Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bobasek

chce miec juz dziecko

Polecane posty

Gość bobasek

hmm mam 23 lata i ostatnio bardzo silnie odezwal sie we mnie instynkt macierzynski bardzo pragne dzidziusia juz mam chyba nawet obsesje wyobrazam sobie siebie z brzuszkiem wypinam go i patrze jakby wygladal jest jednak problem w tym roku koncze dopiero studia, wiec z kasa jest ciezko a moj chlopak jest niestety 2 lata mlodszy i dziecko jest ostatnia rzecza o ktorej mysli ,ostatnio mi wypalil ze bedzie gotowy na cokolwiek za 10 lat, przykro mi sie zrobilo ale co mam zrobic jestemy razem 4 lata to kupa czasu ,on wie o tym ze chce miec dziecko i sugeruje ze jak sobie na nie zarobie to ok w sumie racja czemu mialby mnie utzrymywac w dodatku jest mlodszy,co mam zrobic

Gość hk
ja też bardzo chce mieć dzidziusia,mam 22lata mój chłopak 24 i też bardzo chce, ale nie możemy sobie teraz na to pozwolić bo poprostu nas nie stać, on w tym roku skończył studia i nie zarabia za dużo, ja studiuje na dwóch kierunkach. za dwa lata zamierzamy się pobrać i wtedy pewnie dzidziuś się pojawi

Gość bobasek
fajnie ze przynajmniej macie to w planie moj chlopak niechce nic planowac mowi kto wie co bedzie jutro w sensie czy bedziemy razem w sumie niewiem na czym stoi wlasciwie to wiem na niczym

Gość Bardzo mądrze
I dorośle myśli ten Twój młodszy o dwa lata chłopak! Dziewczyno Ty chyba nie wiesz co to jest dziecko...to nie zabawka. Na dziecko to Wy macie rzeczywiście 10 spokojnych lat, a nie teraz! Kiedy obydwoje nie macie pracy, własnego mieszkania(dziecko by się gdzieś katem wychowywało), a jak przyjdą choroby, przedszkole szkoła? Najpierw praca i dla siebie jakieś godne warunki, poźniej można pomyśleć o dziecku! Na dziecko potrzeba mnóstwo pieniędzy zaczynając od mleka, pieluch, smoczków, a na lekarzach kończąć! To nie jest zabawa!!!!!

Gość bobasek
to zalezy ja niechce byc pod 60-tke kiedy moje dziecko bedzie mialo 20lat moze niewiesz co to instynkt macierzynski

Gość hk
mi się wydaje, że każdy kto świadomie się decyduje na dziecko zdaje sobie sprawę z tego że nie jest to zabawka i ile wydatków wiąże się z pojawieniem się dzidziusia

Gość Bardzo mądrze
Mam córki bliźniaki 10 lat.To chyba wiem o czym mówię.

Gość bobasek
zreszta ostanio rozmawialm z lekarzem przy przepisywaniu tabletek i mowill mi o 30 parolatkach bioracych po 10 lat tabsy(najkuteczniejsza metoda)ktore potem za chiny niemoga miec dzieci co z tego ze maja po 5 samochodow ,kwestia priorytetow,niechce skonczyc tak jak one,wiadomo chce miec godne warunki i wiem ze musze najpierw na nie sama zarobic

Gość bobasek
marze o dziecku a to chyba nie jest zbrodnia

Gość hk
o ja nie neguje tego co mówisz, chodzi mi jedynie o to że gdy ktoś planuje dziecko to ma świadomość ile kosztów się z tym wiąże. Mam bratanka i wiem jak drogie są wszystkie rzeczy, ile kosztują kosmetyki, ubranka,lekarstwa i cała reszta. Wiem też że nie jest to jednorazowy wydatek tylko ciągle jest coś nowego, więc nie wiem czemu się tak spinasz

Gość Aniolineczka
Dołączam się do Was dziewczyny:) Ja tez juz myślę o dzieciątku,mój facet tez.A mammy po23 latka,ale sytuacja na to nie pozwala,bo nawet razem nie mieszkamy. Ale w naszych planach juz jest maleństwo.Pozdrawiam gorąco wszystkie przyszłe mamusie, a mam nadzieję,że troche nas będzie.

Gość Bardzo mądrze
Cieszy mnie świadomość, że jesteście zorientowane o co w tym wszystkim chodzi.. ale nadal jestem zdania, że spokojnie można jeszcze chociaż z 5 lat poczekać! Po co sobie tak szybko skracać niezależność, wolność. Jak przychodzi dziecko życie ulega całkowitemu przewartościowaniu czy już tak bardzo tego chcecie..?

Gość MarWera
A mi na tej wolności az tak bardzo nie zależy. Bardzo chcę dziecka, bardziej niż tej wolności. Jestem młoda (jak autorka) ale mieszkanie jest, zarobki też. Więc się staram. A autorka nie pisze, że chce dziecka już w tej chwili, ale chociaż zaplanować jakoś. A mi się wydaję, że jeśli partner autorki nie jest pewien co będzie jutro w sensie stałości związku (po 4 latach!), to nie ma co mysleć o nim jako o przyszłym mężu, z co dopiero ojcu...

Gość Bardzo mądrze
A to jest niestety prawda..

Gość saga.
wydaje mi sie, ze instynkt macierzynski to tak silne uczucie, ze wszelkie przestrogi i probowanie ukazanie komus sprawy w ciemnych barwach nic tu nie dadza... Ja zapragnelam dziecka i rodziny gdy mialam 20 lat... Teraz mam 24 prawie... przez ten czas to pragnienie wzrastalo, potegowalo sie, stalo sie moim najwiekszym marzeniem. Patrzylam z zazdroscia na kobiety w ciazy, obserwowalam male dzieci... Podejrzewam, ze gdybym nie spotkala nikogo odpowiedniego, albo gdybysmy nie mieli warunkow to pomimo calej sily pragnienia posiadania dziecka, nie zdecydowalabym sie na nie. I podejrzewam, ze wiele dziewczyn piszacych tu tez nie. jednak... w ciagu tego roku zareczylam sie, wyszlam za maz i jestem teraz w 4 m-cu :D

Gość sammamaaaaaaa
Powiem wam dziewczyny, ze ja mam 26 lat od 1,5 jestem mężatka i bardzo żałuje ze w trakcie studiów nie postarłąma ;-) sie o dzidziusia. Teraz kiedy pracuje i chyba mnie stać to nie moge miec bo organizm sie zbuntował. Co miesiąc dostaje miesiączke i płakać mi sie chce. Ale tak podobno jest najpierw zabezpieczamy sie biorąc tabletki a potem bierzemy tabletki zeby miec dzidziusia.

Gość margo24
ja rowniez zaluje ze w czasie studiow nie postaralismy sie o dziecko. widze jak moje kolezanki i przyjaciolka maja dzieciątka i rozmawiałam z nimi szczerze. dziecko zaczyna kosztować tak naprawde kiedy zaczyna byc swiadome i ma zachcianki a do tego czasu to nie sa jakies ogromne wydatki bo moje kolezanki kasy za duzo nie mialy a szafeczki z ubrankami sie nie zamykają zawsze ktos przychodzi i daje prezent.... zgadzam sie ze na to $$$ sa potrzebne ale wazne jest rowniez dojrzałość psychiczna ja wlasnie koncze studia i to jest dla mnie ostatni moment na staranka i wlasnie sie za nie zabieram bo materialnie jestem zabezpieczona pozdrawiam, wiem jakie to uczucie ogladac malenstwa na ulicy albo znajomych