Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kajuuusia

Studia Administracja

Polecane posty

Witam! w tym roku pisze maturę i wybieram się na studia dzienne kierunek administracja.. Niestety nie wiem dokładnie jakie sa tam przedmioty, jak te studia dokładnie wygladąja i jakie otwierają mozliwosci.. Z góry dziękuję..

Gość eska*
studiuje administracje.Przedmioty na tym kierunku to głownie prawo...administracyjne, cywilne, konstytucyjne itd.Ja to studiuje zaocznie i nie wiem czy drugi raz tez bym podjeła ta sama decyzje czy wybrac ten kierunek. Spotkałam sie z wieloma opiniami że juz lepiej pujść na prawo bo prawie tyle samo nauki a potem więcej możliwości. Gdy ja szłam na studia to wydawało mi sie ze juz jest za duzo osob po ekonomi i zarzadzaniu ale tak na prawde wciąz jest na to zapotrzebowanie. A pracy po swoim kierunku znlesc nie moge.

Gość uppppppppppppppppppppppppppppp

Gość 12134rewq
na admin jest mniej nauki niz na prawie. to raz. dwa ze obecnie jeden kierunek to za malo. ja studiuje stosunki miedzyn i teraz admin. no i na admin czy prawie kucie i jeszcze raz kucie, nie to co na przedm bardziej humanistycznych jak stosunki i politologia.

ach.. ale ktoś wygrzebał mój temat z przeszłości.. Btw. na administarcje chce iść, bo po tym praca biurowa będzie...

Gość to ja go wygrzebalam
:P hehe sama sie zastanawam nad administracja... poza tym juz nie wiem czy administracja czy cos innego, jestem tak niezdecydowana, ze...:/ zazdroszcze tym, co wiedza, co chca robic!! ja juz mam tego dosyc, zaplacilabym nawet nie wiem ile, gdyby ktos mi tylko powiedzial, co bedzie najlepsze dla mnie :P

to mi raźniej bo myślałam, ze jestem łamaga skoro tu matura wielkimi krokami a ja nic.. ciemnota kompletna jezeli chodzi o wybór przyszłości...

Gość poważnie zaniepokojona
kajusia ty uwazaj bo po tej administracji to maja widze powazne problemy z ortografia:(

no widzisz, nie jestes sama, w maju bedzie jak jestem 2 lata po maturze... mialam troche inne plany, bylam tez za granica, ale zdecydowalam, ze chce jakies studia tu skonczyc no i teraz mam... dylemat:/ wiaodmo, ze najlepiej studiowac to co sie lubi, ale latwo mowic, nieraz z tym sa naprawde wielkie problemy:/ nawet jakeis testy robilam no wszystko! i wyszlo, ze nie mam sprecyzowanych zainteresowan:/ a Ty nadal chces zna ta administracje, czy nie wiesz jaki kierunek??

aj bo to jest takei skomplikowane...otóż myśle sobie: studia geografia- a tu mi mówią \"eee no co ty, odpadniesz na rysunkach, nei nadajesz się\" studia socjologia- \"eee no co ty.. ty i polityka, ustroje, wos??? nei nadajesz sie, ale dobra prace byś po tym miała\" studia lingwistyczne- \"eee no co ty.. wiesz ile to nauki?? to sa za ciezkie studia dla ciebie, ale zawsze prace byś po tym znalazła..\" studia europeityka i stosunki międzynarodowe- \"eee no co ty.. ty i prawo i wielki świat, a co ty po tym bedzies zrobic?? \" studia turystyka i rekreacja- \"eee no co ty..to studia dla obiboków, po tym bedziesz w recepcji hotelu pracowac\" no to co ja mam wybrac?? no chce w przyszłości w biurze prcowac i przy jakiś papierkach lub komputerze..ale słyszałam ze \"eee no co ty, przeciez to same wkuwanie ustaw itp. to nei dla ciebie\" No to cholender chce sie tu walsnie doweidziec, zcy ta administracja to naprawde samo kucie regułek.. bo w sumie to najlepsze dla mnie jezeli chodzi o moja przyszlosciowa wymarzoną prace...

Gość hmmmmmmmmmmmmmm
najlepsze sa dla Ciebie studia , w ktorych nie bedzesz musiala pisac po Polsku :O "eee no co ty.. ty i ORTOGRAFIA!!!!"

wowww to moze sie zapytaj tych wszytskich co radza Ci studiowac? nie mozna tak do konca patrzec na zdanie innych, ale wyobrazic sie na tych studiach, czy to sie bedzie lubialo, czy da sie rade, jak pozniej z praca, co mozna robic... ja w sumie mam to samo, kazdy kierunek analizuje i mysle co mozna robic potem, najbardziej jestem na to nastawiona - co pozniej? myslewlasnie nad administracja, ale w mniejszym miescie nie wiem czy beda jakeis szanse dostania pracy z tym zwiazanej, a wiem, ze na administracji jest tez duzo uczenia sie, to jest cos jak kierunek prawo, ale wiaodmo mniej tego wszystkiego i troche inaczej... ale tez kucye i kucie:/ ja juz nie wiem, moze patrzec na jakis kierunek, po ktorym mozna otworzyc cos wlasnego... i byc niezaleznym, po studiach wyjechac na troche z agranice, zarobic troche pieniedzy i cos moze sie uda samemu... a jak nie to moze po jakims czasie... a jelsi ie samemu to u kogos pracowac, ae zeby to bylo cos fajnego, ehh...

