Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kurtca

RATUNKU POPARZYŁAM SIĘ!!!

Polecane posty

Mam problem - poparzyłam sobie stopę wrzątkiem i zrobił mi się bąbel wypełniony wodą o średnicy ok 6cm. Czy powinnam go przebić?

Nie przebijaj bo to poparzenie II stopnia, też tak miałam, pomoc medyczna okazała się niezbędna :( pęcherz sam pękł na szczęście, bo mnie chcieli z pielgrzymki do szpitala wieźć :) No ale pozostała blizna :( Zgłoś sie jutro do lekarza i pod żadnym pozorem nie przebijaj :)

porsche carrera----->nie rozumiem - mówisz pęcherz pękł na szczęście? To ma pęknąć czy nie? A ja mam problem bo mój pies właśnie mi przebił tego pęcherza i wypłynęła ta woda, to teraz piecze i lekko boli, co mam zrobić proszę powiedzcie bo jestem w takiej sytuacji pierwszy raz. Więc mam iść do lekarza - ale co on mi zrobi - jakieś opatrunki?

Gość Ku przestrodze
porsche carrera----> czy ty nie miałaś przypadkiem odparzenia od butów? Bo czym ty się właściwie oparzyłaś? Bo ja wodą. Ludzie ratujcie mnie, bo ja nie wiem co mam zrobić!!! :( :( :(

Gość przede wszystkim
trzymaj stope pod strumieniem zimnej wody - na tyle zimnej, na ile możesz wytrzymać, na noc możesz sobie zrobić sobie opatrunek z wyjałowionej gazy ale niekoniecznie, możesz też popsikać oparzenie panthenolem a jutro do lekarza

Gość Ku przestrodze
Ale ja już to trzymałam pod wodą pół godziny trzy dni temu... Mnie to nic nie bolało więc stwierdziłam, że ta woda się wchłonie i będzie po sprawie... I tak łaziłam z tym pęcherzem przez trzy dni... I ja ma teraz iść do lekarza? Co on mi pomoże? Będzie to wypróżniał, czyścił czy jak?

Ale ja już to trzymałam pod wodą pół godziny trzy dni temu... Mnie to nic nie bolało więc stwierdziłam, że ta woda się wchłonie i będzie po sprawie... I tak łaziłam z tym pęcherzem przez trzy dni... I ja ma teraz iść do lekarza? Co on mi pomoże? Będzie to wypróżniał, czyścił czy jak? Sorry za ten pseudonim ale przed chwilą byłam na innym forum i tak to wyszło ale tu jestewm spowrotem jako kurtka...

Kurtka , nic złego Ci lekarz nie zrobi ani nie powie , poza faktem iz dostaniesz zapewne maśc z antybiotykim i powinnaś dostac wcześniej zastrzyk przeciw tężcowi :/ a dokumentacja lekarska Ci sie przyda jeżeli jesteś ubezpieczona bo nalezy Ci sie odszkodowanie za stopke :)

HrabiaZenHorst-----> dzięki ja się lekarza nie boje, chciałam po prostu wiedzieć, po co ja mam do niego iść. I pytanie - mam iść teraz na \"izbę przyjęć\" czy mogę se poczekać do jutra i się normalnie zapisać?

A jak ci pies przebił ten bąbel? Czyżby zabawiał sie twoją nogą ????? :P

Nie tylko tylko się bawił koło mnie i niechcący zapewne mi na mojego bąbla nadepnął pazurek się wbił i się zrobiła dziurka...

Ropień-----> ja tam w tym bąblu nie miałam ropy tylko wodę bez zapachu i koloru. Więc co to ma do rzeczy tan tekst pochylonym drukiem?