnio skąpy, 4 dni. Tym razem mam bardzo skąpy i trwała tylko dwa dni. o co chodzi? czy któraś tak miała? I pytanie z innej beczki, jakie są objawy ciaży podczas brania tabletek, jeśli któraś wpadnie ( ale trzen\ba mieć pecha ) pozdr Ania

Gość gbc
przede wszystkim BRAK OKRESU

nie przejmuj się... może brałaś jakieś lekarstwa, czy jesteś trochę osłabiona?? Skąpy okres nic nie znaczy. Ja stosuję pigułki anty od 5 lat i mam miesiączkę 5 dniową, a czasem 4 lub 3 dniowe: wtedy gdy np. zaczynam ćwiczyć ;). Pozdrawiam. I tak jak moja przedmówczyni potwierdzam, objawem ciąży przy stosowaniu pigułek jest BRAK miesiączki. POZDRAWIAM

Gość no ja wlasnie chyba sie
nie zgodze z tym brakiem okresu, poniewaz tabletki jako srodki hormonalne wywolaja okres mimo wszytsko, wiec brak okresu nie moze byc symptomem ciazy podczas brania tabletek anty

Gość i znowu
ale pierwsza oznaką przy stosowaniu tabletek, że coiś jest nie tak, to jest własnie brak krwawienia z odstawienia. przez 21 dni hormony utrzymywane są na stałym poziomie i w tej przerwie zaczyna brakowac tych hormonów, i stąd własnie krwawienie z odtsawienia. jeżeli byłaby wpadka, to wtedy krwawienie by nie wystapiło, bo odpowiednich hormonów już byłoby zatrzęsienie w organizmie. jeżeli nie ma ciąży, to krwawienie występuje, chociaz przy tych nowszych generacjach tabletek zdarza się czasem, że to krwawienie jest bardzo skąpe, albo i wcale go nie ma, wtedy może byc problem ;) no, ale od czego sa testy :) a poza tym, to całkowity brak okresu może sie zdarzyć raz na ruski rok, najczęsciej występują bardzo skąpe plamienia, ale to wystarczy, żeby być pewnym, że ciąży niet :)

Gość kitiara
Biorę tabletki 9 rok. Raz zdarzyło mi się że w ogóle nie miałam krwawienia, trzeba wtedy iśc do ginekologa.On adaje zastzryk na wywołanie. I potem od początku tabletki. Nie martw się tak bywa. A przy ciązy okres p[rzy tabletkach jest. Tylko test ci powie. Ale wtedy szybko trzeba przerwać tabletki żeby dziscko było zdrwoe, jak ewentualnie się zdecydujesz urodzić.

Gość he he
tylko pamietajcie nie ma metody ktora chroni w 100% przed ciaza

Gość markotka
No ja właśnie wczoraj miałam ostatni dzień przerwy i okresu nie dostałam i podejrzewam, że mogę być w ciąży. Zrobiłam test, ale wyszedł negatywny, a mimo to nie jestem pewna. Lekarz kazał mi dalej brać tabletki, bo stwierdził, ze na USG jest za wcześnie, bo i tak by jeszcze nic nie zauważył nawet gdyby była ciąża. Oprócz Diane-35 biorę jeszcze Androcur i właśnie się obawiam jak mogłoby to odbić się na ewentualnej dzidzi. Wiem, że sama Diana jako tako szkód nie wyżądzi, ale nie wiem co z tym Androcurem. A objawy, które mam oprócz braku @ to powiększony brzuch i lekkie bóle w podbrzuszu, ale nie takie jak przed @, delikatniejsze. I co ja mam teraz robić? Słuchać lekarza i brać tabletki?