Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak myslicie

Co się dzieje z człowiekiem po śmierci?

Polecane posty

Gość QuenMaya
nie wiem czy będzie lepiej, będzie tak jak jest, jakie życie taka śmierć, wyrok już dawno zapadł nie znamy tylko terminu ;)

Gość tęskniąca
Maaadziek doskonale rozumiem, co teraz czujesz. Pocieszę Cię, że mam tak samo, też nie mogę odsunąc od siebie makabrycznych wyobrażeń o wyglądzie zmarłej, ukochanej mi osoby. Chodzi o moją mamę,która zmarła nagle 2 lata temu. Choć jestem dorosłą, dojrzałą kobietą, wciąż prześladuje mnie wizja rozkładającego, gnijącego ciała mojej ukochanej mamy,najbliższej mi osoby w życiu, za życia będącej piękną , zdrową i pełną niespożytej energii osobą. Za nic nie mogę tych makabrycznych wyobrażeń odsunąć, szczególnie kiedy stoję nad jej grobem...zastanawiam się, czy jeszcze ma włosy, skórę, w jakim stanie jest jej sukienka , w której została pochowana, czy na trumnie leżą jeszcze kwiaty, które rzuciły do grobowca moje dzieci... przepraszam za ten szczególowy opis.

Gość rumiany Boluś
jest tak; jak ktos jest np. smieciarzem to nie powinien sie temu przeciwstawiac bo jesli bedzie dobrym smieciarzem to w przyszlym zyciu zostanie starszym smieciarzem w nastepnym kierowca az w koncu osiagnie nirvane i zostanie dyrektorem MPO.

Gość natalkowamama
piszecie, że przed urodzeniem Was nie było więc po śmierci Was nie będzie. A ja uważam, żę nasze instykty, wrodzony charakter czy cechy to właśnie rzeczy nabyte przed urodzeniem. Po śmierci zależy mi tylko na jednym: żeby być z bliskimi. Po co mi jakieś tam bytowanie bez świadomości skoro moim życiem nie jest świadomość tylko rodzina, bliscy. Jeszcze jedno mnie zastanawia- czemu uważacie się za tak wspaniałych, a zwierzęta za istoty bez duszy? wiecie że religia chrześcijańska jest jedyną na świecie w której odmawia się zwierzętom duszy? Wszystkie inne religie mówią że każdy najmniejszy kwiatek jest żywy i wieczny. Ja w to wierzę.

Gość natalkowamama
i jeszcze jedno. Bardzo dobrze znam budowę ludzkiego ciała i naprawdę nie wierzę , że moja miłość, smutki i przemyślenia to tylko te latające prądy między neuronami... pomyślcie o tym

Gość ooo temat nie umarł
może ktoś się jeszcze wpisze? :)

Gość f.k.byd
Dzień przed wigilią tego roku odbył się pogrzeb mojego ojca, który niespodziewanie zmarł. Zrobiłem kilka fotek tacie leżącemu na podłodze w domu jak i w trumnie. Po pogrzebie wracałem do tych zdjęć, które przywoływały wspomnienia, ale również strach. Wygląd ojca po śmierci zmienił się bardzo. Dzisiaj usunąłem te zdjęcia, bo nie dawały mi one żyć.