Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anilena

nadzerka

Polecane posty

Gość anilena

czy wkladajac palec do pochwy moge wyczuc nadzerke??

Gość łowca jeleni
No pewnie, że możesz wyczuc. Poznasz ja po szczypaniu w palec. Jesli jej nie ma nic szczypac nie bedzie. Koniecznie napisz jak obserwacje.

Gość anilena
nie za bardzo rozumiem??

raczej jej nie wyczujesz i nawet nie wyczuje jej Twoj partner podczas stosunku :D wyczuc ja moze tylko lekarz ginekolog no chyba ze ta nadzerka mialaby 20 cm srednicy to wtedy moglabys cos poczuc :D ja np nie mialam pojecia ze mam cos takiego a jak poszlam do gin (po 2 letniej przerwie) to sie dowiedzialam ze na szyjce macicy mam kilkanascie malych nadzerek :O na szczescie pomogly jakies globulki i odbylo sie bez wypalania :D

Gość anilena
czyli nadzerka dotyczy szyjki macicy!!!wilkie dzieki...a jaka budowe maja sciany pochwy??

yyy tego to ja tam nie wiem :D ale ze jaka budowe maja czyli co ??? a czemu tak pytasz ? wyczulas cos palcem i teraz sie boisz co to jest ? a pozatym nie wiem gdzie moze sie pojawic nadzerka ja akurat mialam na szyjce ale nie zagwarantuje Ci ze tylko tam moze sie pojawic bo ginekologiem nie jestem :D

Gość nieznajoma25
hej!mysle ze nadzerki nie da sie wyczuc..czasem czlowiek jest chory a nawet o tym niewie..ja mialam nadzerke,mialam wtedy jakies 19lat i kobieta leczyla mnie jakimis globulkami a potem-niestety-wypalila mi ja bo powiedziala ze inaczej sie tego nie pozbede..zabieg bolal jak cholera..mialam znieczulenie miejscowe ale momeny kiedy kobieta mi wypalala bolaly mnie i lezalam na tym samolocie i lzy plynely mi z oczu..ta moja reakcja byla chyba zadkoscia bo kobieta mi powiedziala ze nie zdazylo sie jej jeszcze zeby kogos tak bolalo jak mnie.. a moze poprostu bylam przestraszona.. wypalanie jednak podobno przeprowadza sie w ostatecznosci bo slyszalam ze jak sie zaduzo czy zagleboko wypali to mozna byc potem bezplodnym.. co wiedzialam to napisalam...pozdrowka.;)

Gość anilena
chodzi mi oto czy sciany pochwy sa gladkie??czy maja jakies pofaldowania czy...??

Gość liebe
jesteś dziewicą i podejrzewasz u siebie nadżerkę? najlepiej idź do ginekologa i powiedz o swoich przypuszczeniach. on najlepiej bedzie wiedzial jak Cie zbadać. sama nie wyczujesz nadżerki palcem. ja mialam nadżerkę ale wykryto mi ją dopiero po utracie dziewictwa (chciaż jako dziewica kilkakrotnie bylam u gina).

Gość Beya
Witam wszystkie dziewczyny! Chciałabym się Was zapytać czy wiecie jakie są objawy nadżerki?

Gość AnnMiho
wiesz najczestsze objawy to uplawy i bole brzucha ale przy nadzarce moze nie byc objawow ja teraz bylam i sie dowiedzialam ze mam choc nie mialam zadnych objawow wiec lepiej isc sie przebadac :)

Gość azera
mialam nadzerke ,ktora stwiedzil lekarz (zadnych bolow, uplawow itp nie mialam), leczenie globulkami nicie dalo wiec mialam ja wypalana: bez znieczulenia- ze strachu troche mi bylo slabo i smierdzialo przypalanym mieskiem..to by bylo na tyle.....ufff , jak to dawno temu!!!