Gość a Ty czego sie hmmmmmmmm
czepiasz znajdz chociaz jeden blad w ostatniej wypowidzi dziewczyny

no poprostu czasem same ręce opadają.. no ale z drugiej strony sa np. ludzie, którzy skończyli pedagogike a np. pracuja w biuarch...czasem studia są inne a praca inna.. a ci ludzie jakoś żyją i są zadowoleni.. myśle, ze te sztywne schematy są mylne..ale jednak się boję co ze ma będzie i gdzie mam iśc...

Gość hmmmmmmmmmmmmmm
"No to cholender chce sie tu walsnie doweidziec" Gdy ja mialam zdawac mature "Cholender" pisalo sie przez "H" :O Poza tym kajusia od kiedy na socjologii uczy sie o polityce, od tego jest zdaje sie politolgia :O Idz Ty na Inzynierie Srodowiska , tam sie dostaja wszyscy i problemu nie ma.

ale czego ty sie tu czepiasz.. nie udzielasz odpowiedzi na temat.. nie napisałam topiku o tym, że proszę tu wchodzić i wytykać błędy.. chyba nie o to chodzi co?? no więc Adieu!! Sio mucha sio!!

jestes upierdliwy nie mozna dziewczynie tego powiedziec bez kpiny?Ty tez tak wszystko wiedziales?

nie przejmuj sie kajusiaa dobrze ze masz watpliwosci i pytasz i nie zwracaj na tych wszystkich idealnych po 5 fakultetach

ee ja nie wiem:) ale jest tak jak piszesz, idziesz na takie studia, a masz zupelnie inna prace, tego sie nie da przwidziec i w sumie dobrze, bo to fajne... zastanawianie sie co keidys bedziesz robic:) a jakby sie wszystko wiedzialo, to nuda na maxa:P ja to bym mogla studiowac cos z muzyka, tancem hehe:P kochammm to:) no ale tak na powaznie ostatnio tez mysle cos w stylu fizjoteriapii... masaze, itp. rzeczy:) hm daje sobie czas do konca tego tygodnia i musze podjac decyzje! bede myslec ciagle o tym, rozwazac "za" i "przeciw" czytac rozne opinie, itp:) ale jedno jest pewne, moje marzenie to studiowac we wroclawiu...:)

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmm
:D hahahaha No to udziele rady- Najlepiej zastanow sie na jakie dzienne studia jestes w stanie sie dostac ! Sadze, ze z dostaniem sie na Administracje mozesz miec pewne problemy ;) Zebys sobie nie wywrozyla :P Mam przeczucie, ze jakas pani dr na egzaminie powie Ci dokladnie to samo "Adieu!! Sio mucha sio!!"

hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm -> spadaj z tego topicu!! jak Ci cos nie pasuje, to idz na inne i tam czytaj i sie wtracaj! i to ma byc topic o studiach a nie jakies klotnie o byle co! narta!

ja chyba w moim Toruniu tez zostanę, bo tu dobra uczelnia jest.. A i atk na marginesie to znalazłam sposób.. Złożę papiery tam, gdzie mogę ( bo oczywiście nie zdaję matury ze wszystkich przedmiotów) no i na niektóre się dostane, a na niektóre nie.. I to poprostu samo rozwiąże problem lub chociaż zmniejszy ta trudną decyzję..może to troszke pójście na łatwiznę, ale no co mam zrobic..

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmm
to juz nie mozna poradzic liecalistce :O :P ? Moze i mamy niz demograficzny ale jeszcze nie jest tak zle by przyjmowali nieukow :O

hmmmmmmmmmmmmmmmmmm -> nie nieukow! po prostu niektore osoby nie wiedza co chca robic w zyciu, ja tez nie wiem, chce wybrac wlasciwy kierunek studiow i sie uczyc! a nie studiowac, bo mowi sie, ze studiowanie to olewanie nauki i same imprezy... a ja wlasnie chce sie tam uczyc no i do tego imprezki tez, zeby sie rozerwac:) bo kocham imprezy!!:) ale mam zapal do nauki, tylko wlasnie nie wiaodmo na co sie zdecydowac... kajuuusia -> no mozna i tak, tak sie robi, ze sklada sie na wiecje uczleni, a potem sie cos wybiera z tego, nie mozna stawiac na jedna uczelnie, bo mozna sie nie dostac... ale na pocztaku wypada sie zastanaowic jaki kierunek mniej wiecej, co by sie chcialo studiowac i wtedy na takie kierunki i podobne skladac papiery

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmm
Widze kajusia, ze z Ciebie delikatne dziewcze :P Same (UWAGA !!!-trudne slowo) eufemizmy stosujesz widze :D Ma to wszystko i swoje dobre strony - moze nauczysz sie czegos nowego :P